2013 Akdeniz Oyunları'na Doğru

Mersin'de düzenlenecek 2013 Akdeniz Oyunları'na katılımı beklenen 24 ülkenin Akdeniz Oyunları Organizasyon Komitesi'ne (OCMG) ön başvurularını tamamladığı bildirildi.

Mersin'de düzenlenecek 2013 Akdeniz Oyunları'na katılımı beklenen 24 ülkenin Akdeniz Oyunları Organizasyon Komitesi'ne (OCMG) ön başvurularını tamamladığı bildirildi.

Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü'nden alınan bilgiye göre, Türkiye ile birlikte Akdeniz'e kıyısı olan 23 ülke, oyunlara katılabilmek için ön başvurularını tamamladı. Akdeniz Oyunları'nda hangi ülkelerin, hangi branşlarda Mersin ve Adana'da yarışacağı da netleşmeye başladı.

Ulusal Olimpiyat Komiteleri (NOC) tarafından yapılan ön başvurularda yer alan bilgilere göre, ev sahibi Türkiye'nin yanı sıra Slovenya ve İtalya, oyunlar kapsamında yapılacak 32 spor branşının tamamında yer almak istiyor.

Reklam
Reklam

Branş katılım sayısında Türkiye, Slovenya ve İtalya'nın ardından, su topu hariç tüm spor dallarına katılacağını belirten Fas geliyor. İlk başvurulara göre Arnavutluk, sadece 6 spor branşında yarışacak.

-En az katılım su kayağına-

Akdeniz Oyunları kapsamında düzenlenecek 32 spor branşında ön katılım başvurusunda bulunan 24 ülkenin tamamı atletizm ve judo branşlarına takım gönderecek.

En çok katılım gösterilen diğer spor branşları ise 22 ülkenin ön katılım formu doldurduğu tekvando ve karate oldu. En az ön başvuru ise 11 ülkenin takım göndereceği su kayağı dalında yapıldı.

2013 Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Mersin'de 24 ülkeden binlerce sporcu ve on binlerce konuğa kusursuz bir ev sahipliği yapabilmek için gece gündüz çalıştıklarını kaydetti.

Yapılan müracaatların ön başvuru niteliğinde olduğunun altını çizen Korkmaz, şu bilgileri verdi:

"Katılımcı ülkeler ve bu ülkelerin yarışacakları branşlar, 19 Mart 2013'te netleşecek. Ön başvuruda bulunan ülkeler, katılım süreçlerini ve katılacakları branşları bu tarihe kadar yeniden gözden geçirebilecek. Katılımcı olmasını beklediğimiz tüm ülkeler Mersin ve Adana'ya maksimum katılım sağlayacaklardır. Bugüne kadar düzenlenen en iyi Akdeniz Oyunları hedefiyle çıktığımız bu yolda, olimpiyatların ardından dünyanın en önemli spor organizasyonu olan Akdeniz Oyunları'na katkı sağlayacak tüm ülkeleri, sporcuları ve teknik heyeti Türk misafirperverliğini görmeleri için Mersin ve Adana'ya davet ediyoruz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Mustafa Çiftçi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: