2013 Akdeniz Oyunları'na Doğru

2013 Akdeniz Oyunları için düzenlenen "Mersin 2013 Akdeniz Oyunları" konulu slogan yarışmasında "Kalbimiz Bir, Heyecanımız Bir" sloganı birinci seçildi.

2013 Akdeniz Oyunları için düzenlenen "Mersin 2013 Akdeniz Oyunları" konulu slogan yarışmasında "Kalbimiz Bir, Heyecanımız Bir" sloganı birinci seçildi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kültür merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen slogan yarışması ödül töreninde, Akdeniz Oyunları'nın Türkiye için çok önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.

Oyunların Mersin'e büyük bir zenginlik katacağını belirten Güzeloğlu, Akdeniz Oyunları'nın Türkiye'ye verilmesinin nedeninin, ülkenin son 10 yılda yaşadığı değişim ve dönüşüm olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Güzeloğlu, Akdeniz Oyunları'nın, 2020 Olimpiyat Oyunları'nı Türkiye'ye gelmesine öncülük edeceğini dile getirerek, "Mersin, 2013 Akdeniz Oyunları'ndan alnının akıyla çıkacak. Bu da beraberinde inşallah 2020 Olimpiyat Oyunları'nı Türkiye'ye getirecek. Hedefimiz ülke olarak bu yöndedir. Türkiye artık uluslararası bütün organizasyonları başarılı bir şekilde yapıyor" dedi.

Yarışmada dereceye giren sloganların oyunlarda resmi olarak kullanılmayacağını ifade eden Güzeloğlu, "Belki bu sloganlar resmi olarak kullanılmayacak. Ama, birinci, ikinci ve üçüncü olan arkadaşlarıma ve kardeşlerime Mersin Valisi olarak söz veriyorum. Bu sloganları 2013 Akdeniz Oyunları'na doğru giden zaman diliminde konuşmalarımda hep kullanacağım. Bu arkadaşları çalışmalarından dolayı kutluyorum" diye konuştu.

Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz da, Akdeniz Oyunları'nın Türkiye için çok önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, oyunların 4 yılda bir Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler arasında yapıldığını anımsattı.

Reklam
Reklam

Oyunların, Akdeniz ülkelerini toplumsal ve kültürel anlamda birleştirdiğini anlatan Korkmaz, Akdeniz Oyunları'nın ilkinin 1951 yılında Mısır'da yapıldığını belirterek, "O tarihten beri Akdeniz ülkelerinin farklı şehirlerinde yapılarak bugüne kadar gelindi. Bu senede inşallah Mersin'de yapılacak. Bu organizasyon Olimpiyat Oyunları'ndan sonraki en önemli organizasyondur. İnşallah ülkemize hayırlı olur" dedi.

Konuşmaların ardından, yarışmanın birincisi olan "Kalbimiz Bir, Heyecanımız Bir" sloganının sahibi Dilek Sügün adına kız kardeşi Melek Sügün'e Vali Güzeloğlu tarafından dizüstü bilgisayar verildi.

Yarışmada "Akdeniz Yaşıyor, Akdeniz Yarışıyor" adlı sloganıyla Özden Yolagiden ikinci, "Akdeniz'in Kalbi Mersin'de Atıyor" adlı sloganıyla Akif Günkan üçüncü oldu.

Muhabir: Mesut İnce / Zuhal Uzundere Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: