2013 Bütçesi Tbmm Genel Kurulu’nda

CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında, kimsenin burnu kanamadıysa, bunun nedeninin...

CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında, kimsenin burnu kanamadıysa, bunun nedeninin polisin sağduyusu olduğunu belirterek, “Sizi dinleseler orada kan gövdeyi götürürdü” dedi.

Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu’nda, 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2011 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı’nın geneli üzerine konuştu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yaşanan olaylara değinen Kılıçdaroğlu, “Adı üstünde bayram, miting değil. Bayram kutlamak için izin istenmez, çünkü yasası var, ‘kutlanacak’ diyor. Siz misiniz bayram kutlayan, biber gazına müracaat. Böyle demokrasi olmaz. Demokrasilerde özgürlük vardır. Birisine vurduk mu, birini dövdük mü, cam çerçeve kırıldı mı? Neden engel olursunuz? ‘Polis görevini yapmadı’ diyor Başbakan. Yani orada adam ölmedi, taş sopa kullanmadı diyor. Birisinin burnu kanamamışsa oradaki polisin sağduyusundan kanamadı. Sizi dinleseler orada kan gövdeyi götürürdü” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“İCRA DAİRELERİNİ SAYISI ARTTI”

Kılıçdaroğlu, toplumun tüm kesimlerinin sıkıntı içerisinde olduğunu, halkın giderek borçlandığını belirterek, AK Parti iktidarı döneminde icra dairelerinin sayısının arttığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Vatandaşın tüketici kredisi borçları 82 kat arttı. Hükümet önlem olarak ne yaptı? İcra dairelerini sayısını artırdı. Sayın Başbakan lütfen gelin ve sizden önceki ve sizden sonraki icra dairelerinin sayısını açıklayın. İcra dairelerini sayısını artırdınız, dosyalar adam boyunu aştı. Neden bu ülkede huzursuzluk var, barış yok, işte nedeni bu. 2001 hani Başbakanlık önünde yazarkasa atıldığı, ekonomik krizin dibe vurduğu dönemde icra dairelerinde 9 milyon 400 bin icra dosyası vardı, şimdi 20 milyon 772’ye çıktı. Bu konuda kimse elinize su dökemez, başarılısınız” diye konuştu.

“SAYIŞTAY RAPORLARI GELMELİ”

Bütçe ile Kesin Hesap Kanunu'na ilişkin Sayıştay raporlarının TBMM'ye gelmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, Sayıştay'ın TBMM adına kamu harcamalarını denetlediğini, bu denetim kapsamındaki ilgili raporların parlamentoya sunulmamasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Sayıştay Yasası'nın sonunda 'raporları TBMM'ye sunar' diyor, 'sunabilir' demiyor. Takdir yetkisi yok. Sayıştay raporları bütçe ile beraber bu Meclis'e gelmek zorundadır. Ben Adalet ve Kalkınma Partisi'nin değerli milletvekillerine seslenmek istiyorum; saygıdeğer milletvekilleri, bütçe harcamalarının doğru yapılıp yapılmadığını, Sayıştay denetleyecek, rapor gelecek ve biz ona göre oy kullanacağız. Getirilmeyen rapor dolayısıyla saygıdeğer milletvekilleri nasıl el kaldıracaksınız 'bu yasa doğrudur' diye? Vicdanlarımızı kilitlemeyelim. Bu Hükümet görevini yapmıyor. Rapor gelecek kamu harcamaları nasıl yapıldı diye. Rapor yok, 'bunu oylayın ve onaylayın'. Niçin? 'Benim AKP'li askerlerim var. Onlar gelirler, ben işaret ederim el kaldırırlar, işaret ederim ellerini indirirler. Böyle bir yasama organı olmaz. Yasama organına önce yürütme organı saygı duyacaktır ve raporlarını buraya getirecektir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: