2013 Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti'nin Logosu Tanıtıldı

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, 2013'ün Eskişehir halkı için önemini belirterek "Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür...

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, 2013'ün Eskişehir halkı için önemini belirterek "Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği ve Somut Olmayan Kültürel Miras projelerinde Eskişehirli vatandaşımız alışılmışın aksine seyirci değil oyuncu olacaktır" dedi.

Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı yönetim kurulu, Vali Dr. Kadir Koçdemir’in tertip ettiği kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın da basın mensuplarına tanıtıldığı toplantıda, ajansın faaliyetleri ve Eskişehir'e kazandırılacak kalıcı eserler hakkında yönetim kurulundan çıkan kararlar paylaşıldı. Ayrıca Kültür Başkenti logosu tanıtıldı.

Reklam
Reklam

Kahvaltının ardından açıklamalarda bulunan Vali Koçdemir, açılış töreninin mart ayında yapılacağını belirterek, "2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği projesinin başlangıç tarihi mart ayı olarak gösteriliyor olabilir, ancak ajansımız çalışmalara şimdiden başladı. Açılışın mart ayında yapılmasının sebebi ise en uygun mevsimin o zaman başlıyor olmasıdır" diye konuştu.

Ajansın diğer faaliyetleri hakkında da konuşan Vali Koçdemir şöyle konuştu:

"Ajansın, Eskişehir'in ve Türk dünyasının tanıtımı için ilk olarak logomuzu hazırladık ve bugün sizlerle paylaşıyoruz. Tahmin ediyorum ki bundan sonraki aşamalar daha hızlı ilerleyecektir. Ajans kapsamında yapılacak olan faaliyetler şu an için tez aşamasındadır ve onay beklemektedir. İstanbul'un 2010'da yaptığı Avrupa Kültür Başkentliği projesinden de örnekler alarak 2013'ü Eskişehir'e ve Türk dünyasına doya doya yaşatmak istiyoruz. Çifte başkentlik yapacağımız 2013 yılında hiçbir aksaklık yaşamamamız için, fiziki alt yapımızı, mevsim şartlarını ve şehrimiz hakkında her şeyi inceliyoruz. Eskişehir halkı 2013 yılında üstlendiğimiz projeler kapsamında seyirci değil, projelerin senaristi ve oyuncusu olacaktır".

Reklam
Reklam

Program, yapılan açıklamadan sonra basın mensuplarının sorularının cevaplanmasıyla son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: