2013 Makine Ekipman Alımı Müracaatları Başladı

KİLİS (İHA) – Kilis Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, makine ve ekipman...

KİLİS (İHA) – Kilis Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, makine ve ekipman müracaatı yapacak olan yatırımcılar, hibe başvuru dosyalarını 22 Temmuz 2013 tarihinde mesai bitimine kadar yapılması gerektiğini söyledi.

Kadıoğlu, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırması için çalıştıklarını belirterek, “Daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerine katkı vererek uluslararası düzeyde rekabet edilebilirliği sağlamak için makine ve ekipman alımlarının desteklenmesine ilişkin Tebliğ 26 Haziran 2013 tarihli ve 28689 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Tebliğ kapsamında makine ve ekipman müracaatı yapacak olan yatırımcılar, hibe başvuru dosyalarını 22 Temmuz 2013 tarihinde mesai bitimine kadar İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne sunmaları gerekmektedir. İl Proje Yürütme Birimi tarafından yapılacak değerlendirmeler sonucunda uygun bulunan projeler, ilimize tahsis edilen bütçe tutarı oranında programa alınacaktır. Hibeye esas makine ekipman alım tutarlarının, KDV hariç yüzde 50’si hibe desteği olarak program bütçesinden, geriye kalan yüzde 50’si ile KDV’nin tamamı yatırımcı tarafından karşılanacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Kilis Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadıoğlu, hibe desteğinin yapılacağı makinelerin şunlar olduğunu belirtti:

“Anıza doğrudan ekim makinesi, arıcılık makine ve ekipmanı, balıkçı gemilerinde soğuk depo, balya makinesi, biçerbağlar, biçerdöver ürün hasadında kullanılan GPS ve dane ölçer, canlı balık nakil tankı, çayır biçme makinesi, çeltik fide dikim makinesi, çiftlik gübresi dağıtma makinesi, dal parçalama makinesi, diskli tırmık,el traktörü, fındık toplama makinesi, file sisteminin kurulması, güneş kolektörü,mibzer, motorlu tırpan,pamuk toplama makinesi,pancar söküm makinesi, patates söküm makinesi, pülverizatör,sap parçalama makinesi, sap toplamalı saman makinesi, silaj makinesi, sıra arası çapa makinesi, su ürünlerinde buzlama makinesi, su ürünleri için kuluçka dolabı, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, tambur filtre, taş toplama makinesi, toprak frezesi,yem hazırlama makinesi, zeytin hasat makinesi.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: