2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Etkinliklerini Başbakan Başlatacak

Eskişehir’e verilen 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinliklerinin resmi açılış töreni, yarın (23 Mart 2013)...

Eskişehir’e verilen 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinliklerinin resmi açılış töreni, yarın (23 Mart 2013) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirilecek.

Eskişehir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, saat 20.00’da başlayacak programda dünya ülkelerinden, Türk dünyasından ve Türkiye’nin farklı illerinden gelecek üst düzey misafirlerle birlikte vatandaşları da ağırlamanın gurur ve heyecanı içinde olunacağı belirtildi.

2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti sloganını Türk dünyasının büyük düşünce adamı ve reformistlerinden Gaspıralı İsmail Bey’in 'Dilde, fikirde, işte birlik' ideali olduğunun belirtildiği açıklamada, açılışın muhteşem olacağı belirtildi.
Programın olimpiyatların açılış törenlerini aratmayacağının vurgulandığı açıklamada, programda, teknolojinin en ileri imkânlarının yanı sıra, 500’den fazla dansçının, son derece özel koreografilerle yer alacağı kaydedildi. Animatif dev objeler, video mapping teknolojisi ile yapılacak özel gösterimler, ses ve ışığın sınırlarını zorlayan görsel şovlar ile büyük sürprizlerin hafızalarda önemli izler bırakacağı ifade edildi.

Reklam
Reklam

Bu sene aynı zamanda UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği unvanın da, Eskişehir’e tevdi edildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, Yunus Emre’den Nasrettin Hoca’ya, Eskişehir’in dünyaya mal olmuş değerlerini daha iyi anlatılıp, daha iyi tanıtılacağı vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "En güzel ortak hatıralarımızdan birisi olacak bu etkinliğin en değerli katkısı Eskişehirlilerin varlığı olacaktır. Cumartesi akşamı bu coşkuyu beraber yaşamayı gönülden arzu ediyoruz.Bu vesile ile Türk dünyasının Nevruz’la başlayan yeni yılının bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz