2013 Yılı Hac Kayıtları Başladı

Burdur İl Müftüsü Osman Artan, 2013 yılı hac kayıtlarının başladığını belirtti.İl Müftülüğü hizmet binasında Hac...

Burdur İl Müftüsü Osman Artan, 2013 yılı hac kayıtlarının başladığını belirtti.

İl Müftülüğü hizmet binasında Hac kayıtlarının başladığını söyleyen Müftü Orman Artan, “2013 yılı Hac kayıtlarımız erken başladı. Geçen seneki kayıtlara baktığınızda ondan çok önce başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın erkenden Hacılarımızın tespit edilmesi, görevlerimizin tespit edilmesi ve bu çerçevede gidecek olan kardeşlerimizin Kuran-ı Kerim okumasını bilmeyenler varsa onlara Kuran-ı Kerim öğreterek, onları hazırlamak için bir çalışma başlatıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Bu yıl il genelinde 3 bin müracaat olduğunu, geçen yıldan bekleyen vatandaşlar olduğunu belirten Müftü Artan, "Bekleyen kardeşlerimizin yeni bir değişiklik yoksa, normal yazılı veya müstakilden normale geçme gibi bir sınıf değiştirmesi yoksa, Diyanet İşleri Başkanlığı otomatik olarak kayıtları yenilenmektedir. Yeni kaydolacak kardeşlerimiz varsa 15 TL kayıt ücreti yatırmak suretiyle kendileri Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sitesine girerek oradan yapabildikleri gibi İl Müftülüğümüzde Hac bürosundan da müracaatlarını yapabilirler. Kayıtlar 22 Şubat’a kadar devam edecek, ondan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı kura çekimi yapılacaktır. Şu anda kayıtlarımız devam ediyor. Vatandaşlarımıza duyuruyoruz, süre geçtikten sonra uzatılması söz konusu değildir. Şu anda ülke genelinde geçen yıllardan kalan bir milyona yakın insanımız var. Biliyorsunuz, Kabe ile ilgili çalışmalar var. Kontenjanın artması gibi bir durum olmayabilir, 74 bin kişi verilmişti, bu sene de 74 bin civarında vatandaşımız gidecek. 3-4 senedir daha önce yazılan kardeşlerimiz var onlar kurada daha avantajlıdır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz