2013 Yılı 'mali Destek Programları' Başladı

Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinde faaliyet gösteren İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın 2013 yılı 'Mali Destek Programları'...

Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinde faaliyet gösteren İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın 2013 yılı 'Mali Destek Programları' başladı.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Mali Destek Programları kapsamında tahsis edilecek toplam kaynak tutarının 19 milyon TL olduğunu kaydetti. Demirtaş, küçük ve orta büyüklükteki işletmelere ve kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik programlar hakkında şu bilgileri verdi:

"Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı Program ile TRC1 Bölgesi’nin (Gaziantep, Adıyaman, Kilis) rekabet gücünü artıracak ve sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlayacak sektörlerde AR-GE, inovasyon ve markalaşma çalışmalarının geliştirilmesi, turizmin çeşitlendirilmesi ve alternatif turizm olanaklarının artırılması, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması konularında destek verilecektir. Bu program için tahsis edilen kaynak tutarı 6 milyon 500 bin TL'dir. Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı Adıyaman ve Kilis illerinde uygulanacak olup, bu illerin sosyoekonomik gelişmişlik düzeyinin artırılarak, TRC1 bölgesinde iller arasındaki gelişmişlik farklarının azaltılması hedeflenmektedir. Bu amaç doğrultusunda imalat sanayi işletmelerinin üretim kapasitesinin, istihdam seviyesinin, ürün çeşitliliğinin artırılması hedeflenmektedir. Yeni ürün geliştirilmesi, hayvancılık faaliyetlerinde AR-GE, pazarlama, örgütlenme, tanıtım, yayım, mesleki eğitim çalışmaların geliştirilmesi, organik tarımın, iyi tarım uygulamalarının ve tarımsal üretimde alternatif enerji uygulamalarının yaygınlaştırılması, yöresel ürünler ve el sanatlarında markalaşma, pazarlama, örgütlenme, tanıtım, yayım, mesleki eğitim, endüstrileşme çalışmalarının geliştirilmesi konularında destek verilecektir. Bu program için tahsis edilen kaynak tutarı 2 milyon TL'dir."

Reklam
Reklam

"Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı ile bölgenin insan kaynakları ve sosyal sermayesinin geliştirilerek sosyoekonomik gelişmişlik düzeyinin artırılması hedeflenmektedir" diyen Demirtaş, şu bilgileri aktardı:

"Bu amaç doğrultusunda kente göçle gelen insanları odak alarak bölgede sosyal uyum ve entegrasyonun sağlanması, dezavantajlı grupların (kadınlar, çocuklar, engelliler, yoksullar) ekonomik ve sosyal hayata katılımının sağlanması ve okul öncesi eğitim konularında destek verilecektir. Bu program için tahsis edilen kaynak tutarı 2 milyon 500 bin TL'dir. Turizm Altyapısı Mali Destek Programı ile bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak turizme yönelik altyapı ve sosyal donatının geliştirilmesi hedeflenmektedir. Bu amaç doğrultusunda bölgenin doğal, tarihi ve kültürel mirasın değerlendirilmesine yönelik altyapı ve yenileme çalışmalarının geliştirilmesi; Adıyaman ve Kilis illerinde kentsel tasarım çalışmalarının geliştirilmesi konularında mali destek verilecektir. Destek miktarı 6 milyon TL’dir. Konu ile ilgili proje hazırlamak isteyen, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara ve sivil toplum kuruluşlarına gerek Valiliğimizce, gerekse de İpekyolu Kalkınma Ajansı Adıyaman Ofisi'nce yardımcı olunacaktır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: