2013 Yılı Ocak-haziran Dönemi İhracat Rakamları

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Ocak-Haziran dönemi ihracat rakamlarını açıkladı.Konuyla ilgili açıklama...

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Ocak-Haziran dönemi ihracat rakamlarını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, “Birliklerimizce 2013 yılı Ocak-Haziran döneminde, 2012 yılının aynı dönemine oranla yüzde 17,8’lik artışla toplam 4 milyar 501 milyon 237 bin dolarlık ihracat kayda alınmıştır. Aynı dönemde diğer ihracatçı birlikleri adına ise toplam 314 milyon 516 bin dolarlık ihracat kayda alınmıştır. Böylece birliğimiz ihracat kayıt işlem hacmi yüzde 13,9’luk artışla 4 milyar 815 milyon 753 bin dolara yükselmiştir. Bölgemiz ihracatında Orta Doğu ülkeleri yüzde 60,7 pay ile ilk sırada yer almaktadır. AB ülkeleri yüzde 13,7 pay ile ikinci ve Afrika ülkeleri yüzde 10,3 pay ile üçüncü sırada bulunmaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

Çıkmaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Toplam 178 ülkeye ihracat gerçekleştirilmiş olup bu ülkelerden Irak, Suudi Arabistan, Suriye, Libya, ABD, İtalya, Almanya, Rusya, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri bölgemiz ihracatında ilk sıralarda yer alan ülkelerdir. Ayrıca, halı, demir-çelik mamulleri, kumaşlar, iplikler, pastacılık ürünleri, bitkisel yağlar, plastikler ve mamulleri, değirmencilik ürünleri, dış giyim ile kağıt ve karton, bölgemizden en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünler olmuştur. Bölgemizin lokomotif ili olan Gaziantep, 2013 yılı Ocak-Haziran döneminde 3 milyar 143 milyon 889 bin dolar ihracat ile Türkiye’nin en çok ihracat yapan altıncı ili konumundaki yerini korumaktadır. Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, halı, tekstil ve hammaddeleri, kimyevi maddeler ile ağaç ve orman ürünleri ilimizin ihracatında önde gelen sektörlerdir. 2013 yılının ilk yarısında ihracatımızda yaşanan bu yükselişin, yılın tamamına daha da artarak yansımasını temenni ediyorum.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: