2013 Yılı Tütün Denetim Ekiplerinin Eğitimi Tamamlandı

2013 yılı tütün denetim ekiplerinin eğitiminin tamamlandığı bildirildi.

2013 yılı tütün denetim ekiplerinin eğitiminin tamamlandığı bildirildi.

Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, tüm Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da da tütün ve tütün ürünlerinin zararlarını önleme programı kapsamında kapalı alanlarda tütün ürünlerinin tüketilip tüketilmediği yönündeki denetimlerin devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, 2013 yılında denetimlerin daha etkili ve devamlı yapılabilmesi için denetim ekiplerinin yenilenerek onlara tütün ve tütün ürünlerinin zararları ve kontrolü hakkındaki 4207 sayılı kanunun hakkında eğitim verildiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

Reklam
Reklam

"4207 sayılı kanun hakkında yapılan eğitim toplantısında Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu açılış konuşması yapmış olup, Bakanlığın konu hakkındaki hassasiyeti ile ilgili vurgu yapmıştır. Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Erbay da 4207 sayılı kanunun uygulanması ile ilgili denetim ekibine bilgilendirme yapmıştır. Ayrıca KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü tütün ve tütün ürünlerinin tıbbi açıdan zararları, KTÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gamze Çan da tütün ve tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi için dünyadaki kontrol programlarından bahsetmiştir."

Açıklmaada, yapılan bu eğitimlerle denetim ekiplerinin, tütün ve tütün ürünlerin zararları hakkında dünyada bu mücadelenin nasıl yapıldığı hakkında bilgi sahibi oldukları vurgulandı.

Muhabir: Meltem Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: