2013 Yılın İlk Çeyreğinde Afyonkarahisar’da Bin 544 Konut El Değiştirdi

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 2013 yılının ilk 3 ayında Afyonkarahisar’da bin 544 konutun satış...

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 2013 yılının ilk 3 ayında Afyonkarahisar’da bin 544 konutun satış yoluyla el değiştirdiği bildirildi.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Manisa Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye genelinde 2013 yılının ilk 3 ayında 273 bin 826 konutun satış sonucunda el değiştirdiği, Afyonkarahisar’da ise bu dönemde bin 544 konutun el değiştirdiği aktarıldı. Afyonkarahisar’ın bu rakam ile konut satışı oranında Türkiye’de 35. Ege Bölgesinde ise 7. kent olduğu kaydedildi. Yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Reklam
Reklam

“Türkiye genelinde toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı yüzde 42,2 olmuştur. Afyonkarahisar ilinde 2013 yılının 1. döneminde 416 adet ipotekli konut satışı gerçekleşmiştir. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı yüzde 26,9’dur. Afyonkarahisar en yüksek ipotekli konutun satışının yapıldığı Türkiye’de 42. Ege Bölgesinde ise 7 kent olmuştur. Ayrıca Afyonkarahisar’da, bin 128 konut diğer satış sonucu el değiştirmiştir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: