2013'ün Son Il Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

MERSİN (AA) - Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin'in üreten, ürettiğinin çok daha fazlasını da  ihraç ederek, dünyada fiyat belirleyen bir kent olduğunu söyledi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin'in üreten, ürettiğinin çok daha fazlasını da ihraç ederek, dünyada fiyat belirleyen bir kent olduğunu söyledi. İl Koordinasyon Kurulu 2013 yılı 4'ncü toplantısı Vali Güzeloğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi. Güzeloğlu, İl Özel İdaresi'ndeki toplantıda yaptığı konuşmasında, geçtiğimiz yıl 25 milyar doları aşan dış ticaretiyle İstanbul'un ardından en büyük ikinci dış ticaret merkezi olan Mersin'in 4 milyar doları aşkın büyüklükteki tarımsal zenginliğiyle üretim cenneti haline geldiğini söyledi. Mersin'in üreten ve ürettiğini de ihraç eden bir kent olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Mersin üreten, ürettiğinin çok daha fazlasını da ihraç ederek dünyada fiyat belirleyen bir kent. Turizm konusunda altyapı ve planlama çalışmalarına sahip olan Mersin'de kamu yöneticileri hizmete dönük sorunları kendi sorunlarıymış gibi takip etmeli. Mesele, düşünceyi eyleme, projeyi gerçeğe taşımaktır" dedi. Güzeloğlu, bunu yapacak güç ve birikimin Mersin’de olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Heyecan olursa aşılamayacak engel, elde edilmeyecek hedef yoktur. Asıl olan hayırla ve hizmetle anılmak, toplumun gönlünde hoş bir sada olmaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde Mersin'in ve Türkiye'nin daha iyiye taşımanın çabası içerisinde olacağız. Yardımcı ve yapıcı bir işbirliğiyle Mersin’de devlet-vatandaş işbirliği örnek bir seviyede. Bu nedenle Mersin halkına teşekkür ediyorum." Güzeloğlu, konuşmasının ardından il müdürlerinin sunumlarını dinledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: