2014 Yerel Seçim Sonuçları

 MARDİN (AA) - Resmi olmayan sonuçlara göre Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Bağımsız aday Ahmet Türk, "Demokratik, çoğulcu, katılımcı bir anlayışı gerçekleştireceğiz"

MARDİN - Resmi olmayan sonuçlara göre Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Bağımsız aday Ahmet Türk, "Demokratik, çoğulcu, katılımcı bir anlayışı gerçekleştireceğiz" dedi. Türk, BDP tarafından Karayolları Parkı'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, her zaman halkların kardeşliğini savunduklarını belirtti. "Kürt, Arap ve Süryani vatandaşlarla ortak mücadeleyi ve kardeşliği geliştireceğiz. Bundan sonra Arabı Kürdün, Kürdü de Süryani'nin üstünde görmeyeceğiz" diyen Türk, tüm güçleri, birikimleri ve akıllarıyla halka hizmet için çalışacaklarını kaydetti. Türk, Türkiye'de ilk kez eş başkanlık sistemini getirdiklerine dikkati çekerek, şöyle dedi: "Sevgili eş başkanım Februniye Akyol ile sizlere hizmet etmek için yola çıktık. Sadece meclisimizle karar almayacağız. Gençlerimiz, kadınlarımız, esnafımız ve halkımızla kararlarımızı oluşturacağız. Burada demokratik, çoğulcu, katılımcı bir anlayışı gerçekleştireceğiz. Bütün halklarımızı kucaklayacağız ve burada demokratik halkların birliğini inşa edeceğiz. Seçim döneminde ne söylediysek bugün aynısını tekrarlıyorum. Tek amacımız halkımıza hizmettir, sizin hizmetkarınız olmaktır." Etkinliğe, BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: