2014 Yerel Seçim Sonuçları

KOCAELİ (AA) - Gebze ilçesinde resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını kaybeden MHP, sayımın tekrarlanması için sonuçlara itiraz etti.

Gebze ilçesinde resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını kaybeden MHP, sayımın tekrarlanması için sonuçlara itiraz etti. MHP İlçe Başkanı Ferit Taşdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimde sandık başlarında bulunan parti görevlilerinin getirdikleri tutanaklarla, ilçe seçim kurulunun verilerinin birbirini tutmadığını söyledi. Bunun üzerine tutanaklarda yaptıkları incelemede, belgelerin üzerinde karalama yapıldığını tespit ettiklerini ileri süren Taşdemir, yaklaşık 400 sandıkta usulsüzlük yapıldığını gördüklerini iddia etti. Taşdemir, konuyla ilgili belgelerin kendilerinde var olduğunu dile getirerek, "MHP olarak biz de ilçe seçim kurulana gelerek itiraz dilekçemizi verdik. Yaptığımız itiraz seçimlerin sonucunu değiştirmeyebilir fakat amacımız, her oyun yerine gitmesini sağlamak. Sandıkların tekrar elden geçirilerek, adaletli şekilde kamuoyuna yansıtılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: