2014 Yerel Seçim Sonuçları

DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde, CHP tarafından belediye başkanlığı için kullanılan oyların yeniden sayılması için İl Seçim Kuruluna başvurulduğu bildirildi.

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde, CHP tarafından belediye başkanlığı için kullanılan oyların yeniden sayılması için İl Seçim Kuruluna başvurulduğu bildirildi. CHP İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, gazetecilere açıklamasında, ilçe belediye başkanlığı için kullanılan oyların yeniden sayılması için İl Seçim Kuruluna başvurduklarını belirtti. Yerel seçimlerde, usul ve yasaya aykırı olarak mühürlenmiş torbaların açıldığının, tutanakların değiştirildiğinin, bazılarının da seçim kurulunda yazıldığının fotoğraflarla belgelendiğini iddia eden Yurtseven, şunları kaydetti: "Nitekim Merkezefendi 1 ve 2 No'lu Seçim Kurullarına, ıslak tutanaklar ile seçim kurulunun tutanakları arasında ciddi çelişkiler olduğuna ilişkin itirazlarımızın bazıları kabul görmüş ve siyasi partilerin aldıkları oylarda düzeltme yapılmak zorunda kalınmıştır. Bu nedenle, seçimler üzerindeki şaibelerin ortadan kalkması amacıyla Merkezefendi ilçesindeki oyların yeniden sayılması için İl Seçim Kurulu Başkanlığına başvurduk. Seçim akşamı fotoğraflarla belgelediğimiz usulsüzlükleri, şaibelerin delili olarak İl Seçim Kuruluna sunduk."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: