2015 Biterken: Bu Yılın En Kötü 10 Bilimkurgu ve Fantastik Filmi

''Keşke çekmeseydiniz de beyazperdeyi meşgul etmeseydiniz...'' dedirten, talihsiz filmler listesi.

Eksi 10. Tomorrowland

2015'in En İyi Filmleri listemize iki filmini sokan Disney, Tomorrowland ile 2015'te bir de talihsiz bir hamle yaptı.

Oscar ödüllü olgun yakışıklı George Clooney'nin hayatında yaptığı en kötü seçimlerden biri de bu filmin senaryosunu okuyup kabul etmesi olsa gerek. Gelişmeye çalışan ama gelişemeyen, sürekli olarak boşluklar barındıran bu senaryo ile Tomorrowland listemizin eksi onuncu sırasında.

IMDB'den de 6.5 aldı. Eksi 9. Ayı Teddy 2 (Ted 2)

İlk film süperdi, eyvallah. Mark Wahlberg'in bir oyuncak ayıyla başrolleri paylaşması, oyuncak ayının hiç de 'çocukça' davranmıyor oluşu hepimize sürpriz yapmıştı; çok sağlam bir senaryo olduğunu düşünmüştük.

Reklam
Reklam

Ama ilk filmin aynısını çekmek? İşte bu çok sağlam bir fikir değil.
IMDB de 6.5 puanı basmış zaten. Eksi 8. Yedinci Oğul (Seventh Son)

Sergei Bordov'un yönettiği Seventh Son, 2013'te çekildi ama iki yıl yapım şirketinin raflarında bekledi. Neden beklediğiniyse yayınlandığında gördük: ÇOK SIKICI FİLM!

Jeff Bridges ve Julianne Moore gibi Oscar ödüllü iki oyuncunun başrolünü paylaştığı bir filmin bu kadar sıkıcı olmasına çok canımız sıkılıyor, ve IMDB'ye katılıyoruz: 5.5 :( Eksi 7. Terminatör: Genesis (Terminator: Genisys)

California valisi olmak yetmedi galiba Arnold Schwarzenegger'e; gitti bir Terminator daha çekti!

James Cameron'un çektiği Terminator filmlerinden sonra, Alan Taylor'ın yönetmenliğini yaptığı Genesis artık kabak tadı verdiği için listemizde yerini alıyor. Eksi yedi!

Reklam
Reklam

IMDB: 5.5Eksi 6. Hitman: Ajan 47 (Hitman: Agent 47)

Bir bilgisayar oyununu filme çevirmek genelde iyi şekilde sonuçlanıyor, ama Hitman'i üçtür güzel bir sonuca bağlayamadılar resmen.

Bu kez bir atılım gerçekleştirip Homeland'de fırtınalar estiren Rupert Friend'i oynattılar, gene olmadı... IMDB'den sadece 5.8 alabildi film. 28 Ağustos'ta Türkiye'de vizyona girdi, 1 saat 36 dakikamızı çöpe attı.

Nalet Hitman.Eksi 5. Pan

Bayıla bayıla birçok filmde izlediğimiz Peter Pan hikayesinin başlangıcını çekmek gerçekten çok iyi fikirdi. Filmin yönetmenliğini Joe Wright gibi yetenekli bir adam yaptı. Rooney Mara ve Hugh Jackman gibi aşırı usta isimleri oynattılar üstelik!
Sonuç; hüsran :( IMDB'den de yalnızca 6.0 aldılar zaten...Eksi 4. Jakuzi 2 (Hot Tub Time Machine 2)

Kabul edelim, afişleri harikaydı bu filmin! Ama gerisi tatak...

Reklam
Reklam

Karakterlerin sevilesi bir taraf yok, espriler bayat. İlk filmde John Cusack vardı yine iyiydi; bu filmde bir yıldız da yıldız da yok, heyecan verici hiçbir şey yok. Jakuziden zaman makinası yapma fikri? Onu da pek etkileyici bulmadık.

IMDB de bulmadı: 5.1 Eksi 3. Pixels

Bizlere Cercei Lannister'ı kazandırdığı için minnettar olduğumuz Peter Dinklage'a lafımız yok, ama Adam Sandler'dan artık komedi filmi yapmasını bırakmasını rica ediciiz.

Uzaylıların bilgisayar oyunlarını yanlış anlamaları ve savaş ilanı olarak algılamaları neticesinde gelişiyor filmimiz. Ama komik bir şekilde gelişmiyor işte :/ IMDB'den 5.7 almasına bile şaşırdık, daha az olmalıydı.Eksi 2. Jem And The Holograms

Küçük bir kasabada yaşayan genç bir kadının, süperstarlığa giden hikayesi... Tam bir Yeşilçam olayı olan Jem and the Holograms, Jon M. Chu'nun yönetmenliğinde çekilmiş.

Reklam
Reklam

IMDB'den o kadar kötü bir puan almış ki, izlemeye kasamadık! 3.4 ...Eksi 1. Fantastik Dörtlü (Fantastic Four)

IMDB puanlarına göre Jem and the Holograms bu listenin ilk sırasında olmalıydı. Ama yeni Fantastic Four filmi o kadar canımızı sıktı ki, birinci sıraya koyduk.

Miles Teller ve Kate Mara gibi iki genç süperstarın olması, eski filmlerin nispeten başarılı olması bizi bu filmi de izlemeye itmişti. İzlediğimize çok üzüldük, gittik IMDB'den üyelik açtık; 0 filan verdik.

Neticesinde de 4.3 puan aldı...

---

*Kaynaklar: IMDB.com &

**Io9.gizmodo.com***