2015 takvimi “çok iyimser”

AB Dönem Başkanı İşveç’in Başbakanı Reinfeldt, Türkiye’nin AB üyeliği için 2015 takvimini “çok iyimser” olarak nitelerken “Türkiye’nin AB üyeliği büyük ölçüde Kıbrıs sorununa bağlı” dedi.

AB Dönem Başkanı İşveç’in Başbakanı Fredrik Reinfeldt, Türkiye’nin AB üyeliği için 2015 takvimini “çok iyimser” olarak nitelerken, “Türkiye’nin AB üyeliği büyük ölçüde Kıbrıs sorununa bağlı” dedi.

Fredrik Reinfeldt, Fransız Le Monde gazetesi ile yaptığı söyleşide, “Türk Dışişleri Bakanının, Türkiye’nin AB’ye katılımı için savunduğu 2015 takvimini destekleyip desteklemediği” ne ilişkin soruya “çok iyimser” karşılığını verdi.

İsveç başkanlığı sırasında, Fransız başkanlığında olduğu gibi bir veya iki başlığı açmak için girişimde bulunacaklarını ifade eden Reinfeldt, “Çok sayıda fasıl bloke edilmiş durumda. Çoğu Kıbrıs (Rum Kesimi), bazıları da Fransa tarafından” şeklinde konuştu. Reinfeldt şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

“Bu aşamada müzakerelerin ne zaman sonuçlanacağını söylemek mümkün değil. Büyük ölçüde Kıbrıs sorununa bağlı. Şimdi Türkiye ile müzakerelerin sonucunu ne olacağını kararlaştırmak durumunda değiliz. Bilindiği gibi yeni bir üyenin herkes tarafından kabul edilmesi gerek ve bu konuda aramızda görüş ayrılıkları var.”(ANKA)