2015 Yılında En Çok Arananlar Birinci Bölüm: Google O Listeyi Yayınladı!

Google, dünyanın 2015 yılında hakkında en çok arama yaptığı olayların bir listesini yayınladı. Liste, hem gündemin karışıklığını, hem de dünyanın ne kadar hızlı değiştiğini gözler önüne seriyor. İşte bu yılın en çok konuşulanları…

Paris Saldırıları

Dünyanın gözü önce Charlie Hebdo saldırısıyla, daha sonra da Paris’te 13 Kasım’da yaşanan upuzun bir gece ile Fransa’ya çevrildi 2015’te. Ülke, IŞİD terörünün hedefi oldu. Google’da bu yıl en çok bu konu hakkında arama yapıldı. Hakkında toplam 897 milyon arama yapılan Paris saldırılarının yankısı sürüyor.

Saldırıların dünyanın hangi ülkelerde hangi sorularla arandığını **buradan

**inceleyebilirsiniz. Türkiye, saldırılarla ilgili arama yapan ülkeler içerisinde 66. sırada. Aynı gün, Google tarihinde en çok Paris araması yapılan gün de oldu.

Reklam
Reklam

Charlie Hebdo saldırıları da dünyada yoğun bir yankı buldu. Bu saldırıyla ilgili aramaların grafiğine göz atınca da gördüklerimiz oldukça ilginç. Örneğin San Francisco’dan en çok yapılan aramalardan birisi, Charli Hebdo’ya nasıl abone olunabileceği…

Saldırı yapılan Bataclan konser salonunun yakınlarında piyanoyla Imagine şarkısını çalan bir kişinin videosu ise 2 milyondan fazla görüntülenmeye ulaştı.

Mynet Trend'den Paris saldırılarıyla ilgili üç ilgi çekici içerik:

Paris'teki Terör Saldırısında Karısını Kaybeden Adamdan Ağlatan Mektup
Paris'teki Saldırılar Sonrası Dünya Liderleri Ne Mesajlar Verdiler?
Paris'teki Terör Saldırıları Öncesi ve Sonrasında Gözden kaçırılmaması Gereken 10 Detay

Star Wars Bölüm VII: The Force Awakens

Dünya bu yıl serinin yedinci filmi olan The Force Awakens ile birlikte, Star Wars’lu günlere geri döndü. Nesiller boyu bir tutku haline gelen seri, bu yıl en çok aratılanlar sıralamasında ikinci, Google’a göre…

Reklam
Reklam

Seriyle ilgili en çok Darth Vader karakteri aratılmış. Star Wars’un hangi sırayla izlenmesi gerektiği ise en çok aratılan soru. Yıllardır herkesin aklını kurcaladığı için, bu oldukça normal. Siz yine de birinci filmden başlayın.

Star Wars, yedinci filmin çıkışı yaklaştıkça internette gittikçe yükselen bir trend haline geldi. İzleyenler, izlemeyenlere anlatsın. Olmadı sizi Star Wars içeriklerimize bekliyoruz. Biz de çok çalıştık:

Star Wars Spoiler'larından Kaçmak İçin Etkili ve Eğlenceli 10 Rehber Davranış

**Bir Efsane Friends Bölümü: Prenses Leia Fantezisi

**

En Sevdiğimiz Dizilerin, Star Wars Temalı 9 Mükemmel Bölümü

Mars!

Mars’ta su bulunması, büyük ilgi gördü. Bu ilginin karşılığı Google’da da görülüyor. 10 milyondan fazla Mars araması yapılmış. Su bulunması, belki de bir gün Mars’ta yaşayabileceğimizi işaret etmesi açısından ciddi bir önem taşıyor.

Google’da yapılan aramalarda en çok Mars’a gitmenin ne kadar zaman alacağı araştırılmış. Hakkında en çok arama yapılan gezegen hala Dünya olsa da Mars ikinci sırada. Bu arada, neden olduğunu anlayamadığımız bir şekilde Mars ile ilgili en çok arama Sudan’dan yapılmış. Korkarız Afrika yaşamak için Mars’tan daha kötü bir ortam. Mynet Trend'de ise bu gelişmeyle ilgili şunları tartışmışız:

Reklam
Reklam

Mars'ı Tatooine'e Dönüştürmemize Az Kaldı! Bilim insanları 2018'de Mars'te Tarım Yapılabileceğini Açıkladı
Mars'ta Sıvı, Akışkan, An itibariyle Su Bulundu!
NASA'nın Mars'ta Su Bulunduğunu Açıklamasıyla Sosyal Medyada mars Geyikleri Aldı Başını Yürüdü

Göçmenler

Tepesine ülkesi yıkılmakta olan Suriyeliler, Avrupa Birliği ülkelerine iltica etmeye çalıştı yıl boyu. Sadece Türkiye’deki mültecilerin sayısı bile, milyonla ifade edilir duruma geldi.
Göçmen kriziyle ilgili en fazla aramanın Aylan bebeğin cansız bedeni basına ve internete servis edildikten sonra yapılmış. Göçmen kriziyle ilgili arama yapılan ülkeler arasında Makedonya başı çekiyor. Göçlerle ilgili en çok arama ise Etiyopya’dan yapılmış. Nepal ve Ekvador Etiyopya’yı takip ederken, peşlerinden Hindistan geliyor. Türkiye, bu sıralamada onuncu…

Reklam
Reklam

Google’da sorulan sorular ise ülkeden ülkeye oldukça büyük bir çeşitlilik gösteriyor. İtalya’dan en çok arama yapılan konu, Suriyeli bir çocuğun nasıl evlat edinilebileceği. İngiltere’de ise göçmenlerin Avrupa’daki durumu merak ediliyor. Birçok Avrupa ülkesi de kendi ülkelerinin bu krizin neresinde durduğuyla ve turistlerin durumuyla ilgili endişeli aramalar yapmış.

Google burada ise etkileşimli bir harita ile hangi ülkeden hangi ülkeye en çok göç ile ilgili arama yapıldığını ortaya koyuyor. İncelemeye değer.

**"Ortadoğu'dan Türkiye'ye Sığınan Hiç Kimse Mülteci Statüsü Alamıyor" mu?


Macar Gazeteciden Çelme Yedi, Hayatı Değişti
Göçmenlerin Batan Bottan Sağ Kurtulma Çabaları Yürekleri Dağlıyor**