Her anı fotoğraflama konusunda milletçe Japonlarla yarıştığımız şu günlerde, Oneshot bu yoldaki en önemli silahlarımızdan olabilir. İçinde barındırdığı çok sayıda efekt, mod ve filtre ile en fotoşenik, en yakışıklı, kısaca bütün 'en'leri bünyenizde toplayabilirsiniz. Sizi bilemeyiz ancak İlber Ortaylı hocamızı mutlu edecek önemli bir özelliği daha var uygulamanın. Cahiller bilmez ama sosyal medyada makale gibi uzun yazı paylaşması ve bu uzun yazı içinde dikkat edilmesini istediğiniz yerin vurgulanması çoğu zaman zordur. Oneshot ile sayfa görüntüsünü alacağınız paylaşılası yazıya, yine Oneshot sizin için bağlantı linkini ve yorumunuzu iliştirip paylaşıveriyor.
"Bu toplantı geçmez", "Hele bu hocayla bu ders hiç bitmez" diyorsanız; sıkı canınıza biraz adrenalin kazandırmanın zamanı geldi. Lifeline, survivor tadında stratejik bir oyun. O yüzden baştan uyaralım, fazla kaptırıp da devreleri yakmayın. İphone ve iPad'in yanında 'para var huzur var' diyenler için Apple Watch desteği de mevcut.
Çeviribiliminde Google Translate diye acı bir gerçek vardır. Microsoft'unkini denememekle birlikte, Time seçtiğine göre bir bildiği vardır diyoruz. Deneyeniniz varsa da, bizleri yeşillendiriversin bi zahmet. 50 dilde çeviri yapıyormuş diyorlar.
Sizden sonraki birkaç nesle yetecek kadar fotoğraf çekip, hatıralarınızı ölümsüzleştirdiniz. Ama aralarında olmasa da olur dedikleriniz, ayıklamaya acayip üşendikleriniz de var. Cleen, hatıralarınızda temiz bir sayfa açmak için işinizi kolaylaştıracak bir uygulama.
Time dergisinin bir diğer favorisi de Periscope uygulaması. Mobil cihazlarınızdan canlı yayın yapabilmenize imkân veren bu uygulama, Türkiye'de medyanın da geldiği son nokta aynı zamanda. Zira birer birer işlerinden olan gazeteciler, mesleklerini sürdürebilmenin yegâne yolunu Periscope üzerinden yaptıkları yayınlarda buluyorlar. Nankörlük etmeyelim, Türkiye'deki basın özgürlüğü zaten hiç bir yerde yok da; işte yine de insan sormadan edemiyor: Periscope olmasa basının hali ne olurdu?
Tüp kuyruklarından level atlayan ülke insanımız, ömrünü artık Starbucks kuyruklarında çürütmektedir. Bu sosyal yaraya çözüm olması için Starbucks mağazalarına gitmeden önce sipariş verip ödeme yapmanızı sağlayan bir aplikasyon geliştirilmiş. "Siparişi verdim ama ya kahvem soğursa?" endişesi taşıyanlar için siparişin hazırlanış süresine ait bilgilerin işlem sırasında paylaşıldığını söyleyebiliriz. Bu uygulama şimdilik Türkiye'de bulunmuyor.
Yüzünüzü rötuşlasın, fotoğraflarınızı temizlesin, naklen yayın yapsın... Tüm bu uygulamalar iyi hoş ama bir "Winter is coming" değil maalesef. Dizi aşkı küresel çapta galip geldi ve yılın en iyi uygulaması, dizileri ile boş zamanlarımızda bizi can sıkıntısından kurtaran HBO Now oldu.