2015'in en hızlı büyüyen uygulaması Facebook Messenger oldu

Araştırma şirketi Nielsen'in hazırladığı verilere göre en hızlı büyüyen uygulama Facebook Messenger oldu. Facebook Messenger 2015 yılında yüzde 31'lik bir büyüme gösterdi.

Yeni yılın yaklaşmasına günler kala araştırma şirketleri 2015 yılı hakkında anketlerini sunmaya devam ediyor. Son olarak araştırma şirketi Nielsen, mobilde en hızlı büyüyen uygulamaları kullanıcılarla paylaştı. Yaklaşık 1.5 milyar kullanıcısı bulunan dünyanın en çok tercih edilen iletişim ağı Facebook popüler araştırma şirketinin açıkladığı verilere göre en çok kullanılan telefon uygulaması oldu. Ayda yaklaşık 9.5 milyar fotoğrafın paylaşıldığı Facebook'un en çok kullanılan eklentisi Facebook Messenger ise yüzde 31 büyüme göstererek en çok büyüyen uygulamada ilk sırayı aldı.

Reklam
Reklam

Nielsen, dünya çapında tüketicilerin alışkanlıklarını ve büyüme hızını inceleyen popüler bir araştırma şirketi ve 2015 yılına ait verileri yayınladı. Bu sonuçlar ABD'deki akıllı telefon kullanıcılarına dayanmaktadır ve yalnızca Android ile çalışan akıllı telefon kullanıcılarını kapsıyor. Bu veriler, Ekim 2015 ve Ocak 2015 tarihleri arasında toplandı ve geçen yılın aynı dönemine ait veriler ile karşılaştırıldı. Araştırmaya göre ilk sırada yer alan Facebook, 126 milyon kullanıcı ile yüzde 8 büyüme gösterdi. İkinci sırada olan Youtube ise 97 milyon kullanıcı ve yüzde 5 artış ile yer alıyor. Facebook Messenger 96 milyon kullanıcı ile geçen yıla göre yüzde 31 büyüme göstererek en çok büyüyen uygulama oldu. Yüzde 23 ile Instagram ve yüzde 26 ile Apple Music ise en çok büyüyen diğer şirketler oldu.

_FACEBOOK HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ_

Anahtar Kelimeler: