2016 Facebook ödülleri başvuruları başladı

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, 2016'da da en başarılı yaratıcı içerikleri ödüllendirmeye devam ediyor. 2016 Facebook Ödülleri başvurusu 8 Ocak Cuma günü başlıyor.

Tüm dünyada en yaygın kullanılan sosyal medya platformlarından Facebook, her yıl düzenlediği ödül gecesiyle kişileri ve markaları yaratıcı içerik oluşturma konusunda teşvik ediyor. Başta Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyalleşme imkanı sunan işletmelerin sayısı her geçen gün artarken Facebook, farklı uygulamalarının yanı sıra her yıl düzenlediği ödül geceleriyle fark yaratmaya çalışıyor. Bu yıl beşinci kez düzenlenecek olan Facebook Ödülleri için başvurular 8 Ocak Cuma günü başlayacak. Son 5 yıldır düzenlenen Facebook Ödülleri sayesinde en başarılı yaratıcı içerikleri ödüllendirirken, sosyal medyanın da yaratıcı gücü bir gözler önüne seriyor. Facebook daha fazla ülkede, daha fazla yaratıcı çalışmaya yer verebilmek amacıyla 2016’da Facebook Ödülleri’ne bazı yenilikler getirdiğini duyurdu. İşte, 2016 Facebook ödüllerindeki değişiklikler!

Reklam
Reklam

ÖDÜLLER ARTIK DAHA KÜRESEL

Facebook ödüller bu yıl artık daha da küresel hale gelecek. 2016 ödülleri ile birlikte artık her ülke, bulunduğu bölge içinde değerlendirmede bulunabilirken;Bölgesel Oylama Etkinliklerinde, kendi bölgesi içinde yerel kreatif direktörlerden oluşan jüriler ile tanınma fırsatını yakalayacak. Bölgesel ödüller; “Best of APAC (Asya-Pasifik)”, “Best of EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika)”, “Best of LATAM (Latin Amerika)” ve “Best of NA (Kuzey Amerika)” kategorilerinden oluşacak. Bölgesel Oylama Etkinliklerinde başarı yakalayan adaylar Global Değerlendirme Etkinliğine katılmaya hak kazanacak.

Nisan ayında Facebook Creative Shop tarafından incelenen çalışmalardan hangilerinin Mayıs ayındaki Bölgesel Oylama Etkinliğine katılacağı açıklanacak. Facebook ödüllerinin bu aşamada başarılı olan çalışmalar, Haziran’da New York’taki global etkinliğe katılmaya hak kazanacak.
Facebook Ödülleri bu yıl ilk kez olmak üzere kampanyalarıyla etkili sonuçlar elde eden küçük işletmeleri de ödüllendirecek. Yani Facebook Ödülleri artık KOBİ’leri de kapsayacak. Ayrıca bu yıl 2016 Fabook ödülleri başvuruları ve değerlendirme süreci mobil üzerinden de yapılabilecek.

Reklam
Reklam

FACEBOOK 2016 KATEGÖRİLER

• En yaratıcı, orijinal ve iyi uygulamaya konulmuş Facebook ve/veya Instagram,
• Küçük işletmelerin ödüllendirileceği Small Business kategorisi,
• Yaratıcılığın sınırlarını zorlayan ve kitleler ile daha önce görülmemiş bir biçimde etkileşim sağlayan kampanyaların ödüllendirileceği Innovation kategorisi,
• Yaratıcı bir şekilde farkındalık yaratan ve Facebook veya Instagram kullanarak sosyal değer yaratan hayır kurumları ve STK’lara verilecek Social for good ödülü,
• Facebook’u daha kapsamlı bir medya kampanyası kapsamında yaratıcı bir biçimde kullanan kampanyaların ödüllendirileceği Integrated kategorisi ve kampanya konseptine verilecek olan Best Use of Facebook family of brands ödülü,

SON FACEBOOK ÖDÜLLERİN YAŞANANLAR

Facebook ödüllerinen en yüksek katılım geçtiğimiz yıl gerçekleşmişti. Bu nedenle Facebook Awards 2015 diğer senelere göre en popüler yarışma olmuş, 160’dan fazla ülkenin katıldığı yaratıcı proje yarışması, toplam katılım oranı %49’luk bir büyüme sağlanmıştı. Yarışmanın en yüksek ödülü olan Blue Award’ı, Leo Burnett ve Procter & Gamble "Always’in Like a Girl’" kampanyası ile aldı. "’Blue For Good’" ödülü ise kar amacı gütmeyen projlere verilen bir ödül. Bu ödülü de 220 milyon doların üstünde bağış toplayan Buzlu Kova Projesi kazandı.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: