2016'da Daha Çok Roman İzleyeceğiz Anlaşılan: İşte Bu Yıl Romanlardan Beyazperdeye Aktarılan 10 Film!

Dan Brown'ı da, J.K. Rowling'i de çok özlemiştik... İtiraf edelim, Jane Austen biraz sürpriz oldu ;)

  1. 5th Wave (11 Mart 2016**)

Halâ 18 yaşında olmasına çok şaşırdığımız Chloe Grace Moretz'in 16 yaşında dünyada canlı kalan birkaç kişiden biri olan Cassie Sullivan'ı canlandırdığı filmle başlıyoruz: The 5th Wave...

Rick Yancey'in Türkçe'ye çevrilmeyen

Reklam
Reklam

* romanından uyarlanan filmin konusu, uzaylılar tarafından istilaya uğrayan dünya, ve çok geç olmadan küçük kardeşini kurtarmaya uğraşan Cassie. Konu son derece olağan görünmesine rağmen, film Amazon.com'dan aldığı 4.3 puanla (5 üzerinden) izlenmeye değer görünüyor.

Zaten Chloe Grace Moretz'in olduğu herhangi bir film mutlaka izlenir...

**Tekzip ve düzeltme: Twitter kullanıcısı @emminiz'in uyarısıyla fark ettik ki 5. Dalga'nın çevirisi Pegasus Yayınevi tarafından yayınlanmış. Bu yanlış bilgilendirmeden dolayı özür diliyor, hatamızı hemen düzeltiyoruz.*

*\Tekzip ve düzeltme:** Daha önce filmin ABD yayın tarihi olan 22 Ocak 2016 girilmişti. Yayın tarihi ile ilgili düzeltme yapıldı.***

Reklam
Reklam
  1. Zor Saatler (29 Ocak 2016)

Bu filmin gelişini Disney'in 4 yıllık listesinde haber vermiştik. Ama biz itiraf edelim, siz de bilgisizliğimize verin; bu filmin Michael J. Tougias ve Casey Sherman'ın kitabından uyarlama olduğunu bilmiyorduk :(

Gerçek bir hikayeden uyarlama olan romanın, beyazperdeye uyarlamasını Craig Gillespie yönetiyor; başrollerde de Chris Bana, Casey Affleck ve Eric Bana gibi çok büyük yıldızlar yer alıyor. 3. Aşk ve Gurur ve Zombiler (5 Şubat 2016)

Hayır. Gurur ve Önyargı değil.
Aşk ve Gurur ve Zombiler. Ve evet, Jane Austen tarafından yazılan bir roman bu :)

Reklam
Reklam

Jane Austen'in Pride and Prejudice'inin genişletilmiş versiyonu olan Pride and Prejudice and Zombies, nihayet sinemaya uyarlandı. 5 Şubat'ta yayınlanacak filmin başrollerinde Lily James ve gibi başarılı oyuncuların yanı sıra, güzelliğine ve zerafetine takık olduğumuz Lena Headey de yer alıyor! 4. Divergent: Allegiant, 1. Bölüm (11 Mart 2016***)

Veronica Roth'un romanları beyazperdeye çok uyarlanası olmalı ki; Divergent serisine 2016'da da devam ediyoruz...

Divergent serisinin son kitabı olan Allegiant'ı iki film bölümü şeklinde izleyeceğiz. İkinci ve son bölümü 2017'de vizyonda olacak, ilk bölüm ise 18 Mart'ta Shailene Woodley ve Naomi Watts gibi güzeller güzeli başrolleriyle karşımıza çıkacak.

Reklam
Reklam

***Tekzip ve Düzeltme: Daha önce filmin ABD yayın tarihi olan 18 Mart 2016 girilmişti. Düzeltildi.

  1. Orman Çocuğu (15 Nisan 2016)

Eskisi çok eski geliyordu, biz de bu romanın çizgi filmini izledik yıllarca.
Ve 1967'den sonra nihayet harika bir yapımla tekrar beyazperdeye aktarıldı!

Rudyard Kipling'in, kurtlar tarafından büyütülen ve en yakın arkadaşı bir ayı olan Mogwli adlı çocuğun hikayesini anlattığı romanı Jungle Book, Iron Man filmlerinin başarılı yönetmeni Jon Favreau'nün yönetmenliğinde bir Disney yapımı olarak 15 Nisan'da salonlarda :) 6. Aynanın İçinden (27 Mayıs 2016)

Alice Harikalar Diyarında'yı hatırlayın... İşte Lewis Carroll'un yazdığı bu roman, onun devamı niteliğinde: Aynanın İçinden.
Şimdi de Alice Harikalar Diyarında kafasında bir filmin başrolünü en iyi kim oynar diye düşünün.

Reklam
Reklam

Aklınızda tek bir kişi canlandı, değil mi?
Haklısınız. Başrolde Johnny Depp'i izleyeceğiz :) 7. Trendeki Kız (7 Ekim 2016)

Bünyesinde Emily Blunt gibi hayranlıktan hayranlığa koştuğumuz bir kadını barındırdığı için bu film zaten ekstra ilgimizi çekmişti;

Paula Hawkins'in aynı isimşli romanından aktarıldığını öğrendiğimiz an ilk işimiz, romanın adının yanına PDF yazarak Google'da aratmak oldu (korsana karşıyız). Her gün aynı trene binen, henüz boşanmış bir kadının tanık olduğu korkunç olayı ve sonrasını izleyeceğiz 7 Ekim'de.

Düzeltiyoruz: basbaya Emily Blunt'ı izleyeceğiz işte. Lamı cimi yok.8. A Monster Calls (14 Ekim 2016)

Christopher Nolan'ın yönettiği Batman filmlerinden bu yana Liam Neeson'ı çok çok özlemiştik. Bu film hepimize iyi gelecek!

Reklam
Reklam

Amazon.com'dan 5 üzerinden 4.7 gibi oldukça yüksek bir puan alan film, Patrick Ness'in aynı isimli romanından uyarlama. Diğer başrol oyuncuları da şahane: Felicity Jones ve Lewis MacDougall!9. Cehennem (14 Ekim 2016)

Uzun zamandır haber almadığımız Dan Brown filmlerinin bir yenisi geliyor: Inferno!
Harvard Üniversitesi profesörü, sembolizm uzmanı Robert Langdon rolünde elbette Tom Hanks'i göreceğiz.

Diğer başrol de Monster Calls'ta zevkle izleyeceğimiz Felicity Jones.
Da Vinci Şifresi'nin atmosferine dönmeye hazır olun!10. Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? (18 Kasım 2016)

Son olarak, büyük hayranlık beslediğimizi her fırsatta belli ettiğimiz Harry Potter evreninden bir romanla karşı karşıyayız: Hogwarts Büyücülük Okulu'nda ders kitabı diye okutulan Fantastic Beasts and Where to Find Them, nihayet beyazperdeye aktarıldı!

Reklam
Reklam

18 Kasım'ı iple çekmemize sebep olan muhteşem haberin başrollerinde Eddie Redmayne ve Katherine Waterson'ın yanı sıra Colin Farrell gibi oldukça tecrübeli bir aktör de var ;)

J.K. Rowling'den sevgilerle...

---

Kaynaklar: IMDB.com, Wikipedia.org & Buzzfeed.comBu filmleri izlemeden önce eğer kitabını okumak istyeyip de kaçırdığınız filmler varsa aşağıdaki içeriklere de bir göz atın

Görsele bi' tık yeterli ;)

Kitabından daha iyi olan filmler

Romandan Sinemaya Uyarlanmış Türk Filmleri