2016'da Koç burcunu neler bekliyor?

Koç burcunu 2016  yılında neler bekliyor?

Sevgili Koçlar, 2016 yılının Ocak-Mayıs arasında, çalışma hayatımız, iş ortamımız, iş verimliliğimiz anlamında bizi memnun etmeyen neler var, emeğimizin hakkını alıyor muyuz, eksiklerimiz var mı, neler gözümüze çarpıyor ve neler bizim gelişimimizin önünde set oluşturuyor bunlara bakacağız. İlgilendiğimiz alanda kendimizi geliştireceğiz, ustalık kazanacağız, yeteneklerimizi bir iş alanında değerlendireceğiz. İllaki her şeyde mükemmel olmak zorunda değiliz. Kendi kendimizi yemeyeceğiz. Köklü, sağlam ve güvenilir olanı tercih etmeliyiz. Eğreti duran, sadece bir hevesle verilen kararların kalıcı olmayacağını bilelim.

Reklam
Reklam

Yurtdışıyla alakalı işler, başka bir şehirde yerleşim konuları, akademik çalışmalar, girişim, alış-satış konularında bir daha düşünelim. Maceracı değil, bilakis profesyonel anlamda gelişmeyi önemseyelim. Bu da girişimci olmakla, kendimize güvenmekle, doğru tercihleri yapmakla mümkündür. Sorumluluk almak, disiplinli çalışmak durumundasınız. Kafanız hiç karışmasın. Eğer siz isterseniz, ilgilendiğiniz alanda emek sarf ederek, canla başla çalışarak hayatınızı düzenlersiniz. Fazladan çalışacaksınız, öğrenmeye açık olacaksınız, ideallerinize sahip çıkacaksınız. Başarı ancak bu şekilde kazanılır. Yolunuz ve amacınız için, sabırlı olunuz, mücadelenizi veriniz gerisi gelir inanın buna.

İlişkilerde yılın üçüncü ayı, partnerinizle uzun zamandır beraberseniz ve aranızda güçlü bir anlaşma ve sevgi varsa, ortak bir yaşam kurmak için evlilik kararı alınabilir. Tam tersine, uzun zamandır anlaşamıyor ve problemler nedeniyle sıkılıyorsanız, ayrılabilirsiniz.
Finansal konularda daha dikkatli düşünmek, çıkarlarımızın farkında olmak, aşırı harcamalardan kaçınmak lazım. Çabuk ve hevesli bir şekilde verilen kararlar, sonrasında keşke dememize neden olabilir. Söz ile değil, ciddiyet içeren belge veya sözleşmelere itibar etmek lazım.

Reklam
Reklam

Endişelerimizin bizi sürüklemesine veya güçten düşürmesine izin vermeyelim. Bilgi, korkuyu yener bunu unutmayalım. Çalışacağız, mücadele edeceğiz ancak kendimizi de yetersiz görmeyeceğiz. Bedensel ve ruhsal sağlığımız önemli. Kendinize önem vermezseniz, yaptığınız işten de zevk almazsınız. Zihnimizi rahatlatacak olumlamalara, zikir, meditasyon ve egzersizlere yaşamımızda yer vermelisiniz. Bunlar sağlıklı düşünmemizi sağlar. Zorluklar elbette vardır ancak o zorlukları güce dönüştürecek kişi de sizsiniz. Çalışarak, mücadele ederek, kendinize zaman ayırmayı da bilerek, sağlığınıza önem vererek her güçlüğün üstesinden gelebilirsiniz.

Eylül ayı itibariyle başkalarının hayatımızdaki yeri ve önemi daha fazla artacak. Eş veya iş ilişkimizde denge unsuru gayet önemli. Bir ilişkide aradığımız kriterler, yaşamaktan keyif alacağımız güzellikler bizim için kıymetli hale gelecek. En çok neye ihtiyacımız varsa bunları karşılayacak kişileri hayatımıza çekeceğiz. Evlenmek, aile kurmak, iş ortaklığında, uyumluluk, hakça bölüşüm, karşılıklı uzlaşı gibi olgular da başımızın tacı oluyor.

Reklam
Reklam

Kasım ve Aralık döneminde, evlilik, iş ortaklığı veya diğer kişilerle bir araya gelmemizin özünde gerçek bir samimiyet, güçlü bir sevgi, eskilerin deyimiyle iyi günde-kötü günde bir olmak niyet ve sadakati yoksa ilişkilerin büyümesi, gelişmesi, serpilmesi mümkün olmaz. Her iki kişinin de, bu önemli kararı ne kadar inanarak verdiği ve bu ilişkiyi nasıl taşıdığı, hangi amaçla yaptığına göre ilişkinin gidişatı belli olur. İlişki, iş, çalışma hayatı, eğitimle ilgili konularda yapılacak değişikliklerde, karar vermeden önce her bir olasılık gözden geçirilmeli, mücadeleden kaçınmamalı, tercih yaptığınız konuda sabırlı olunmalıdır.


OCAK

1-10 Ocak arası:

3 Ocak saat 16:32-6 Mart saat 04:28 tarihleri arasında Akrep burcunda ilerleyecek Mars ister iş ortaklığı, ister özel ilişkiniz ve parasal konularda tutkularınız bir hayli yükseliyor. Daha önce düşündüğünüz planları yürürlüğe koyabilir, hem kendi kazancınızı hem de dışarıdan gelen destekleri değerlendirirsiniz. Ancak Merkür-Kova burcunda 5-8 Ocak arası gerileyeceği için, finansal anlamdaki ortaklıklarda tedbirli olmayı unutmayalım.

Reklam
Reklam

5 Ocak saat 15:05-8 Ocak saat 21:36 tarihleri arasında, Merkür-Kova burcunda gerileyecek. İleriye yönelik hedefleriniz açısından kafanızın içindeki planları ve projeleri yeniden gözden geçirmekte yarar var. Daha önceden planlanmış organizasyon anlamındaki işlerinizin şöyle bir kontrolünü yaparak yürürlüğe koyabilirsiniz. Bu dönemde eski tanıdıklarınızla bir araya gelirsiniz.

8 Ocak 2016-9 Mayıs 2016 tarihleri arasında Başak burcunda gerileyecek Jüpiter, çalışma hayatımız, iş ortamımız, iş verimliliğimiz anlamında mevcut düzenimiz ne durumda, bizi memnun etmeyen neler var, emeğimizin hakkını alıyor muyuz, eksiklerimiz var mı, neler gözümüze çarpıyor ve neler bizim gelişimimizin önünde set oluşturuyor bunlara bakacağız. Belki memnun değiliz bir şeylerden veya detaylar arasında bir hayli boğuluyoruz. O zaman gerekli ve gereksiz olup yoran, vakit alan, sizi zorlayan ne varsa tespit edeceğiz. İllaki her şeyde mükemmel olmak zorunda değiliz. Kendi kendimizi yemeyeceğiz. Ancak gelişmeyen, düzenli gitmeyen bir şeyler varsa ve biz bunları görüyor, hissediyorsak, es geçmeyeceğiz. Kontrollerimizi yaptıracağız. Kısaca günlük yaşamın kalitesini yükseltmek için, kendimize özen göstereceğiz. Beslenme düzeniniz (aşırı zayıflık, şişmanlık, yeme-içme alışkanlıklarınız, hijyeniniz, moral ve motivasyonunuz, çalışma şartlarınız bunlara bir bakacağız. İlgilendiğimiz konularda kendimizi geliştirme, ustalık kazanma, yeteneklerimizi bir iş alanında değerlendirme yönündeki kararlarımızı da gözden geçirebiliriz. Nerede aksaklık var, neler düzenli gidiyor sorularını tespit anlamında düşünürsek hakikaten yararlı olacağını söyleyebiliriz. Sürenin bitiminde kendimiz için bir yol tespiti yapar, sağlıklı verimli şekilde ilerleriz.

Reklam
Reklam

8 Ocak saat 21:36-25 Ocak saat 23:50 Merkür-Oğlak burcunda geriliyor.

Siz Koçlar,
Mesleki Durumunuz
Aile büyüklerinizle aranızdaki her türlü iletişim ve ilişki (Geçmiş ve gelecek)
Yaşamınız adına belirlediğiniz hedefler
Mesleki sorunlarınız
Toplum içindeki konumunuz
Mesleki girişimleriniz, yükselişiniz
Otorite (işveren) konumundaki kişilerle olan ilişkiniz
Güçlü kişilerle olan irtibatlarınız
Seyahatleriniz
Eğitim hayatınızla ilgili meseleler
Sağlığınız
Yakın çevrenizde bulunan tanıdıklarınız

Gölgeli Günler: Merkür geri hareketinin etki dahilindeki tarihler olup, 1 Ocak-1 Şubat 2016 arasında yukarıdaki konu ve alanlarda tedbirli, dikkatli bir şekilde gözden geçirmelerde bulununuz. Bir karar vermeden önce iyi inceleyiniz, üzerinde düşününüz.

10 Ocak saat 03:31 Oğlak burcunda doğacak Yeniay, mesleki konular ve sorumluluklarımız anlamında önemli olup, yeni bir adım atmak, mevcut durumumuzu sağlama almak yönünde kıymetlidir. Yeniayın görünümlerini birlikte incelediğimizde, ne gibi gelişmelere işaret olduğunu daha net anlayabiliriz. Yeniayın Jüpiterle olan olumlu görünümü, iş hayatımızın verimli hale getirilmesi, işlerimizin açılması, iş ortamındaki sorunların aşılması, kendimizi bedensel ve ruhsal anlamda iyi hissetmemizi sağlayıcıdır. Eskiye ait bir takım pürüzlerin çözülmesi adına umutlanırız. İşsizlik problemimize çare bulmak amaçlı araştırmada bulunabiliriz. Eski bir sorunu şimdi yeniden ele alarak çözmeye çalışabiliriz. Yeniayın Kuzey düğümle olumlu görünümü, işimizde daha titiz çalışmamızı, olumlu yönde gelişmemizi destekleyicidir. Başkalarına destek oluruz, kendimize güvendiğimiz için, zorlukları daha kolay aşabiliriz. İşlerimizi detaylı bir şekilde takip ederiz. Yeniayın geri hareketi sürmekte olan Merkür ile görünümü, geçtiğimiz 30, 31 Aralık tarihlerinde yapılan görüşmelerin tekrarlanması anlamına gelir. Bunlar üzerinde bir daha düşünmekte yarar var. Bu Yeniayda, dikkat edeceğimiz nokta, tam anlamıyla araştırmadan, bilgilenmeden, emin olmadan yeni bir karar vermemektir. Bakalım, soruşturalım, inceleyelim.

Reklam
Reklam

11-17 Ocak arası:

Sevgili Koçlar, bu hafta kendiniz adına düşündükleriniz, dış dünyanın gerçekleriyle örtüşmüyorsa keyifsizlik verici olabilir. Bir yandan aktif olma, kendiniz adına hareket etme arzunuz diğer taraftan sorumluluklar yorucu gelebilir. 13 Ocak tarihindeki etkiler, ilişki ve finansal konularda kendimizi iyi hissetmemizi, yeni bir şeyler yapmak arzumuzu yükselticidir. Hani üstümüzdeki ağırlıktan kurtulmak isteriz. Ancak Merkür geri hareket dönemindeyiz. Sağlık, iş, eğitim, yakın çevremizle olan bağlantımızda, ciddi ve biraz da tedbirliyiz. İşlerimizi düzgün şekilde yapmaya çalışacağız. 14 Ocak tarihinde aşk hayatımız, çevremiz ve çalışma hayatımızla ilgili konularda güven olgusunu önemseyeceğiz. Bir hafta önceki meseleleri tekrar gözden geçirelim ve duruma bakalım. 15 Ocak tarihinde iş ve günlük tempoda, aşk hayatımızla ilgili konularda titiz bir gözlemdeyiz. Gelişim, verimlilik, sağlıklı olan bizim için kıymetli.

18-24 Ocak arası:

24 Ocak saat 03:46 Aslan burcunda oluşacak Dolunayda, canlanmak, özgür olmak kendimizi ifade isteyeceğiz. Sosyal yaşantımıza önem verirken, kendimize de özen göstereceğiz. Dolunayın görünümleri bize bu konuda yol gösterici olacaktır. Ay-Mars görünümü, güçlü tutkularımızın göstergesidir. Cinsel yaşam, arzular, isteklerimizin kabulü ve yaşamın güzelliklerine sahip olma dürtüsü gibi. Ancak bu güçlü duyguların başkalarıyla aramızda sorun yaratmaması için sağlıklı bir ego şart. Yoksa her şeyin merkezine kendimizi alırsak pek sevilmeyiz. Ay-Satürn görünümü, yeteneklerimizi değerlendirmede ve istediğimiz alanda başarılı olmada yardımcı. Bu Dolunayda insanları etkilemek, takdir edilmek, farklı biri olduğumuzu göstermek isteyeceğiz. Bunu fazlasıyla arzulayacağız. Önümüzdeki yolu göreceğiz. Bilgimizi, tecrübemizi fikirlerimizle, davranışlarımızla dışa yansıtacağız. Bizi neyin mutlu ve güçlü hissettirdiğini anlayacağız. Başkalarıyla iletişimde bulunarak güçleneceğiz, takdir edileceğiz. Ancak her ne durumda olursa olsun, Merkür geri hareketi 25 Ocak tarihinde bitse de, önümüzdeki bir haftalık gölgeli günlerini önemseyelim. İş hayatımızla ilgili konularda karar vermeden önce yine dikkatlice bakmayı unutmayalım.

Reklam
Reklam

20 Ocak-19 Şubat tarihleri arasında Güneş-Kova burcunda seyredecek. Bu süreç, özgür hareket etmenin, yenilikçi düşünmenin, aktif hareket etmenin, değişimi her alanda arzulamanın işaretçisidir. Sınırlanmak, baskı altına alınmak, kurallara uymak işinize gelmez. Toplumsal aktivitelerde başı çeken kişi olmayı, tanınmayı, bir şekilde sesinizi duyurmayı önemsersiniz.

23 Ocak saat 22:31-17 Şubat saat 06:17 tarihleri arasında Venüs-Oğlak burcunda ilerleyecek. Sorumluluklarımız önemli. İş ve ilişkide istikrarı önemseyeceğiz. Güven olgusunu her anlamda kıymetli bulacağız. Merkür gerileme döneminde olduğumuzu unutmayalım. 1 Şubat tarihine kadar iş ve ilişki yönündeki kararlarımızı tekrar gözden geçirelim.

25-31 Ocak arası:

25 Ocak saat 23:50 - 14 Şubat saat 00:43 Merkür-Oğlak burcunda geri hareketini tamamladı ve düz seyre geçiyor. Ancak önümüzdeki bir haftalık süreci gölgeli günler olup,
mesleki konularda disiplinli düşünmemizi sağlayıcı, işlerimize sorumluluklarımıza odaklanmamızda yardımcı, kurallara uygun şekilde görevlerimizi yerine getirme anlamında destekleyici bir süreçtir. Bu dönemde patron konumundaki insanlarla iletişimde bulunurken, saygılı olmamız beklenir. Belli bir mesafeyi korumamız, zamanında işlerimizi yapmamız, bunları yerine ulaştırmamız gerekir.

Reklam
Reklam

OCAK Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 6-7-11-12-15-16-20-24-25
Zayıf Enerjili Günler : 1-2-9-22-29-30
Aşkta En Şanslı Günler : 24-25
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 17-18

Yeniay : 15-16-17
(Ay-Koç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 1-2-3-29-30-31
(Ay-Terazi burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


ŞUBAT

1-7 Şubat arası:

Sevgili Koçlar, haftanın ilk girişinde, çıkarlarımız, isteklerimiz, ihtiyaçlarımız doğrultusunda hareket etme arzumuz yoğun. Bizim için cinsel, finansal ve sosyal ilişkilerde, hedeflerimiz anlamında kazanmak, doymak, tatmin olmak son derece önemli. Eğer işler umduğumuz gibi gitmezse bir miktar öfke duyabiliriz. Ancak bu öfke yerine, enerjimizi doğru anlamda kullanmak için, şu andaki mevcut durumumuzu iyiye götürecek bir şeyler yapmak gerekiyor. Bu ancak çabayla olur. Gerçekçi düşünmekle olur. Tabii ki ilkelerimizi savunacağız. Ancak öncelikli amacımız kendimizi güvende hissetmemizi sağlayacak adımları atabilmek olmalıdır. Azimli, sabırlı ve kararlı olmalıyız.

8-14 Şubat arası:

8 Şubat saat 16:39 da, Kova burcunda oluşacak Yeniay, hedefimizi belirleme, beklentilerimizi gerçekleştirme, kendimiz için ideal olanı tespit etme anlamında gayet olumludur. Her yıl Kova burcunda oluşan Yeniay zamanları insanın guruplarla teması, organizasyonlar, bir araya gelerek bir projeyi uygulamaya koymak ve toplumsal ilişkilerimizi güçlendirmek, yeni insanlarla tanışmak ve kendimizi tanıtmak yönünde fayda sağlar. Tabii ki Yeniayın görünümleri, bu faydaların ne yönde olacağını veya zorluklarını anlamamızı sağlar. Merkür-Kuzey düğüm görünümünün, Yeniayın doğduğu güne rastlaması iyiye işarettir. İş girişimlerinde başarı getirir, iş hayatında geleceğe dönük kararları simgeler. Sıkı çalışmanın, titiz gözlemde bulunmanın, işlerinizi iyi takip etmenin, bir planlamada bulunmanın, bir işi yürürlüğe koymanın göstergesidir. Uranüsle olan görünüm, gelecek güzel bir haberin, dostlardan görülen desteğin ve yenilik anlamında olumlu görüşmelerin işareti olur. Mars ile olan zorlu görünüm, tabii iş ortaklığı konularında dikkatli bir incelemeyi gerektirir. Mali konularda da hesabı bilerek hareket etmenin önemli olacağını vurgular.

14 Şubat-5 Mart arasında Merkür-Kova burcunda seyrini sürdürecek. Sosyal ilişkiler, arkadaşlıklar, yeni tanışacağınız insanlarla kurulan olumlu paylaşımlar özellikle internet dünyasındaki etkinliğiniz yükselecek. Fikirleriniz, sohbetiniz, yazma ve konuşma yeteneğiniz, zekanız, insanların sizden etkilenmesini sağlayacaktır. Bu geçiş, kendinizi geliştirmenin yanı sıra, iletişimde bulunmak, grup faaliyetleri, öğretmek, öğrenmek, gözlemde bulunmak, problemli konuları çabucak çözüme kavuşturmak kısaca iş bitiriciliğin işaretçisidir. Başkalarının yararlanabileceği çalışmalar, ekip kurmak veya bir ekip içinde liderlik için yarışmak açısından da önem taşır.

15-21 Şubat arası:

17 Şubat - 12 Mart tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek Venüs genel olarak, sosyal yaşamın canlanması, arkadaşça paylaşımların artması, ilişkilerde özgür yaklaşımların ön planda olması demektir. Siz Koçların sosyal ve kültürel yaşamlarına renklilik ve değişim getirir. Birçok kişiyle tanışabilir, iş veya özel amaçlı bağlantılarda bulunabilirsiniz. Fikir alışverişlerinde bulunabilir, sohbetler edilir, kimler ne yapıyor, nasıl çalışıyor, yaşıyor, biz neler yapabiliriz, kendimizi nasıl dışa lanse edebiliriz bunlar üzerinde durabiliriz.

19 Şubat -20 Mart arasında Balık burcunda ilerleyecek Güneş süresince hayallerimizi yazıya, resme, söze dönüştürerek ifade edebiliriz. Mistik çalışmalarda bulunmak, bizi derinden etkileyen durumları şöyle bir gözden geçirmek, müzik dinlemek, meditasyon, dua ve zikir gibi çeşitli ritüellere yer vermek iyi olacaktır. Eğer sizi gerçekten rahatsız eden ve kendi başınıza çare bulamadığınız durumlar varsa terapi seanslarına katılmak da faydalı olabilir. Bu geçişte derinliklerimizle temasımız yüksektir ancak zorlandığımız birçok meselenin özüne inmek, onlarla yüzleşmek pek işimize gelmeyebilir.

22-28 Şubat arası:

22 Şubat tarihinde saat 20:20 de, Dolunay Başak burcunda oluşacak. Geçtiğimiz 8 Şubat Yeniayında iş hayatımız, arkadaşlıklar ve projelerimiz üzerinde durmuştuk. O günden bu yana, işe yarar bir gelişme yaşandı mı, isteklerimizi elde edebildik mi bunlara bir bakacağız. Güne başlarken Ay-Boşluk etkisindeyiz. İsteklerimizin kabulünü bekleriz hatta diretebiliriz. Özellikle ilişkilerde, finansal konularda bir hayli arzuluyuz. Ancak bazı sıkıntılar, engellemeler, istemediğimiz bir dirençle karşılaşırsak sakin olmamızda yarar var. Boşluk etkisinin ardından gerçekleşecek Dolunay, bizi başkalarıyla olan her türlü temasımızda endişeli kılıyor. Her şey yerli yerinde olmasını, çabucak halledilmesi isteyen kişiler yüzünden kendimizi baskı altına alınmış hissedebiliriz. Benim ne işim var burada, çok daha iyi imkanlar altında olmalıydım, bu yoğunluk ve bu problemler canımı sıkıyor diye içimizden geçirebiliriz. Bu durum huzursuzluk yaratabilir veya istemediğimiz durumlar nedeniyle kaçıp kurtulmak isteği duyabiliriz. Benim tavsiyem, elinizden geleni yapmanız daha fazla kendinize yüklenmemenizdir. Bazen akışa bırakmak gerekir.

ŞUBAT Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 3-4-7-8-12-16-20-21
Zayıf Enerjili Günler : 5-6-18-19-25-26
Aşkta En Şanslı Günler : 20-21
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 14

Yeniay : 11-12-13
(Ay-Koç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 25-26-27
(Ay-Terazi burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


MART

1-6 Mart arası:

Haftanın hemen başında etkili olacak görünümler, uzak ve yakın çevre, bilgilenme, yolculuk, değişim anlamındaki kararlarımızın gözden geçirilmesi gerektiğini işaret ediyor. Yanlış değerlendirmelerde bulunmamak için, çok hızlı kararlar vermeyiniz. Burada önemli olan sizin ideallerinizi, hayallerinizi, yapmak istediklerinizi, mevcut şart ve hayatın gerçeklerini göz önüne alarak belirlemenizdir. Donanımlı, bilgili ve yapmak istediğinin farkında olan insanlar zaten önlerine çıkabilecek zorlukların farkındadırlar. 1 ve 3 Mart tarihlerindeki enerjiler olumludur.

5 Mart -22 Mart tarihleri arasında Balık burcunda seyrini sürdürecek Merkür, iş hayatı, yakın çevre veya eğitim hayatınızla ilgili konular üzerinde bilinçli olmak, akıllıca düşünmek gerekir. Özellikle ticari konularda ve iş hayatınızı ilgilendiren diğer mevzularda konuştuğunuz kişilere ve söylenenlere gerçekçi bir şekilde bakmalı, incelemelisiniz.

6 Mart -17 Nisan tarihleri arasında Yay burcunda seyrini sürdürecek yöneticiniz Mars, 2 yıl sonra bu noktaya geliyor. Aynı alanda Satürn-Yay burcunda seyrediyor. Her iki gezegen de, Mart-Ekim arasında ileri-geri hareketleriyle bizi teste tabi tutacaklar. Kişinin öncelikle nasıl bir yol izlediğinden, varmak istediği hedeften emin olması lazım. Gayretli ve dürüst çalışmalı, bilgimizin yeterliliği hususunda kendimize gerçekçi bakmalıyız. Mars-Yay burcunda, yurt dışı faaliyetleri, eğitim, ticaret, yenilikler anlamında harekete geçmenizi sağlayan bir kuvvet. Aşk hayatıyla ilgili konularda şans veriyor. Ancak özgürlüğümüz de bir o kadar kıymetleniyor. Girişimde bulunma arzumuz yükselecek. Yenilenmek, hayatı keşfetmek, deneyimler yaşamak hoşumuza gidebilir. Bu dönemde iyimserlik bir hayli yükselir. İşlerin kendiliğinden yola gireceğini, zorlukların bir şekilde üstesinden gelineceğini düşünürüz. Ancak başta da söylediğim gibi, Satürn-Yay geçişiyle örtüştüğünde önümüzdeki altı aylık süreç çok önemlidir. İzlediğimiz yoldan emin olmak gerekiyor. Öylesine değil, hakikaten yolumuzun bilincinde olmamız lazım.

7-13 Mart arası:

Sevgili Koçlar, 9 Mart saat 03:58 de, Balık burcunda oluşacak Tam Güneş Tutulması, ruhsal hissedişlere, manevi anlamda yönelişlere, dış dünyadan ziyade, içimize yönelmeye, sorunları çözmek yerine, kendimizi akışa bırakmaya, içgüdüsel davranmaya yönelticidir. Önümüzdeki yolu görmek için gerçeklerle, hayal arasındaki çizgiyi iyi ayırt etmeliyiz. Ay-Pluto görünümü, bu tutulmada, mevcut iş ve toplumsal durumumuza gerçekçi şekilde bakmanın önemi büyük. Köklü, sağlam ve güvenilir olanı tercih etmeliyiz. Eğreti duran, sadece bir hevesle verilen kararların kalıcı olmayacağını bilelim. Ay-Jüpiter görünümü, günlük hayatın, işlerimizin akılcı biçimde ele alınması gerektiğini vurguluyor. Aşırı iyimserlik ve hayalcilik nasıl yanlışsa, fazla endişeli olmak da aynı şekilde yanlış. İşimize, gücümüze, sorumluluklarımıza önem vermeliyiz. Ay-Kuzey düğüm görünümü bu Tutulmada, çalışma hayatımızı, sağlığımızı, günlük hayatımızı ilgilendiren konularda gelişimi önemsemeliyiz. Günlük düşünmemeli, bizzat geleceğimizi önemseyerek gerçekçi bir değerlendirmede bulunmalıyız. Tutulmanın boşluk saatleri içinde gerçekleşmesi, net olmayan durumları işaret ediyor. Bu nedenle karar vermeden önce her meselenin dikkatlice ele alınması lazım. Ancak endişe etmeyelim. Çünkü bu Tutulma, yurtdışı, eğitim, iş girişimleri anlamında yeniliklerin işaretçisi. Güven yükseltici ve cesaret vericidir. Biraz sabırlı olmanız halinde karşınıza çıkacak fırsatlar arzu ettiğiniz şekilde ilerlemenizde yardımcıdır.

12 Mart -5 Nisan tarihleri arasındaki Venüs-Balık burcu geçişinde, problemleri bir süreliğine rafa kaldırabilir, ilişkiyi olduğu şekliyle kabullenip devam ettirmeyi tercih edebiliriz. Ancak bu yanlıştır. Eğer problem varsa bunların gözden geçirilmesinde yarar var. Venüs, kazanç evinizin yöneticisi olduğu için, hesabımızı bilmekte yarar var. Çünkü iyi niyetli yapılan yardımlar, sonucu düşünülmeden yapılan harcamalar bütçemizin dengesini bozabilir. Olumlu yönü ise, bizi karmaşaya sürükleyen ya da rahatsız eden mevzular üzerinde rahatlamak arzumuzun işaretçisidir. Eğer ilişkinizde mutlu iseniz Venüs bu dönemde romantizmin doruklarında gezinmenizi sağlar.

14-20 Mart arası:

16 Mart tarihindeki Jüpiter-Pluto görünümü, verimli, sağlıklı ve gerçekten yararlı olanın tespit edilmesi ve buna göre hayatımızın düzenlenmesi yönünde kuvvet verir. Jüpiter gerilediği için, bütün bunlar içsel anlamda zaten ele aldığımız, üzerinde ciddiyetle durduğumuz, derinlikli düşündüğümüz konulardır. İrademizin güçlenmesini sağlar. Hem başkaları adına hem kendimiz için gerekli olanı tespit edebiliriz. Duruma göre düzenlenmesi gerekenleri saptarız ve bu doğrultuda bir yön belirleyebiliriz. Başkalarına karşı görev ve sorumluluklarımızın farkında oluruz. Mevcut düzen ve şartlarımızı derinlikli olarak gözden geçiririz. Gözlem gücümüz bir hayli yükselir. Bu bize doğru iş, sağlıklı yaşam, başkalarına faydalı olmak ve sorumluluk alma yönünde kuvvet kazandırır. Ruhsal anlamda bizi geliştirir. Bir alan ve konuda uzmanlaşma, başkalarıyla uyum içinde çalışma anlamında da güçlü istek uyandırır.

20 Mart -19 Nisan tarihleri arasında burcunuz üzerinde seyrini sürdürecek Güneş genel anlamıyla her sene olduğu gibi bu dönemde yaşam gücünüz, kendinizi dış dünyada ifade etmeniz ve kişisel meseleler için yoğun bir enerjiye sahip olmanız açısından destekleyicidir. Kim olduğunuzu dış dünyada ifade etme arzunuz, kendinize olan güven duygunuz yükselir. Özgürce karar verirsiniz. Fiziksel açıdan kuvvetlenir, kendinizi zinde ve sağlıklı hissedersiniz. İlgi odağı olursunuz. Liderlik gücü kazanırsınız. Aktif ve girişimci yanlarınızın fazlasıyla ön planda olması, cesaretle yol almanızı sağlar. Aşk evinizin yöneticisi olan Güneş, burcunuzda ilerlediği sürelerde, sizi çekici kılar. Karşı cins üzerinde etkili olursunuz. Flört etmek, kısa maceralar yaşamak hoşunuza gider.

21-27 Mart arası:

Sevgili Koçlar, 23 Mart saat 13:48 de, Terazi burcunda gerçekleşecek Halkalı Ay tutulması, ilişki veya iş ortaklığı konularında etkin olup, taraflar arasındaki uyum veya uyumsuzluğa göre sonuçlanır. Eğer partnerinizle uzun zamandır beraberseniz ve aranızda güçlü bir anlaşma ve sevgi varsa, ortak bir yaşam kurmak için evlilik kararı alınabilir. Tam tersine, uzun zamandır anlaşamıyor ve problemler nedeniyle sıkılıyorsanız, ayrılabilirsiniz. İş ortaklıklarında bu Tutulmada önemli kararlar alınabilir. Bir ortaklık kurulabilir. Eğer iş ortaklığınızla aranızda anlaşmazlık varsa, sona erebilir. Bu Tutulmanın son derece önemli görünümleri bulunmakta. İlki, Jüpiter-Satürn arasında gerçekleşen mücadeleci görünümdür. Yeteneklerinizi geliştirme yolunda eğitim ve tecrübelenme sürecidir. Sorumluluk almak, disiplinli çalışmak durumundasınız. Hiç kafanız karışmasın. Eğer siz isterseniz, ilgilendiğiniz alanda emek sarf ederek, canla başla çalışarak hayatınızı düzenlersiniz. Fazladan çalışacaksınız, öğrenmeye açık olacaksınız, ideallerinize sahip çıkacaksınız. Başarı ancak bu şekilde kazanılır. Yolunuz ve amacınız için, sabırlı olunuz, mücadelenizi veriniz gerisi gelir inanın buna. Ay-Merkür karşıtlığı bu tutulmada, kendi fikirlerinizi öne süreceğinizin işaretçisidir. Hızlı düşünürsünüz, hızlı kararlar verirsiniz. Özellikle ilişki meselelerinde son sözü kendiniz söylemek istersiniz. Fakat karşı tarafı da görüşlerini anlamakta, nazik bir şekilde dinlemekte yarar var. Ay-Mars görünümü, ikili ilişki ve ortaklıklarda verilecek kararların ciddi manada gözden geçirilmesini sağlıyor. Güneş-Merkür kavuşumu bu Tutulmada kişisel istek ve görüşlerinizin aynı doğrultuda olduğunun işaretçisidir. Hiç şaşmaz. Ne istiyorsanız ve hangi konuda karar verecekseniz, bunun sorumluluğunu alırsınız. Ben şöyle düşünüyor, bunları istiyorum diyerek yolunuzu net bir şekilde çizersiniz. Bir kez karar verdiniz mi, geri dönmezsiniz. İş, ilişki, aşk hayatınızla ilgili alanda yenilikler, değişiklikler, fikirlerinizi öne sürme, görüşmeler anlamında gayet etkili bir Tutulma olacağını söyleyebilirim.

22 Mart -6 Nisan tarihlerinde Merkür burcunuzda ilerleyecek. Fikirlerinizi kendinizden emin bir şekilde ifade etmenizi sağlayacak. Ancak ikili ilişkilerde partnerin düşüncelerini almanız, beklenmedik tepkilerden bulunmadan önce dengeyi iyi muhafaza etmeniz gerekiyor. Birbirinize karşı anlayışlı olmaya çalışınız. Her ikinizin de, hedef ve kişilik farklılıklarına saygı duyunuz. Denge, saygı, sevgi ve anlayışın iletişimde önemi bir hayli fazla. Çekişmelerin, bencilliklerin hiç kimseye faydası olmaz.

25 Mart -13 Ağustos tarihleri arasında Satürn-Yay burcunda gerileyecek. Koçlar için bunun anlamı: Yüksek eğitim, yurt dışı, akademik eğitim, alış satış, ticari konularda bilgi ve tecrübelerinizi, yeterliliğinizi ölçmeniz anlamında kıymetlidir. Hayata bakış açınızı, ideallerinizi, bilginizi, tecrübelerinizi ve hedeflerinizi gerçekçi bir şekilde ele alma zamanıdır. Olumlu yönüyle kullanmak bu şekilde olur. Ancak siz, sürekli bir şeyler tarafından engellendiğinizi, bilginiz yeterli olmadığında, birileri tarafından kabul görmeyeceğinizi düşünerek pes ediyorsanız veyahut aslında yetersiz olduğunuz halde ben biliyorum diyerek ortalara çıkıyorsanız tabii ki birileri önünüze çıktığında, işler umduğunuz gibi gitmediğinde zorlanırsınız. Korkmak yerine neden kendimizi geliştirmeyi tercih etmeyelim değil mi? Burada önemli olan, bu süreçte ne istediğimizin tam olarak tespitini yapmaktır. O zaman, kendinizi inandığınız yolun gereklerine göre ayarlarsınız.

MART Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 1-2-6-10-14-15-19-29
Zayıf Enerjili Günler : 4-16-17-23-24-31
Aşkta En Şanslı Günler : 19
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 12-13

Yeniay : 9-10-11
(Ay-Koç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 23-24-25
(Ay-Terazi burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


NİSAN

4-10 Nisan arası:

5 Nisan-30 Nisan tarihleri arasında Venüs, burcunuzda seyrini sürdürecek. Fiziksel anlamdaki güzellik ve çekiciliğinizi kolaylıkla dışarıya yansıtabileceğiniz bir dönemdir. İnsanlarla ilişki kurarken kendinize has özelliklerinizi daha fazla öne sürersiniz. Genelde öyle çok fazla duygusal veya kendinizden ödün vererek ilişki kurmaya açık değilsiniz. Ne iseniz o şekilde davranırsınız. Bu yaklaşım tarzı her ne kadar kendini beğenmişlik gibi görülse de, aslında siz maskesiz en doğal hallerinizle dışarıyla bağlantı kurmaktasınız. Venüs, burcunuzda ilerlediğinde insanların dikkatini çekmeniz gayet kolaydır. Kendinize özen gösterirsiniz. Bir ilişkiyi başlatan ve sonucunu tayin eden kişi olmayı tercih edersiniz. Üzerinizde baskı kurulmasından hoşlanmaz, özgür şekilde hareket etmekten hoşlanırsınız. Venüs geçişini yöneten Mars, gölgeli günleriyle birlikte 10 Nisan tarihinden itibaren gerileyecek. O nedenle tanıştığınız insanlara, ilişkilerinize yine de dikkat etmenizde yarar görüyorum.

6 Nisan-28 Nisan tarihleri arasında düz seyirle Boğa burcunda ilerleyecek Merkür, maddi güvence, sağlamlık, üretime dönük düşünme yönünde olumludur. Kıymetli olanı isteriz. Ancak bir o kadar da güvenmek ve uzun vadeli kılmaktan yanayızdır. Kalite, başarı, standartlarımızı yüksek tutma arzusu, sevdiklerimiz ve kendimizin rahatlığı, huzurlu bir yaşam, emin adımlarla ilerlememizi sağlayan bir iş, tutumluluk bu dönemin etkileri arasında yer alır. Bu geçişi yöneten Venüs-Koç burcunda ilerlediği için, istediklerimizi elde etmek anlamında girişimlerde bulunabiliriz. Ancak, Merkür 28 Nisan tarihinde gerileyecek. O nedenle gölgeli günleri dahil olmak üzere 21 Nisan tarihinden itibaren, paramızı değerlendirme veya finansal yöndeki ilişki ve bağlantılar, alış-satış gibi işlerde tabii ki temkinli hareket etmemizde yarar var.

Sevgili Koçlar, 7 Nisan saat 14:56 da, burcunuzda doğacak Yeniay, önümüzdeki iki haftalık süreçte kararlarınızı ve doğru bildiklerinizi aktif bir güçle uygulamanızı sağlayıcıdır. Bu süre çok önemlidir. Çünkü iki hafta sonra yönetici Mars gerileyecek. Onun için 7 Nisan itibariyle yapmak istediklerinizi, işlerinizi, proje ve planlarınızı gayretli ve kendinizden emin bir şekilde ele alınız ve kendinize güvenli şekilde zamanı değerlendiriniz. Yeniayın üç görünümü bulunmakta. Ay-Satürn arasındaki olumlu enerji akışı, eğitim, ticari, uzmanlık ve gelişim yolunda size kararlılık ve odaklanma gücü verir. Böylece, daha gayretli olursunuz. Kendi gücünüzün farkına vararak, bu güçle yapacaklarınızı hayata geçirmek için odaklanırsınız. Ay-Pluto görünümü, mesleki konularda veya toplumsal ilişkilerde size mücadele gücü verir. Ancak burada önemli olan kendinizle ve kimseyle kavga etmemenizdir. Sizin bir amacınız varsa, bu amaç için enerjinizi kullanınız. Gereksiz şeylere sinirlenmeyiniz. Ay-Uranüs kavuşumu bu Yeniayın size, farklı ve sıra dışı, yeni ve heyecan verici şeylere olan ilginizi yükseltir. Problemlerinize yeni çözüm yolları bulduğunuz gibi, gayet hızlı ve aktif şekilde ilerlemenizi sağlar. Bu iki haftalık süreci bu yazdığım noktalara dikkat ederek değerlendirirseniz bu Yeniayda başarılı karar verirsiniz.

11-17 Nisan arası:

17 Nisan-27 Mayıs arasında Mars-Yay burcunda gerileyecek. Yüksek eğitim, akademik çalışmalar, satış-pazarlama ve ticari faaliyetler, hayatın anlamı üzerine sorgulamalar, uzun mesafeye yolculuklar, toplumsal uyumumuz, uzmanlık sağlayan eğitim ve bilgilenme, bir başka ülke ve şehre yerleşme, hukuk gibi konularda planlarımızı, arzuladıklarımızı gerçekleştirme yönünde yavaşlıyoruz. Bu süreçte tüm cesaretimiz ve fiziksel anlamdaki gücümüz içe yöneliyor. İstiyoruz fakat şartlar çerçevesinde duruma bakmakta yarar var. Her ne kadar bizi bir şeyler içimizde iteklese de, biz tabii ki tam manasıyla emin olmadan yeni bir girişimde bulunmamalıyız. Bizim yukarıdaki konularda bilgimizi, tecrübemizi geliştirmemiz, yapmak istediklerimizi ölçüp tartmamız gerekiyor. Aslında bu bir mola gibi düşünülürse, belki de durumumuza bir bakmamız gayet faydalı olur. Şimdi yapılması gereken bu konularda girişim anlamındaki planlarımızı tekrar gözden geçirmek, yarım kalan işlerimizi bitirmektir. Eğer bu tarihten çok önce bir planlamada bulunduysanız, şimdi tekrar duruma bakınız. Bu bakış hali, eksikleri görerek düzenlemeniz yönünde yararlı olur. Yolculuklarda güvenilir araçları tercih etmek, trafik kurallarına uymak, hızdan uzak durmak gerekir.

18-24 Nisan arası:

19 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında Güneş-Boğa burcunda ilerleyecek. Bu süre içinde maddi ve manevi kazançlarımız üzerinde duracağız. Sağlamlığı merkez alacağız. Rutin günlük hayatın içindeki işlerimize odaklanacağız. Parasal konularda güvenilir araçları, yöntemleri önemseyeceğiz. Zevklerimize düşkün olacağız. Ancak bu, gelişigüzel harcamalar yerine, ekonomik ve uzun ömürlü olanı tercih etme şeklinde olursa tabii ki yararlıdır. Biraz keyfimize düşkünlük, konfor arzusu görülebilir. Paranın ne kadar önemli olduğunun bir kez daha altını kalın bir çizgiyle çizeceğiz.

Sevgili Koçlar 22 Nisan saat 08:24 itibariyle Akrep-Boğa burç düzleminde oluşacak Dolunay, eşimiz veya iş ortağımız veya başkalarıyla aramızdaki maddi-manevi konular üzerinde etkili olup, bir hayli hırs yapabiliriz. Elde etmek, idare etmek, son kararı biz vermek, onlara göz açtırmamak, talepte bulunmak gibi. Ancak böyle bir durum, diğerlerinin pek de hoşuna gitmez. Ortaklaşa mal, mülk, parayla ilgili meselelerde tatsızlık yaşanabilir. Bir hayli hırslıyız bir o kadar gururluyuz. Hangisizi biziz sahi? Yapmamız gereken bunlardan farklı bir şey olmalı. Finansal konularda hesabı tabii ki bilmeli, kazandıklarımızı korumalı, ancak başkaları üzerinde baskıda bulunmamalı. Bu Dolunayın bir başka yanı, hukuk, miras, ticari, burs, alış-satış, eğitim konularında yapılacak görüşmeler, yolculuklar, araştırmalardır. Eğer daha önce bir adım attıysak, şimdi durup olan bitene bakalım. Bunlar tekrarlanabilir. Ona göre bir yol izleriz. Bildiğiniz gibi Mars, 17 Nisan tarihinden beri Yay burcunda geriliyor. Girişim, görüşme ve çözüm bulmaya dönük işlerimiz yavaşladı. Aynı noktada sanki hiç ilerlemeden bekliyoruz. Bu bizim pek işimize gelmese de, en azından hızlı ilerleyip gözden kaçabilecekleri şimdi odaklanırsak tespit edebiliriz. Böylece ileride sorun yaratmaz. Benim tavsiyem, 27 Mayıs tarihine kadar yurtdışıyla alakalı işler, başka bir şehirde yerleşim konuları, akademik çalışmalar, girişim, alış-satış konularında bir daha düşünelim. Sabırlı olalım. Eğer bu işlerin maddi ve manevi anlamda birileriyle bağlantısı varsa veya gerekiyorsa, tabii ki ilişkilerimizde özen göstereceğiz. Ancak fazla hırs yapmayacağız. Sakin, hoşgörülü, kibirden uzak bir şekilde rutin hayatımızı sürdüreceğiz.

25-30 Nisan arası:

28 Nisan-22 Mayıs tarihleri arasında Merkür-Boğa burcunda gerileyecek. 21 Nisan gölgeli günlerinin başlangıcıyla birlikte zaten yavaş yavaş hepimiz farklı alanlarda bunun etkilerini hissetmeye başladık. Zihnimiz maddi kazanç, biriktirme, güvenli bir yaşam gibi olgulara odaklı çalışıyor. Ancak piyasanın durumu, mevcut şartlarımız, elimize geçen ve bütçemiz konusunda dikkatli ve ölçülü hareket etmemiz gerektiğini de bilelim. Çözümler bulmak için şöyle bir kendi içimize yönelip hesap kitap yapalım. Burada önemli olan, çok fazla sabit, aşırı tutumlu veya katı tarzda düşünmemektir. Zaten Merkür-Boğa burcunda yeteri kadar sağlam düşüneceğimizin göstergesidir. Bu bile parasal kazanç ve kayıp bileşkesini olumlu yönde kuracağımızın işaretçisidir. Siz bu geri hareket süresince nelere ihtiyacınız olduğunu daha iyi saptayabilirsiniz. Buna göre kafanızın içinde planlar yapabilirsiniz. Ayrıca sizin hayatınızda değer verdiğiniz olguları da tespit etmiş olursunuz. Gölgeli günleri dahil olmak üzere 29 Mayıs tarihi itibariyle planladıklarınızı yürürlüğe koyabilirsiniz.

30 Nisan-24 Mayıs tarihleri arasında Venüs-Boğa burcunda ilerleyecek. Bu arada Merkür de Merkür de geri hareketini bu alanda sürdürdüğü için, tabii ki gayet dikkatli, tedbirli bir şekilde parasal yöndeki ilişkilerimizi ölçüp tartacağız. Sağlam olanla olmayan arasındaki ayrımı rahatlıkla yapabileceğiz. Konfor duygumuz, seçkinlik arzumuz, kaliteli olana bizi yöneltecek. Abur cubur, ıvır zıvır şeylere yönelmeyeceğiz. Huzur ve emniyet duygusu tabii ki kıymetlenecek. Uyum ve denge maddi ve manevi konularda önem verdiğimiz olgular haline gelecek. Bundan taviz vermeyeceğiz. Venüs-Boğa burcunda genel olarak zaten yaş tahtaya pek ayak bastırmaz. Koçlar ne kadar ateşli ve girişimci kişiler olsalar da, gerek Venüs ve Merkürün boğa geçişlerinde kendilerini garanti altına almaya dönük hareket etmeyi tecrübe ederler. Bu da gayet yararlıdır.

NİSAN Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 2-3-6-7-10-11-15-16-25-26-30
Zayıf Enerjili Günler : 1-13-20-21-27-28
Aşkta En Şanslı Günler : 15-16
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 8-9

Yeniay : 6-7-8
(Ay-Koç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 19-20-21-22
(Ay-Terazi burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


MAYIS

2-8 Mayıs arası:

Sevgili Koçlar, 6 Mayıs saat 22:30 da, Boğa burcunda doğacak Yeniay, mali konuları vurgulayıcı ve bu konular üzerinde odaklanmamızı sağlayıcıdır. Kendimizi huzurlu, güçlü, mutlu hissetmemizin bir anlamı da, cebimizdeki paraya, satın alma gücümüze bağlıdır. Kazanç, yatırım, arzu ettiklerimize sahip olmak yönünde kararlı oluruz. Ancak unutmayalım ki, Merkür gerilemekte. Bu nedenle bu Yeniayda ayaklarımız sağlam yere basmalı, risk faktörünü göz önüne almalı, dikkatli, tedbirli şekilde hareket etmeliyiz. Yeniayın dört önemli görünümü var. İlki, Ay-Venüs kavuşumu. Maddi anlamda şans verici gözüküyor. Özellikle Nisan ayında verilmiş kararların bizi memnun etmesi mümkün. Gelişmeler sevindirici duruyor. Fakat dediğim gibi Merkür gerilediği için, önümüzdeki iki hafta boyunca bütçemizin ayarını bilelim. Geleni tutalım. İkincisi, Ay-Neptün görünümü, biraz hassas düşünmemizi, vericiliğimiz, cömertliğimizin sınırlarını iyi çizmemiz gerektiğini işaret ediyor. Üçüncüsü, Ay-Jüpiter görünümü, çalışma hayatımız ve finansal konularda işlerimizi düzgün, verimli ve sağlıklı şekilde yerli yerine koyabiliriz. Bu geri hareket döneminde yapılan gözden geçirmeler hakikaten faydalı olabilir. Sonuncusu, Ay-Pluto görünümü, tercihlerimizi iş hayatı ve parasal konularda yaparken, kendimize güvenimiz tam olacak. Gücümüzü azaltıcı bir Yeniay değil bu. Sadece biraz daha dikkatli, sabırlı olursak, bunun yararlarını görebiliriz.

9-15 Mayıs arası:

9 Mayıs 2016-9 Eylül 2016 tarihleri arasında Başak burcunda ilerleyecek Jüpiter, bu süreçte size hem başkalarına yardımcı olma hem de kendi hünerlerinizi geliştirme anlamında fırsatlar getirir. Bir işe girebilirsiniz orada bir müddet işe alışırsınız. Bir ustadan ders alırsınız veya siz ustalık belgesi alarak işi öğretici pozisyona gelirsiniz. Staj görebilirsiniz, kursa yazılabilirsiniz. İnsanlara hizmet etmeyi, günlük hayatınızı düzenlemeyi, yararlı olmayı öğrenirsiniz. Detaylı çalışmanız, verimli olmanız, pratik geliştirmeniz gerekir. Sağlığınıza özen göstermek, bununla ilgili tedavilerinizi yaptırmak, sağlıkla alakalı işlere yönelmek, bu konularda insanlara yardımcı olacağınız bir yerde çalışmak, kendinizi geliştirmek de dönemin etkileri arasında yer alır.

16-22 Mayıs arası:

21 Mayıs tarihinde Güneş-İkizler burcunda ilerleyecek. Bu geçiş genelde yakın çevremizle olan aktif bağlantı, girişkenlik, tanışmak, kendimizi ifade etmek, canlanmak tarzında bir yansımadır. Bir yandan da özgür olmak isteriz. Yeni biriyle tanışmaya hazır bir halimiz vardır. Hatta bir hayli hızlı davranırız. Ancak unutmayalım Merkür-Boğa burcunda gölgeli günleri dahil olmak üzere ay sonuna kadar etkili. Zihnimiz maddi kazanç, biriktirme, güvenli bir yaşam gibi olgulara odaklı çalışıyor. Ancak piyasanın durumu, mevcut şartlarımız, elimize geçen ve bütçemiz konusunda dikkatli ve ölçülü hareket etmemiz gerektiğini de bilelim.

Sevgili Koçlar, 22 Mayıs saat 00:14 Yay burcunda oluşacak Dolunay, bilgi ve tecrübemizi, içimizden geleni, arzu ettiklerimizi ifade etmek, harekete geçmek, kendimizi göstermek hevesimizin yoğun olduğu bir gündeyiz. Ancak bunları yapmadan önce şöyle bir duruma bakmak, yeterli olup olmadığımızı sorgulamak gerekiyor. Dolunayın gerçekleştiği bugünkü görünümlere bakarak, durumu daha iyi anlamış oluruz. Ay-Mars kavuşumu, eğitimden iş hayatına kadar hedef olarak belirlediğimiz yolda yürümek ve amacımıza ulaşmak hevesimizdir. Her konuda ben buradayım demek isteriz. Ancak Mars geri hareketi, önceden başlanmış işlerin eksiklerine bakmak, yarım kalan işleri bitirmek anlamında faydalı iken, hiç düşünmeden bir karar vermenin yanlış olacağını işaret ediyor. Onun için acele etmemek lazım. Güneş-Mars karşıtlığı, tam olarak hedefimizin bilincinde olma yönünde önem taşıyor. Yolculuk, iletişim, bilgilenme, kendimizi geliştirmek, eksiklerimizi görmek, bir daha bakmak, eğer yanlış bir yolda isek, mantıklı şekilde düşünerek hareket etmek anlamında kıymetlidir. Mars geri hareketi de mevcut durumu görmek için bir uyarıcıdır. Dağılmak yerine toparlanmak, birden fazla şeyle uğraşmak yerine, asıl hedefi belirlemek için faydalı buluyorum. Dolunayın yöneticisi Merkürün bugün geri hareketi sona erse de, önümüzdeki bir haftalık süreçte parasal konularda gerçekçi düşünmeliyiz. İhtiyaçlarımızın ne olduğunu tespit etmeliyiz. Gerek çalışma hayatımız gerekse çevremizle olan iletişimde, sağlamlığı, güvenilir olanı önemseyeceğiz. Ay-Neptün görünümü, bize risk almaya yatkınlık, abartılı ve fazla heyecanlı davranabileceğimizi, sonra da yanılabileceğimizi işaret ediyor. Öğrendiklerimizi, bilgimizi, yapmak istediklerimizi bir daha gözden geçirmemiz faydalı olur.

22 Mayıs-13 Haziran tarihleri arasında düz seyirle Boğa burcunda ilerleyecek Merkür, maddi güvence, sağlamlık, üretime dönük düşünme yönünde olumludur. Kıymetli olanı isteriz. Ancak bir o kadar da güvenmek ve uzun vadeli kılmaktan yanayızdır. Kalite, başarı, standartlarımızı yüksek tutma arzusu, sevdiklerimiz ve kendimizin rahatlığı, huzurlu bir yaşam, emin adımlarla ilerlememizi sağlayan bir iş, tutumluluk bu dönemin etkileri arasında yer alır. Bu geçişi yöneten Venüs, 24 Mayıs tarihinde İkizler burcunda ilerlediğinde, girişimde bulunmak, iki farklı yerden kazanç elde etmek de mümkündür. Her ne olursa olsun, güvence unsuru gözetilmeli, kazanç elde etmek adına girişimlerde bulunmalı, gerek ilişkilerde gerek çalışma hayatınızla ilgili konularda uzun vadeli olana yönelirsek, faydalı sonuçlar elde etmemiz mümkün olur.

23-29 Mayıs arası:

24 Mayıs-17 Haziran tarihleri arasında, Venüs İkizler burcunda seyrini sürdürecek. İlişkiler bakış açımızda farklılıklar, meraklılık ve farklı insan tanıma arzusu ortaya çıkabilir. Size hitap eden, konuşabileceğiniz insanları tercih edeceksiniz. Kısa sürede çiftlerin birbirine kaynaştığı bu dönemde bulunduğunuz her ortamda karşınıza birisinin çıkma ihtimali yüksek. Beklemeye sabır olmaz. Durup düşüneyim, uygun mu değil mi diye incelemede dahi bulunmazsınız.

26 Mayıs tarihindeki Jüpiter-Satürn mücadeleci görünümü, yeteneklerinizi geliştirme yolunda eğitim ve tecrübelenme sürecidir. Sorumluluk almak, disiplinli çalışmak durumundasınız. Hiç kafanız karışmasın. Eğer siz isterseniz, ilgilendiğiniz alanda emek sarf ederek, canla başla çalışarak hayatınızı düzenlersiniz. Fazladan çalışacaksınız, öğrenmeye açık olacaksınız, ideallerinize sahip çıkacaksınız. Başarı ancak bu şekilde kazanılır. Yolunuz ve amacınız için, sabırlı olunuz, mücadelenizi veriniz gerisi gelir inanın buna.

27 Mayıs-30 Haziran tarihleri arasında Mars-Akrep burcuna gerileyecek. Kredi, miras, eş veya iş ortağımızla olan mali ilişkimiz, burs alımı, vergi, hisse senedi, yatırım araçları, sigorta ödemeleri, yatırımlar, borçlarımızla ilgili konularda yapmak istediğimiz, bize göre olması gerektiğini düşündüğümüz YENİ planlamaları yürürlüğe koymak doğru olmaz. Çünkü umduğumuz gibi gelişmeyebilir, üzerinde hesap kitap yapmak doğru olur. Haziran sonuna kadar dikkatlice bu YENİ durumları gözden geçiririz. Gelelim bir başka önemli hususa. Diyelim ki siz, geçtiğimiz Şubat ayında yukarıdaki konularda bir girişimde bulunmuştunuz. Bir şeyleri başlatmıştınız veya düşünüyordunuz. İşte bunların tekrar gündeme gelmesi ve halledilmesi olasılığı yüksektir. Yine bu geri hareket süresince, kredi, miras ve bu saydığımız konularda gerginlik, sabırsızlık, bir anda verilen kararlar astarı yüzünden pahalıya mal olabilecek işlerdir. Verginizi zamanında ödeyiniz. Muhasebenizi iyi tutunuz. Bir sağlık probleminiz varsa, uzun zamandır şikayetçi iseniz, ameliyat olmanız gerekiyorsa ihmal etmeyiniz.

MAYIS Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 4-8-12-13-22-23-27-28-31
Zayıf Enerjili Günler : 10-11-17-18-24-25
Aşkta En Şanslı Günler : 12-13
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 6

Yeniay : 3-4-5-31
(Ay-Koç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 16-17-18-19
(Ay-Terazi burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


HAZİRAN

1-5 Haziran arası:

Sevgili Koçlar, 5 Haziran saat 06.00 itibariyle İkizler burcunda doğacak Yeniay, çevre ilişkilerinde iletişimin güçlenmesini sağlasa da, söylenenlerin doğruluğu konusunda dikkatli olmalıyız. Çünkü bunlara göre karar almak, sonrasında bizi yanıltabilir. Eğitim, iş hayatı veya sizi ilgilendiren konular üzerinde bilinçli bir gözden geçirmede bulunmak yararlı olur. Fikirlerimiz başkaları tarafından fazla itibar görmeyebilir. Kurulan bağlantılar, yapılan görüşmeler mutlaka sağlamlık çerçevesinde ele alınmalıdır. Yeniayın yöneticisi Merkür-Boğa burcunda ilerlemekte ve geri harekette olan Mars ile birkaç gün sonra karşıtlık yapacak. Finansal konularda daha dikkatli düşünmek, çıkarlarımızın farkında olmak, aşırı harcamalardan kaçınmak lazım. Çabuk ve hevesli bir şekilde verilen kararlar, sonrasında keşke dememize neden olabilir. Söz ile değil, ciddiyet içeren belge veya sözleşmelere itibar etmek lazım. Çünkü fazla heyecanlıyız. Yeni birisiyle tanışabiliriz. Bu kişi özel veya iş konularında bizi etkileyebilir. Konuşmaları dikkat çekebilir. Umutlanırız. Aynı şekilde biz de başkalarını etkileyebiliriz. Bunlar sorun değil. Fakat çok önemli bir karar verecekseniz, lütfen bunun yarar veya zararını iyi hesaplayınız.

6-12 Haziran arası:

Sevgili Koçlar haftanın hemen başındaki Güneş-Venüs kavuşumu İkizler burcunda gerçekleşiyor. İletişim, bilgilenme, öğrendiklerimizi başkalarıyla paylaşma, içimizden geldiği gibi hareket etme yönünde aktif edicidir. Merkür-Boğa burcunda ilerlediği için, insanlarla olan temasımızda, maddi ve manevi anlamda güvencemizi önemserken, kazanç sağlayan ortaklıklara da önem veririz. Yolculukta güvenliğimizi, iş hayatında kazancı, ilişkilerde duygularımıza da kulak vermeyi ihmal etmeyelim. 9 Haziran tarihindeki görünüm, başkalarıyla ortaklaşa halledilmesi gereken finansal işlerinizi dikkatlice ele almanın önemini vurguluyor. Mars geri hareketinin etkili olduğu bir aydayız. Gerginlik, inatlaşma veya baskın tavırlar başkalarıyla aramızda sorunlara yol açabilir. Tüketim, harcamalarımıza dikkat etmeli, kaynaklarımızı doğru anlamda değerlendirmeyi bilmeliyiz.

13-19 Haziran arası:

1 Mayıs saat 05:00-19 Mayıs saat 04:49 tarihleri arasında İkizler burcunda ilerleyecek Merkür, fikirlerinizi açık bir dille ifade edebilmede, işlerinizi zekice planlamada, yolculuk, iletişim, insanlarla kurulacak bağlantılarda size akılcı bir gözlem gücü sunuyor. İş görüşmeleri, toplantılar, internet üzerinden yapılacak işleri en kısa yoldan halletmeniz mümkündür.

17 Haziran-12 Temmuz arasında, Venüs-Yengeç burcunda seyrini sürdürecek. Gerek ikili ilişkilerde gerek ailevi konularda muhafaza etme olgusu öne çıkıyor. Ailemizi koruma altına alma, tek yaşıyorsak bir aile olma isteği, yuvamız içerisindeki huzur ve güvenliğimiz, çocuklarımız varsa onlarla ilgili meseleler ön planda olacaktır. Tutarsız ve dengesiz ilişkiler, maddi sıkıntıların yaşanabileceği kişiler ailemizden birisi dahi olsa gözden geçirmeliyiz. Bu süreçte yuvanız içinde birlik ve beraberlik olgusu kıymetlidir. Saygı-sevgi ve güven üçlüsünün hem evliliklerde hem aile içinde hem de değerleriniz anlamında önemi çok açık ve net bir şekilde bellidir. Finansal, ilişki ve ailevi konularda ve geçmiş tecrübeler gözden geçirilerek geleceğin teminat altına alınması yönünde hareket edilmesi yararlı olur.

18 Haziran tarihinde ikinci kez gerçekleşecek Satürn-Neptün zorlu bir görünümü, yurtdışı işlerimiz, yüksek eğitim veya başka bir şehre yerleşimle ilgili konuların tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini gösteriyor. Bunları halletmek pek kolay değil veya bir daha bakmak gerekecek. Artık yolunuzu hedefinizi ne istediğinizi belirlemelisiniz. Bu sizin için çok faydalı olacaktır. Gerçekçi hayaller kurmalısınız. Düzgün çalışmalara özen göstermelisiniz. Aceleci kararlar vermemeli ve pes etmemelisiniz. Kendinizi geliştirmeli ve dışa açılmalısınız.

20-30 Haziran arası:

Sevgili Koçlar, 20 Haziran saat 14:02 Yay burcunda oluşacak Dolunay, bilgi ve tecrübemizi geliştirme, daha fazla öğrenme ve öğrendiklerimizi bir alanda ifade etme yönünde önem taşıyor. Dar bir çevreden daha geniş bir alana uzanarak kendimizi test etmekteyiz. Amacımız tabii ki güçlenmektir. Bunun yolu ise, yüksek eğitim, uzakları keşfetmek, araştırmak, katılımcı olmakla mümkündür. Biz bu Dolunayda, ne yöne gideceğimizi saptayacağız. Maceracı değil, bilakis profesyonel anlamda gelişmeyi hedefleyeceğiz. Bu da girişimci olmakla, kendimize güvenmekle, doğru tercihleri yapmakla mümkündür. Dolunayın görünümleri bu konuda bize rehberlik eder. Böylelikle yolumuzun gereklerini anlayabiliriz. Ay-Uranüs görünümü yeniliklere açık olmanın ve değişimde bulunma arzumuzun yükselişidir. İsteriz ki, kendi yolumuzu bulalım, hayatımıza bir renk gelsin ve alıştığımız çevre ve hayat yerine, farklı bir yaşamın kapısı önümüzde açılsın. Ancak bu açılan yolun sorumluluklarını, gereklerini de bilmekte yarar var. Dolunayın ardından saat 14:55 de Ay-Oğlak burcunda seyrine başlayacak. Bize bilgimizi, tecrübemizi, öğrendiklerimizi kariyer sahibi olmak ve toplumsal alanda kendimizi göstermek yönünde ciddiyete davet ediyor.

21 Haziran-22 Temmuz tarihleri arasında Güneş-Yengeç burcunda ilerleyecek. Aşk hayatımız, ailevi yaşantımız, yuvamızı ilgilendiren her konuda güvence, teminat olgularını bilhassa önemseyeceğiz. Bir yuvamız olsun, çocuklarımızla mutlu bir hayat sürelim, huzur bulalım isteyeceğiz. Bu dönemde bir girişimde bulunurken, yeni biriyle tanışırken, güvenliğimize önem vermemiz gerekir. Geçmişte yaşadığımız üzerimizde iz bırakan olayları düşünürüz. Bu olayları bilmek, nedenlerini öğrenmek isteriz. Ancak bunu yaparken önyargılı olmamakta, iyice anlayıp dinlemekte yarar var.

26 Haziran tarihinde Jüpiter-Pluto görünümü ikinci kez gerçekleşiyor. Verimli, sağlıklı ve gerçekten yararlı olanın tespit edilmesi ve buna göre hayatımızın düzenlenmesi yönünde kuvvet verir. Jüpiter gerilediği için, bütün bunlar içsel anlamda zaten ele aldığımız, üzerinde ciddiyetle durduğumuz, derinlikli düşündüğümüz konulardır. İrademizin güçlenmesini sağlar. Hem başkaları adına hem kendimiz için gerekli olanı tespit edebiliriz. Duruma göre düzenlenmesi gerekenleri saptarız ve bu doğrultuda bir yön belirleyebiliriz. Başkalarına karşı görev ve sorumluluklarımızın farkında oluruz. Mevcut düzen ve şartlarımızı derinlikli olarak gözden geçiririz. Gözlem gücümüz bir hayli yükselir. Bu bize doğru iş, sağlıklı yaşam, başkalarına faydalı olmak ve sorumluluk alma yönünde kuvvet kazandırır. Ruhsal anlamda bizi geliştirir. Bir alan ve konuda uzmanlaşma, başkalarıyla uyum içinde çalışma anlamında da güçlü istek uyandırır.

30 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerleyecek Merkür, yakın çevrenizde ilgili her türlü meselenin ev içinde görüşülmesini etkili kılıyor. Eğer kardeşlerinizle ilişkinizde sorunlar varsa, bu süreçte aile çatısı altında bunları hassasiyetle ele alabilirsiniz. Zihnin, geçmişi, anıları, yaşananları anımsadığı bu süreçte eskiyi hatırlarız. Yaşımız ergin veya geçkin olsun fark etmez, çocukluğumuz, ailemiz, güvencemiz gayet kıymetlidir. Bugüne dek yaşananları şöyle bir düşünürüz. Mutlu ve huzurlu muyuz? Geleceğimizle alakalı bir başlangıç veya bir bitiş niyetinde miyiz? Ailemizle olan temasımız ne durumda? Bunları, duygularımızın veya kırgınlıklarımızın esiri olmadan, kendimize dönük düşünmeden zihnimizi kontrol altında tutmayı başararak ele almalıyız.

30 Haziran-2 Ağustos tarihleri arasında Akrep burcunda ilerleyecek Mars ister iş ortaklığı, ister özel ilişkiniz ve parasal konularda tutkularınız bir hayli yükseliyor. Artık ipler sizin elinizde. Önceden düşündüğünüz bazı planları yürürlüğe koyabilir, hem kendi kazancınızı hem de dışarıdan gelen destekleri değerlendirmeye başlarsınız. Bu güçlü enerjiyi doğru manada kullanmak için dikkat edeceğiniz en önemli husus, başkaları üzerinde baskı uygulamaya kalkmamak, korku, öfke gibi tepkilerinizi dizginlemeyi bilmek, kendi özünüzden taviz vermeden, isteklerinizi açıkça ortaya koymak, paylaşımcı bir ruhla işbirliği yapmaya özen göstermektir. Bunlara dikkat ettiğiniz zaman hem bir bütünlük oluşturursunuz hem de sıkıntılarınızın üstesinden kolayca gelebilirsiniz.

HAZİRAN Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 1-4-5-8-9-18-19-23-24-28
Zayıf Enerjili Günler : 6-7-13-14-21-22
Aşkta En Şanslı Günler : 8-9
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 2-3-30

Yeniay : 1-2-27-28-29
(Ay-Koç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 13-14-15
(Ay-Terazi burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


TEMMUZ

1-10 Temmuz arası:

Sevgili Koçlar, 4 Temmuz saat 14:01 de, Yengeç burcunda doğacak Yeniay, geçmişle-bugün arasında yaşanılanları şöyle bir kendi içinizde değerlendirmek, ev içinde ve ailevi konularda kararlar almak, korunma duygusu ve değerlerinize sahip çıkma arzunuzdur. Bütün bunlar hassasiyet içinde ancak sorumlulukların farkında bir bakış açısıyla değerlendirilir. Yeniayın görünümleri bu konularda nasıl bir karar alabileceğimizi işaret eder. Ay-Merkür kavuşumu, hem duygusal hem de geçmişle alakalı şekilde meseleleri gözden geçireceğimizi, doğal olarak eğer bazı problemler yaşanmışsa, ister istemez bunların da etkisinde olacağımızı vurguluyor. Tabii ki mantıklı olmak, bugüne bakmak lazım! Çünkü hayat önümüzde ve eğer bir karar vereceksek, bunun sorumluluğunu almak durumundayız. Ay-Neptün görünümü bu yeniayın hissediş gücünü yükseltiyor. Neye ihtiyacımız olduğunu ve bunu elde etme, sahip olma isteğimizi gerçekçi şekilde ele alırsak doğru seçimlerde bulunmamız mümkündür. Ay-Kuzey düğüm görünümü, iş ve aile hayatımızla ilgili konularda seçici, detayların farkında ve gelişim anlamında karar vermemizi, artık geçmişi değil, geleceği düşünmenin faydalı olacağını gösteriyor. Ay-Pluto karşıtlığı, iş-aile-ev hayatımızla ilgili kararların derinlikli gözden geçirilmesini sağlıyor. Ancak bilinçli olmak, gerçekleri göz ardı etmemek lazım. Geçmişin etkisinde kalmamak, geleceği önemsemek bu Yeniayda çok kıymetlidir. Ay-Jüpiter görünümü, sizin doğru ve gerçekçi bir şekilde ailevi ve iş konularında analiz yapabilmenizi sağlıyor. Görülüyor ki, duygularımızla mantığımız çelişmediği sürece biz bugün bizim için gerekli olan doğru kararları alabiliriz.

11-17 Temmuz arası:

12 Temmuz saat 08:34 - 5 Ağustos saat 18:26 tarihleri arasında Venüs-Aslan burcunda ilerleyecek. Aşkta şans verici bir geçiştir. Her an hayatınıza biri girebilir ve onun başını döndürebilirsiniz. Ayrıca yaratıcı yöndeki becerilerinizi sergileme, bundan kazanç elde etme yönünde şansınız yükseliyor. Görünümlerine baktığımızda 6 Haziran tarihinde, aşk hayatınız ve ilişkilerde hem coşkulu hem de ciddi biçimde hareket edilmesi, yeni tanışmalarda belli bir mesafenin korunması yönünde olumludur. 12 Haziran tarihinde, aşk hayatınızla ilgili konularda uyum içinde ve ortaklaşa şekilde hareket etmeye çalışmakta yarar var. Keyifli paylaşımlarda bulunmak kadar, birbirinizi tamamlamak, gelişmek, biz olmak da o kadar kıymetli olacaktır.

14 Temmuz- 30 Temmuz tarihleri arasında Merkür-Aslan burcu geçişinde, hobilerinizle ilgilenebilir, aşkta ilk ve son sözü söyleyen kişi olmak istersiniz. Nasıl konuşmanız gerektiğini bilirsiniz. Yazışma, haberleşme ve zihne dayalı oyun ve aktiviteler, gezmek, görmek, yaşamak için bağlantılar kurmak kolaylaşır. Ancak dinlemeyi de bilmeli, her söylediğinizin kabul edilmesini beklememelisiniz. İlişkinizi veya yalnızsanız ilişki kriterlerinizi gözden geçiriniz. Bu süreçte çalışma hayatınızı aktif hale getirici, yeni işler, yeni görüşmeler gündeme gelebilir. Bu işler iletişime, el becerilerine dayalı olup gönlü hoş kılan, yenileştiren sanat veya farklı alandaki çalışmalardır. Sosyal medyayı kullanarak insanlarla birebir görüşerek işinizi lanse edebilirsiniz. Ancak bir şeye dikkat etmek gerekir ki, her sözünüz veya yaptığınız her işte dikkat şarttır. Bazen aşırı kendinden emin olmak, farkında olmadan hata yapmanıza neden olabilir.

18-24 Temmuz arası:

Sevgili Koçlar 20 Temmuz saat 01:57 de, Oğlak burcunda oluşacak Dolunay bize toplumsal hayattaki sorumluluklarımızı hatırlatıyor. Bir yanımız ailemiz, köklerimiz, geçmişimizle ilişkiliyken, diğer yanımız ekmeğini kazanmalısın, üstüne düşeni yapmalısın, bundan kaçamazsın diyor. Aslında bunlar birbiriyle iç içe geçen olgular. Evet eğer yuvamızda gerçekten kendimizi güvende hissetmek istiyorsak, geleceğimizi güvence altına almak durumundayız. Biz de bugünkü Dolunayda üstümüze düşen sorumlulukların bilincindeyiz. Bu Dolunayın bir özel yanı da, sorumluluklar kadar özgürlüğü de vurgulayışı. Evet, hayat mücadelesi zor. Tabii ki dışarıda gereken mücadeleyi vereceğiz. Ancak sosyal hayatımızı da ihmal etmeyeceğiz. Arkadaşlarımızla olacağız. Yeni gelişmeleri takip edeceğiz. İdeallerimizi belirleyeceğiz. Sadece dokuz altı işe gidip gelmek değil, farklı bir şeyler yaparak, yetenekli olduğumuz konularda da kendimizi göstereceğiz. Belki de bu yolla ekmeğimizi kazanmayı da düşüneceğiz. Gökyüzünde bugün Venüs-Satürn görünümü bu Dolunaya eşlik ediyor. Bu da gösteriyor ki, aşkta sıcaklığımız, sevilme arzumuz, takdir edilmek isteğimiz yüksek. Tercihlerimizi biraz da buna göre yapacağız. Kişisel gelişimimize önem vereceğiz. Eğitim, iş, girişim, gelişim anlamında ben bu Dolunayın, birçok alanda farkındalık yaratıcı, bireysel ve aynı zaman kolektif düşünebilmeyi sağlayıcı yanını olumlu buluyorum.

22 Temmuz-22 Ağustos tarihleri arasında Güneş-Aslan burcunda seyrini sürdürecek. Bu süreç genel olarak aşk hayatınızla ilgili konularda canlanma heveslilik ve aktif olma sürecidir. Yaşam enerjiniz yükselir. Kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilmeniz mümkündür. Bütün bunlara ek olarak güven duygunuz da bilhassa ön plandadır. Yetenekli olduğumuz alanlarda söz sahibi olmak, kendinizi göstermek kolaylaşır. Eğer çocuklarımız varsa, onlarla yakından ilgilenme zamanıdır. Kısaca her yıl bu zamanlarda Güneş Aslan burcunda ilerlediğinde moralinizin yükseldiğini, bir şeyler yapmak arzunuzun arttığını, benzetme yerindeyse şarj olduğunuzu hissedersiniz. Bu süreç, aşk hayatınızla ilgili konularda olumlu gelişmelere, zevkli paylaşımlara işarettir.

25-31 Temmuz arası:

30 Temmuz saat 21:18 - 30 Ağustos saat 16:04 tarihleri arasında Merkür-Başak burcunda ilerleyecek. Detayların öneminin farkında olarak çalışmak gerekiyor. Eğer bir yerde sorun varsa, bu sorunun düzeltilmesi lazım. İster istemez zaten bu yönde durumlar karşımıza çıkmaya başlıyor. Bu güzel, şu iyi görünüyor demek yerine, işliyor mu, verimli çalışıyor mu diye bakmamızda yarar var. İşlerimizi günlük merkezde pratik şekilde halletmek önemlidir. Ne ilginçtir ki hem detaylara önem vermemiz hem de düzgün şekilde çalışması için elimizi çabuk tutmamız gerekecek. Çabukluk konusunda siz zaten bir numarasınız. Fakat aceleyle hareket edip, bir çuval inciri de berbat edemeyiz. Hesaplarımızı dikkatli yapacağız, yazdıklarımızı, konuştuklarımıza dikkat edeceğiz.

TEMMUZ Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 2-6-7-16-20-21-25-29-30
Zayıf Enerjili Günler : 4-11-12-18-19-31
Aşkta En Şanslı Günler : 6-7
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 27

Yeniay : 24-25-26
(Ay-Koç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 10-11-12
(Ay-Terazi burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


AĞUSTOS

1-7 Ağustos arası:

Sevgili Koçlar, 2 Ağustos saat 23:45 de Aslan burcunda doğacak Yeniay, mutluluk ve keyif veren gelişmelerin işaretçisidir. Eğer bazı noktalara dikkat edilirse, kendinizi gayet iyi hissetmenizi sağlayan aktiviteler, aşk, çocuklar, yaşamın güzel yanlarını, önceliklerinizi belirlemenizde destekleyicidir. Kendinizle ve dünya ile barışma vaktidir. Işık ışık parladığınızı, kendinizi güvende hissettiğinizi, sizi sınırlayan her ne varsa onları geride bırakmanızı sağlayıcıdır. Yeniayın oluştuğu bugünkü gökyüzü, Ay-Mars görünümüyle başlıyor. Bu sizin aileniz, iç dünyanız, finansal yatırım ve güvencenizle alakalı konuları çözerek, arzu ettiğiniz şekilde yönlendirebilme kuvvetidir. Hırslısınız ve ne istediğinizi biliyorsunuz. Yeniayın oluşacağı bugün Mars, Yay burcunda seyrine başlıyor. Bu da gösteriyor ki, bu Yeniay gayet parlak doğacak. Kendinizi yolculuklar, eğitim, ticari veya yaşam şeklinize göre, arzu ettiğiniz alanda özgürce ifade edebilirsiniz. Hedefinizi gerçekleştirmek için başkaları üzerinde baskı kurmanıza gerek yok. Siz, tecrübenizi, yeteneklerinizi, bilginizi daha fazla geliştirmek adına harekete geçin. Bilinçli ve azimli olun. Ay-Satürn görünümü bu Yeniayın yeni bir aşka adım atmanızda, çocuklarla alakalı konularda karar almanızda, hakikaten hoşunuza gidecek gelişmelerle karşılaşmanızda ve bunları düzgün, ciddi ve akılcı şekilde değerlendirmenizde yardımcıdır. Mevcut ilişkinizde problemlere çözüm bulunur. Yolculuklar, görüşmeler, tanışmalar anlamında bu Yeniayı heyecan verici ve olumlu buluyorum. Yeter ki, kararlarınızın arkasında durmayı bilin ve abartıya kaçmadan değişimlerde bulunun.

2 Ağustos- 27 Eylül tarihleri arasında Yay burcunda seyrini sürdürecek yöneticiniz Mars, yurt dışıyla alakalı işleriniz, eğitim, ticaret konularında yeni kararlar anlamına geliyor. Aşk hayatıyla ilgili konularda şans veriyor. Ancak özgürlüğümüz de bir o kadar kıymetleniyor. Girişimde bulunma arzumuz yükselecek. Yenilenmek, hayatı keşfetmek, deneyimler yaşamak hoşumuza gidebilir. Bu süreç, hem kendiniz hem de ilişkinizle alakalı konular üzerinde, isteklerinizi elde etmek ve gerçekleştirmek adına oldukça etkili. Özellikle sizin gibi aktif kişilerin hedefleriniz doğrultusunda inançla ilerlemek ve yenilenmek, hayatı keşfetmek üzere harekete geçmek kolaylaşıyor. Bu dönemde iyimserlik bir hayli yükselir. İşlerin kendiliğinden yola gireceğini, zorlukların bir şekilde üstesinden gelineceğini düşünürüz. Ancak Satürn de Yay burcunda ilerliyor. Fazla iyimserliğin, abartının önüne geçerek sizi ilk başta sıraladığım konularda gerçekçi olmaya, yolunuza ne kadar inandığınızı belirlemeye çağırıyor.

5 Ağustos-30 Ağustos tarihleri arasında Venüs-Başak burcunda ilerleyecek. Bu geçişte, birlikte çalıştığımız kişilerle olan ilişkimiz, bir iş amacıyla karşı karşıya geldiğimiz insanlarla olan temasımız, günlük hayatımızın bizi tatmin edici olup olmadığı, işimizden kazandığımız paranın bizim üzerimizdeki tesiri ve partnerimizle aramızdaki sevgi alışverişinin özü gibi konular önem taşıyacak. Bunlar üzerinde detaylı bir analizde bulunacağız. Titiz ve düzenli bir şekilde bütçemizi gözden geçirmek gereklidir. Yapılacak işe göre, hakkımız olan bedeli almak isteyeceğiz.

8-14 Ağustos arası:

13 Ağustos- 6 Nisan 2017 tarihleri arasında Satürn-Yay burcunda düz seyirle ilerleyecek. Farklı bir şehir veya ülkeye gidiş-gelişler, orada eğitim-iş veya ilişki nedenli yerleşmek, yaşamak, bağlantıda bulunmak yoluyla hayatınızı yapılandırma süreci. Bu bazı hallerde hukuk, yasa, din, inandığınız bir dava, ideal uğrunda verilen mücadele, olgunlaşma süreci anlamı da taşır. Bu süreçte dış etkenler, birçok kereler üzerinizde baskı kurarak, engeller çıkartarak, zorlayarak, dersler vererek sizi, bu konularda testten geçirir. Bu testlerin amacı hem hayatın anlamını kavramak hem de kariyer hayatınızda yükseliş için gerekli tecrübeyi edinmektir. Eğer insanın bir ideali varsa bunu yapmaktan kaçınmaz. Bundan kuşkumuz yok. Satürn bilge öğretmendir. Onun ödülü kalıcıdır. İşte bu süreçte sizler de yukarıdaki alanlarda kendiniz için yaşamsal bir hedef belirleyecek, mücadele edecek, çabalayacak, tecrübe sahibi olacak, karşınıza çıkabilecek zorlukların aslında sizi geliştirici olduğunu anlayacaksınız.

15-21 Ağustos arası:

Sevgili Koçlar, 18 Ağustos saat 12:27 de, Kova burcunda oluşacak Dolunay, hayatın sadece kendi etrafımızda dönmediğini, biraz da toplumla iç içe olmanın önemini vurguluyor. Yeteneklerinizi bir grubun içinde, bir ortamda göstermekte yarar var. Başkalarıyla iletişimi güçlü tutarak, ürün, çalışma, proje ve yenilikleri diğer kişilere sunabilirsiniz. Ancak bencillik yok. Ortam ve şartlara göre hareket edip, bir de olumlu yaklaşım gösterirseniz, dikkat çekebilirsiniz. Özgüven ne kadar önemliyse, birlik ve beraberlik, ortaklaşa çalışabilme de aynı şekilde önemlidir. Bu Dolunay zorlayıcı değildir. Sadece bencil insanlarda sorun yaratır. Ekip çalışmalarına açık olan, kendi isteklerini, başkalarının beklentilerini de göz önüne alarak yapabilen kişiler başarılı olurlar. Tam tersi bir durumda insanların sizi dışlamaları mümkündür. Dolunayın Uranüs ile olumlu görünüm yapması, ekip çalışmalarında koçluk, bir işin kabulü, yeni yöntemlerle çalışma, başkalarına sunum yapma, birlikten kuvvet doğar cümlesinin özüne uygun gelişmelerin, ideolojik anlamda sizinle aynı yolun yolcusu olan kişilerle bir araya gelmenizde yarar sağlar. Dolunayın ardından Ay-Balık burcunda ilerleyecek. Gün içinde olan bitenleri şimdi kendi içinizde ele alabilir, bu Dolunayın size getirileri, hissettikleri üzerine düşünebilirsiniz.

22-31 Ağustos arası:

22 Ağustos- 22 Eylül arasında Güneş-Başak burcunda ilerleyecek. Bu süreç her yıl olduğu gibi, iş hayatınız başta olmak üzere sağlığınızla ilgili konular üzerinde odaklanmak ve düzenlemelerde bulunmak anlamı taşır. Birçok pürüz ayıklanır, aksaklıklar ortadan kaldırılarak işlerlik kazanılır, verimlilik esas alınır. Kendiniz için gerekli veya gereksiz olanların tespiti yönünde önemlidir. Bu süreçte iş veya aşk hayatınızla ilgili konularda akılcı bir şekilde düşünmeli, iyi niyet ve fedakarlığın ölçüsü iyi ayarlanmalıdır. Çocuklarınız veya yakın çevrenizle ilişkiler, eğitim hayatınızla ilgili konuların da titizlikle ele alınacağı bir dönemdir.

30 Ağustos saat 16:04 - 22 Eylül saat 08:30 tarihleri arasında Merkür-Başak burcunda gerileyecek. Hedeflerinizi, projelerinizi detaylı bir şekilde tekrar gözden geçirme dönemindeyiz. Merkürün geri hareket dönemi, normal zamanlarda göremediğiniz, fark edemediğiniz eksikleri net olarak saptamak adına son derece faydalıdır. Ayrıca daha önce hiç düşünmeden girişimde bulunmaya karar verdiğiniz her iş hakkında şimdi durup geriye dönerek o konuları tekrar ele almak gayet faydalı olabilir. Önünüze çıkabilecek fırsatları, Merkür geri hareketi esnasında kabul etmek yerine araştırmak ve size uygun olup olmayacağını tespit etmek gerekir. Bu nedenle sabırlı davranmak gerekecektir. Bu dönemde yeni bir teklife yanıtı vermeden önce şartlara iyice bakınız. Belki de geri hareketin bitiminde çok daha iyi bir iş teklifi alma olasılığınız yüksektir. Yarım kalan işlerinizi bitirebilirsiniz. Merkürün gölgeli günlerini hesaba kattığımızda 23 Ağustos-29 Eylül tarihleri arasında yukarıda işaret ettiğim noktaları önemseyerek dönemi geçirmenizde yarar var. 7 Eylül itibariyle kararlarınızı uygulamaya başlarınız. İşinizi ilgilendiren her bilgiyi bu süreçte zarar görmemesi için yedeklemeniz ve bilgisayarınızı da güçlü bir programla koruma altına almanızı kesinlikle tavsiye ediyorum. Sağlık kontrollerinizi de ihmal etmeyiniz. Bir de tavsiyem her şeyi sürekli kontrol edeceğim diye kendinize de fazla yüklenmeyiniz. Detaylara dikkat edin yeterlidir. Dinlenmeyi de ihmal etmeyin.

30 Ağustos- 23 Eylül tarihleri arasında Venüs-Terazi burcu seyri başlayacak. İlişkiler anlamında önemli bir geçiştir. Venüs karşıt burcunuzda ilerlese dahi yönettiği bir burçta ve kuvvetli olduğu bir alanda seyrettiği için, faydalı özellikleriyle sizi sarıp sarmalar. Bu süreçte uyum ve güzellik arzunuz yükselir. Hayatın genelinde huzur aranır. İlişkide partnerinizin size karşı anlayışlı ve nazik tavırları, beraberlikte problem varsa da, çözüme kavuşturur. İlişkisi olmayanlar açısından bir partnerde aranan en önemli kriter, ortaklaşa hareket etmeyi bilmesidir. Dönemin nasıl geçeceği öncelikle ilişkinin niteliği veya bir ilişkiden ne beklediğiniz sorusuna cevap bulunmasıyla mümkündür.

AĞUSTOS Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 2-3-12-13-17-21-22-25-26-30
Zayıf Enerjili Günler : 1-7-8-14-15-27-28
Aşkta En Şanslı Günler : 2-3-30
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 23-24

Yeniay : 20-21-22-23
(Ay-Koç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 6-7-8-9
(Ay-Terazi burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


EYLÜL

1-11 Eylül arası:

Sevgili Koçlar, 1 Eylül saat 12:08 itibariyle Başak burcunda oluşacak Halkalı Güneş Tutulması, bize kendimizi her anlamda yeniden düzenleme, gereksiz olanların tespiti, bizi zorlayan durumlardan kurtulma ve gelişim yönünde kararlar almanın işaretçisi bir uyarıdır. Uyarı diyorum çünkü bu ikazları görmezden gelirsek, başarılı olmamız, ilerlememiz mümkün değildir. Görünümlerin bize bu yolda rehberliğini önemsemeliyiz. Hissettiklerimizi ve dikkat etmemiz gerekenleri bu görünümler bize gösterir. Ay-Satürn görünümü bu Tutulmanın mücadele gücümüzü test edici olduğunu gösteriyor. Özellikle duygularımız biraz yalnızlık hissini bize tattırıyor olsa da, çalışma hayatımızla ilgili konuları, sağlığımızı, en başta da kendimiz hakkında olumsuz düşünmeyi bir yana bırakabilirsek başarılı olmamız mümkündür. Ay-Neptün görünümü, endişelerimizin bizi sürüklemesine veya güçten düşürmesine izin vermememiz gerektiğini işaret ediyor. Çünkü bunlar, en kolay halledilebilecek meseleleri bile içinden çıkılmaz hale getirir. Oysaki bu Tutulma, hayallerini gerçeğe dönüştürmek için hayatını yeniden planlamalısın ve düzenlemelisin diyor. Ay-Kuzey düğüm kavuşumu da, bunun göstergesidir. Karmaşık ne varsa çözülmelidir. Gelişim adına atılması gereken adımların farkında olmak lazımdır. Çalışacağız, mücadele edeceğiz ve kendimizi yetersiz görmeyeceğiz. Ay-Mars görünümü, yeni bir şeyler deneyimlemek arzunuzun göstergesidir. Bu nedenle pek emir altında olmak istemezsiniz. Birilerinin sürekli sizden bir şey beklemesi, işinizin yoğunluğu veya iş sorunları canınızı sıkabilir. Bu nedenle başka arayışlar cazip gelebilir. Ay-Pluto görünümü sizin gerçekten yolunuzu belirlemeniz ve bu yolda ilerlemeniz için olanaklar sunuyor. Derinlikli bir analizde bulunursak, kariyer ve toplumsal yaşantımızı, sağlığımızı, iş gücümüzü, verimliliğimizi arttırabiliriz. Bildiğiniz gibi Tutulmanın yöneticisi Merkür gerilemekte. Bu da gösteriyor ki, bu Tutulmada yapılacak gözlem, inceleme, yeniden durumumuzu ele almak bize yarayacak. Hayat bize umudunu kaybetme, sadece gör, fark et ve düzenlemek için istekli ol diyor.

9 Eylül 2016-10 Ekim 2017 tarihleri arasında Jüpiter-Terazi burcunda ilerleyecek. Bu dönemde başkalarının hayatımızdaki yeri ve önemi daha fazla artacak. Eş veya iş ilişkimizde denge unsuru gayet önemli. Bir ilişkide aradığımız kriterler, yaşamaktan keyif alacağımız güzellikler bizim için kıymetli hale gelecek. En çok neye ihtiyacımız varsa bunları karşılayacak kişileri hayatımıza çekeceğiz. Evlenmek, aile kurmak, iş ortaklığında bulunmak dönemin önemli gelişmeleri arasında yer alıyor. Uyumluluk, hakça bölüşüm, karşılıklı uzlaşı gibi olgular da başımızın tacı oluyor. Jüpiter astrolojik olarak büyümek genişlemek anlamındadır. Ancak bu büyümenin sağlıklı şekilde oluşması için, sizin bir başka insanla birleşmeye, el ele vermeye içtenlikle katılımınızdır. Dostlar alışverişte görsün, bir değişimde bulunulsun, bir zenginlik kazanılsın, sosyal statümüzü yükseltsin diye yapılıyorsa bunun temeli pek de güçlü olmayacaktır.

Jüpiterin Kasım ve Aralık 2016 tarihlerinde, Pluto ve Uranüs ile olan görünümleri gayet önemlidir. Evlilik, iş ortaklığı veya diğer kişilerle bir araya gelmemizin özünde gerçek bir samimiyet, güçlü bir sevgi, eskilerin deyimiyle iyi günde-kötü günde bir olmak niyet ve sadakati yoksa ilişkilerin büyümesi, gelişmesi, serpilmesi mümkün olmaz. Her iki kişinin de, bu önemli kararı ne kadar inanarak verdiği ve bu ilişkiyi nasıl taşıdığı, hangi amaçla yaptığına göre ilişkinin gidişatı belli olur.

10 Eylül tarihinde son kez gerçekleşecek Satürn-Neptün zorlu bir görünümü, yurtdışı işlerimiz, yüksek eğitim veya başka bir şehre yerleşimle ilgili konuların tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini gösteriyor. Bunları halletmek pek kolay değil veya bir daha bakmak gerekecek. Artık yolunuzu hedefinizi ne istediğinizi belirlemelisiniz. Bu sizin için çok faydalı olacaktır. Gerçekçi hayaller kurmalısınız. Düzgün çalışmalara özen göstermelisiniz. Aceleci kararlar vermemeli ve pes etmemelisiniz. Kendinizi geliştirmeli ve dışa açılmalısınız.

12-18 Eylül arası:

Sevgili Koçlar, 16 Eylül saat 21:56 Balık burcunda oluşacak Halkalı Ay Tutulması, Merkür geri hareketiyle örtüştüğü için, mevcut işimiz, uğraşılarımız, belki de zorunlu olduğumuz her şeyi şimdi yeni bir bakış açısıyla ele alacağız. Tespitlerde bulunacağız. Pürüzleri nasıl düzelteceğimizi düşüneceğiz. Bu Tutulma kişinin bedenini ve ruhunu dinlendirmesi gerektiğini de vurguluyor. Kendimizi ihmal edemeyiz değil mi? takıldığımız, işin içinden çıkamadığımız meseleleri, detaylara fazlasıyla önem verdiğimiz için gözden kaçırdığımız bütüne bakmayı ihmal etmeyeceğiz. O bütünde var olan sizsiniz. Kendinize önem vermezseniz, yaptığınız işten de zevk almazsınız. Zihnimizi rahatlatacak olumlamalara, zikir, meditasyon ve egzersizlere yaşamımızda yer vermelisiniz. Bunlar sağlıklı düşünmemizi sağlar. Yarım kalan işlerimizi bitirebiliriz. Bu Tutulmada önemli olan sizin, hayallerinizi, ideallerinizi belirlemeniz. Merkür geri hareketi gerek çalışma hayatı, sağlık, iş gücünüz, günlük temponuzun verimli şekilde düzenlenmesi için dikkatinizi bu konulara çekiyor. Aslında size zaman tanıyor. Gerekli ve gereksizleri tespitte yardımcı oluyor. Hayat yolculuğunuzda kaptan sizsiniz. Bazen su misali akmak da gerekir. Zorluklar elbette vardır ancak o zorlukları güce dönüştürecek kişi de sizsiniz. Çalışarak, mücadele ederek, kendinize zaman ayırmayı da bilerek, sağlığınıza önem vererek her güçlüğün üstesinden gelebilirsiniz.

19-25 Eylül arası:

22 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında Merkür-Başak burcunda ilerleyecek. Günlük tempoda detayların öneminin farkında çalışmak gerekiyor. Eğer bir yerde sorun varsa, bu sorunun düzeltilmesi lazım. İster istemez zaten bu yönde durumlar karşımıza çıkmaya başlıyor. Bu güzel, şu iyi görünüyor demek yerine, işliyor mu, verimli çalışıyor mu diye bakmamızda yarar var. İşlerimizi günlük merkezde pratik şekilde halletmek önemlidir. Ne ilginçtir ki hem detaylara önem vermemiz hem de düzgün şekilde çalışması için elimizi çabuk tutmamız gerekecek. Çabukluk konusunda siz zaten bir numarasınız. Fakat aceleyle hareket edip, bir çuval inciri de berbat edemeyiz. Hesaplarımızı dikkatli yapacağız, yazdıklarımızı, konuştuklarımıza dikkat edeceğiz. Ayrıca geçtiğimiz 30 Ağustos tarihinden bu yana olan gelişmelere bakacağız. Geri hareket sırasında netleştirdiğimiz kararları yürürlüğe koyacağız.

22 Eylül- 23 Ekim tarihleri arasında Terazi burcunda ilerleyecek Güneş, genel anlamıyla, evlilik, uzun süreli ilişkiler, iş ortaklıkları, aşk hayatınızla ilgili konular üzerinde etkili olup, sizin istek ve arzularınız ile partnerimizin beklentileri arasındaki farklılığın ortaya konduğu, her iki kişinin de birbirine ayna olduğu zamandır. Sağlam ilişkilerde birlik ve beraberlik içinde bütünlük sağlanır. Ancak problemli çiftlerde uyumsuzluk rahatsız edici olabilir.

23 Eylül saat 17:50 - 18 Ekim saat 10:01 arasında Venüs-Akrep burcunda ilerleyecek. Bu süreç çıkarlarımız öne aldığımız, biraz da hırslandığımız, ilişkimizde kontrolü elimizde tutmak yanlısı olduğumuz zamandır. Cinsellik bir hayli ön plandadır. Hatta ayrılmak istemeyen Koçların, partnerlerini elde tutabilmek için başvurdukları bir etkileme aracı gibidir. Mali konularda da, çıkarlarımızı gözetiriz. Buna uygun ilişkilerde bulunuruz. Boşanma davalarında, miras ve hisseli paraların taksiminde, eğer bir haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız yanına bırakmazsınız. Venüs sürecinde, durumunuzu iyice gözden geçiriniz. Aranızda menfaat çatışmaları oluşmasın. Sorumluluklarınızın arttığını bilerek sıkı çalışınız. Miras, hisseli paraların ve ortaklıkta kazanç gibi konuların da bu süreçte dürüst bir şekilde düzenlenmesinde yarar var.

26-30 Eylül arası:

27 Eylül-9 Kasım tarihleri etkili olacak Mars-Oğlak geçişi mesleki konularda azim sabır ve direnç, soğukkanlı bir şekilde hedefinize kilitlenmek ve kariyer hayatınıza ciddi bir şekilde eğilmek anlamı taşır. Sizin gibi aktif ve ateşli kişiler için, zorlayıcı olsa da, Mars yönetici gücünüz olduğundan bu enerjiyi iş hayatında istikrarlı olmak, başarılı işler çıkarmak, sağlam adımlar atmak için kullanabilirsiniz. Sabır hakikaten önemli. Çünkü ancak bu sayede başarılı olmanız mümkün. Ayrıca azimli olmalı, kafanızın içinde bir hedef belirlemeli, disiplinli bir şekilde çalışmaya gönüllü olmalısınız. İnatçılıktan uzak durarak, çevrenizde bulunan kişilerle işbirliğinde bulunmayı bilmelisiniz. Kararlarınızı gayet dikkatli ve mantıklı bir şekilde düşünerek vermeli, acele etmemeli, başkalarından etkilenmemelisiniz. İş arayanlar için ben bu geçişi olumlu buluyorum. Yeter ki, ne istediğinizi, hangi işi yapmak istediğinizi bilin.

EYLÜL Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 8-9-13-14-17-18-21-22-26-27
Zayıf Enerjili Günler : 3-4-11-12-24
Aşkta En Şanslı Günler : 26-27
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 19-20

Yeniay : 17-18-19
(Ay-Koç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 3-4-5-30
(Ay-Terazi burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


EKİM

1-9 Ekim arası:

Sevgili Koçlar, 1 Ekim saat 03:11 Terazi burcunda doğacak Yeniay, sosyal yaşamı canlandırıcı, ikili ilişkileri güçlendirici, sorunları olan çiftleri yeniden beraberliği gözden geçirmeleri, küslüklerin bitişi, uyumlu bir şekilde ortaklaşa bir yaşama karar verilişi yönünde etkilidir. Olumlu buluyorum ve birçok meselenin halledilmesinde taraflar olarak (özel veya iş ortaklıkları) anlaşmaya gönüllü olunacağını söylemek isterim. Yeniayın görünümleri her zaman olduğu gibi bize yolu gösterecek ve yaşanması muhtemel konuları aydınlatacaktır. Ay-Satürn görünümü, ciddiyetle ilişkinizi ele almanız, görüş farklılıklarına rağmen ortak bir karar vermek için, fikirlerin paylaşımı, uzakları yakın eden bir etkidir. Ciddiyetle düşünürüz, sorumluluk alırız ve ilişkimizi güçlendirmek için elimizden geleni yaparız. Ay-Pluto görünümü, ilişkimiz ve geleceğimizle alakalı konularda isteklerimizi dayatmaya ve kabul ettirmeye çalışırız. Partnerimiz veya birileri buna karşı çıkabilir. Sanki sevilmiyor, umursanmıyormuş gibi hissedersiniz. Oysaki Yeniay gayet olumlu... Bu nedenle baskın davranmaya çalışmayınız. Başkalarının görüşlerini de nezaketen dinlerseniz sorun yok. Venüs-Neptün görünümü, sahip olmayı düşündüğünüz her ne varsa, o konularda bir hayli tutkulusunuz. Sizin olan sizinle kalmalı ve ellerinizden kayıp gitmemelidir. Bu denli yoğun duygularla dolusunuz. Bu Yeniayda hem ılımlı hem de bir hayli tutkulusunuz. Duygularınızı gizleseniz de, hal ve davranışlarınızla bunu gizlemek, saklamak mümkün değildir.

7 Ekim- 24 Ekim tarihleri arasında Merkür-Terazi burcunda ilerleyecek. İlişkinizle ilgili konularda partnerinizin de fikirlerini almak yararlı olur. Ortaklaşa düşünme zamanı da diyebiliriz. Kararlar alınabilir ve sorunlar varsa bunlar birlikte çözüme kavuşturulur. Eğer partnerimizle yeni tanışmışsak, en önemli konu birbirinizi tanımanız ve özellikle fikirlerinizi net ve açık bir şekilde iletmenizdir. Hakça adilce barış içinde konuşmakta yarar var. Arzularımızı ortaklaşa bir birlik içerisinde ifade etmeye çalışmamız doğru olacaktır. İlişkisi olmayanlar için de aynı şeyleri söylerim. Bu geçişte, karşı cins veya diğer insanların görüş, fikirlerini duymayı, almayı seversiniz. Benim dışımdakiler nasıl düşünüyor, onlarla nasıl bağlantı kurabilirim diye düşünürsünüz. Buna uyum arzusu diyorum.

10-16 Ekim arası:

Sevgili Koçlar, 16 Ekim saat 07:23 burcunuzda oluşacak Dolunay, ilişkimiz veya iş ortaklığımızı ilgilendiren konularda kişisel isteklerimiz ile başkalarının beklentileri arasında yaşanabilecek gerilimi işaret ediyor. Biz kendimizden yana düşünmeye, fikirlerimizi dile getirmeye ve kabul ettirmeye çalışıyoruz. Ancak burada önemli olan, onların da görüşlerini almak, ortam ve şartlara göre ayarlamada bulunmaktır. Bu da ancak ılımlı ve karşılıklı bir iletişimin sağlanmasıyla mümkündür. Dolunayın görünümleri bize bu yolda rehberlik edebilir. Merkür-Pluto mücadeleci görünüm, iş ve ilişkilerimizde belli bir dirençle karşılaşmanın göstergesidir. Planlarımızı başkalarıyla ortaklaşa şekilde çözümlemek için gayret göstermeliyiz. Zaten bu Dolunayda, bu yöndeki çabamız bir hayli fazla olacak. Ancak bunun ayarı önemli. Siz düşüncelerinizi iletiniz karşı tarafa, diğerleri ne söylüyor bir dinleyiniz. Elbirliğiyle hem ilişki hem de iş hayatınızla ilgili konuları çözüme kavuşturabilirsiniz. Bu bir mücadele Dolunayıdır. Bu mücadelede galip gelmenin yolu, sabırlı ve kararlılık kadar, işbirliğine açık olmakla mümkündür. Ay-Uranüs kavuşumu, yeni bir şeyler yapmak, değişiklikte bulunmak, özgürce kendimizi ifade etmek isteğimizi işaret ediyor.

17-23 Ekim arası:

23 Ekim- 21 Kasım arasında Güneş-Akrep burcunda ilerleyecek. Önümüzdeki bir ay boyunca hem ilişki hem iş ortağı hem de psikolojik açıdan sizi rahatsız eden konularda odaklanmanın göstergesidir. Bir kayıp veya mecburi bir ayrılık yaşıyorsanız bu durumu kabullenmekte ve hayatınıza devam etmekte zorlanabilirsiniz. Ortaklaşa bir paranın, bir mülkün pay edilmesi, sözgelimi eşinizin, iş ortağınızın mali durumu sizi bir hayli yakından ilgilendirecektir. Çünkü sonuçta evin geçimi ve huzurun temini için gelir gayet önemlidir. Diyelim ki evli değilsiniz. Böyle bir geçişte tutkulu bir aşk yaşamak istersiniz. Bu öyle bir aşk olmalıdır ki, size tüm geçmişi unuttursun ve yeniden hayata aşkla bağlamanızı sağlasın. Bu geçiş, geçmiş defterlerin artık kapatılması ve zor da olsa yeni bir sayfanın açılması arzunuzu işaret eder.

18 Ekim- 12 Kasım tarihleri arasında etkili olacak Venüs-Yay burcu seyri aşk hayatı, iş, eğitim, ticari konular anlamında etkili olup, Jüpiter-Terazi geçişiyle desteklenmesiyle, seyahatler ve yeni tanışmalar moralimizi yükselticidir. Bizi rahatsız eden bir takım konuları geride bırakıyoruz. Yenilikler, yeni aşklar, güzel ortamlar, insanlarla tanışmak, pozitif düşünme yönünde etkisi çok kıymetlidir. Çocuklarla alakalı konularda iyi bir ivme kazandıracaktır. Ortama neşe ve heyecan katacaktır. Aşk kapıyı çalabilir. Venüs-Yay burcu geçişi genel açıdan bakıldığında insanın özgürce ilişkiler yaşamak, her görüşten insanı kucaklamak, gönlünün kapılarını açmak, pozitif yönde anlaşmak, samimiyeti her daim öne almak şeklinde özetlenebilir. Yaşam sevincinizin bir hayli yükseldiği bu süreçte ayrıntıların üzerinde pek durulmaz. Bütüne ve bütünün hissettirdiği coşkuya, hevese, keyiflere önem verilir.

24-31 Ekim arası:

Sevgili Koçlar, 30 Ekim saat 19:38 Akrep burcunda doğacak Yeniay, sizin kendiniz için koyduğunuz hedeflerinizi gerçekleştirme azim ve kararlılığınızın işaretçisidir. Artık hiç kimsenin üzerinizde baskısı olmadan, maddi ve manevi anlamda bir yol belirlersiniz. Menfaatlerinizi düşünürsünüz. Sağlığınıza daha fazla önem verirsiniz. Dostunuzu, düşmanınızı iyi bilirsiniz. Doyurucu olmayan ilişkilere, işlere zaman ayırmak yerine gerçekten sizin için fayda sağlayan, tatminkar olana yönelirsiniz. Yeniayın tüm görünümlerini incelediğimde, sizin fikirlerinize uygun, yaşam tarzınıza, tecrübelerinize ve hayata bakış açınıza uygun projelere, kişilere, değişimlere açık olduğunuzu söyleyebilirim. Bekar Koçlar için bu yeni birisiyle tanışmanın, ilişkisinde uzun süredir anlaşmazlık ve bir takım sorunlar yaşayanların bu duruma daha fazla katlanmak istemediklerini görüyoruz. Bazı Koçlar partneriyle konuşabilir, bu durumu düzeltebilecek kararlar verebilirler. Kimi Koçlar ise, hiç konuşmadan veda edebilirler. Sizin bu Yeniayda amacınız yenilik, canlanmak ve üstünüzdeki yüklerden kurtulmaktır. Sağlıklı, verimli olanı tercih etmek, bu yönde azimli kararlar vermek de mümkündür. Benim tavsiyem, hesabınızı, ne yapacağınızı, yapmanız gerekenleri idealist bir şekilde kafanızda oturtmanız, bu kararların arkasında durabilmeniz ve gerçekten emin olduktan sonra uygulamanızdır. Bu Yeniayda önemli olan eskiye oranla durumunuzun farklılaşmasıdır. Bu sizi güçlendiricidir. Tabii ki aklımız başımızda tercihler yaparak bu güce kavuşabiliriz.

EKİM Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 6-7-10-11-15-19-23-24
Zayıf Enerjili Günler : 1-8-9-21-22-28-29
Aşkta En Şanslı Günler : 23-24
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 17

Yeniay : 14-15-16
(Ay-Koç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 1-2-27-28-29-30
(Ay-Terazi burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


KASIM

1-6 Kasım arası:

Sevgili Koçlar bu hafta çalışma hayatınız, mutlaka halledilmesi gereken işleriniz, sağlığınızla ilgili konularda sizi destekleyici manevi gücünüz yükseliyor. Bir yandan detayların farkında olarak analizde bulunabilirsiniz diğer yandan ruhunuzu besleyici, sizi canlandırıcı meditasyon, dua, zikir gibi olumlamalara yönelirsiniz. Hayatın farkında olduğumuzda hem işlerimizi düzgün şekilde yaparız hem de bedenimizi, gönlümüzü iyileştiririz. Haftanın tüm görünümleri, başkalarıyla maddi ve manevi ilişkimizin artı ve eksiklerini tespit etmede, bunları yerli yerine koymada yardımcıdır. Ayrıca hayata aktif şekilde katılım, yeniliklerde bulunma yönünde destekleyicidir.

7-13 Kasım arası:

9 Kasım- 19 Aralık tarihleri arasında Mars Kova burcunda seyrini sürdürecek. Özgürce hareket etmek, yeni hedefler belirlemek, bir grubun içinde kendinizi göstermek, sosyal aktiviteler arkadaşlık ilişkileri ön planda olacak. Toplumsal ilişkileriniz, amacınıza giden yolda size rehber olacak. İnsanları belli bir amaç çerçevesinde organize edebilirsiniz. İnternet aktif kullanım alanınız olacaktır.

12 Kasım- 7 Aralık tarihleri arasında Venüs-Oğlak burcunda ilerleyecek. İlişkinizin toplum içindeki yeri, konumu, ciddiyeti, taşıdığı misyonu değerlendirmeniz ve sorumluluklarınız konusunda daha ciddi hareket etmeniz şarttır. İşveren veya iş yaptığımız kişilerle olan ilişkinize dikkat ederek dönemi geçirmekte yarar var. İş başvurularında giyiminizden konuşmanıza kadar duruşunuzla güven uyandırmayı unutmayınız. Dürüst olmak, net bir tavır koymak, isteklerinizi ve yeteneklerinizi öne sürmek yararlıdır. Kazanç konularında da etkili olacak Venüs-Oğlak geçişi, bütçenizin sınırları çerçevesinde hareket etmenin, sorumluluklarınızın farkında olarak parayı idareli kullanmanın önemini göstermektedir. Bu süreçte, seçimlerinizi doğru bir biçimde yapmanız, karşınıza çıkabilecek engellerin üstesinden gelebilmek için güven duygunuzu ayakta tutmanız lazım.

12 Kasım- 2 Aralık tarihleri arasında Merkür Yay burcunda ilerleyecek. Bu bir keşif sürecidir. Gayet olumlu buluyorum. Bir yandan yeniliklere hevesli olacağız diğer yandan uygulayacağız. Bildiklerimizi başkalarıyla paylaşacağız. Değişimler hayatımızda faydalı şekilde gelişecek. Medya, yayıncılık konularında ihtisas görebilir, içinde yer alabiliriz. Daha çok okuyacağız, fikir sahibi olacağız ve ufkumuz genişleyecek. Eğitimden ticaret hayatına kadar geniş bir alanda hızlanma görülecek. Yolculuklar, yeni yerler görmek, tanışmak, konuşmak, iletişimde bulunmak bizi mutlu edecektir. Merkür-Yay burcu geçişinin dikkat edilmesi gereken gölge tarafları vardır. Çabuk kararlar verilir hemen uygulanmak istenir. Ben, dikkatli bir gözlemde bulunmanızı doğru bilgiye ulaşmak için araştırmanızı tam emin olmadan hayati kararlar vermemenizi tavsiye ediyorum.

14-20 Kasım arası:

Sevgili Koçlar, 14 Kasım saat 15:52 itibariyle Boğa burcunda oluşacak Dolunay, kazanç anlamında her türlü meselenin sağlamlık, güven ve huzur ilkeleri çerçevesinde ele alınması gerektiğini vurguluyor. İki hafta önceki Yeniayda, başkalarıyla bağlantılı miras, hisse, kredi, vergi, borç-alacak, cinsellik gibi meseleleri derinlemesine gözden geçirmeye başlamıştık. Bugünkü Dolunayda ise, kazancımızı başkalarıyla bölüşüm, paylaşım anlamında duruma bakacağız. Yarar-zarar hesabımızı iyi yapmalıyız. Eğer bir ilişkide veya ortaklıkta sorun varsa, birlikte çözüm yolları aranmalıdır. Benim param-senin paran demek yerine bizim paramız diyerek duruma bakmak gerekiyor. Eğer bu bakış açısına sahip olmadığınız kişilerle iş yapıyorsanız tabii ki dikkatli olunuz. Aynı şekilde siz de, sadece kendinizden yana düşünüyorsanız buna itiraz edecek kişileri karşınızda bulursunuz. Bu Dolunayın Pluto ile olumlu açısı, sizin işiniz, ekmeğiniz, kazancınız söz konusu olduğunda, görev ve sorumluluklarınızı yerine getirmeniz gerektiğini işaret ediyor. Hani derler ya, işini bilen kaptan diye. Bu Dolunayın da öz cümlesi böyle.

21-30 Kasım arası:

21 Kasım- 21 Aralık tarihleri arasında Güneş-Yay burcu geçişi, ilgilendiğimiz alanlarda bilgi sahibi olmak, yeteneklerimizi geliştirmek, insanlarla pozitif ilişkiler kurabilmek yönünde gayet faydalıdır. Ayrıca yabancı ülkelerde yerleşim veya kendi ülkemize geri dönüş konusunu tekrar bir ele almak, yolculuklar yapmak, felsefe, yasal konular, yabancı kişilerle ilişki kurmak yönünde de bir etkiyi sahiptir. Bu yılki Güneş-Yay geçişinde Satürn etkisini göz ardı edemeyiz. Bu ilerleme ve genişleme arzumuzun gerçekçi manada ve sorumluluk çerçevesinde ele alınmasında yarar vardır.

Sevgili Koçlar 29 Kasım saat 14:18 Yay burcunda doğacak Yeniay, insanın kendini, fikirlerini, yapmak isteklerini özgürce, kendinden emin bir şekilde ortaya koyma arzu ve istekliliğidir. Yeniayın yöneticisi Jüpiter-Terazi burcunda ilerlediği için kişi evlilik düşünebilir veya partneriyle uyumlu bir ilişkiden yanadır. Ancak bunun baskı ile zorlanılarak mecbur bırakılarak yaptırılmaya çalışılması hoşuna gitmez. Yay burcu Yeniay zamanları bilgi sahibi olmak için uzaklara gitmek, yeniliklerde bulunmak, yazmak, konuşmak, basın-yayın işlerinde çalışmak, yeni tercihlerde bulunmak yönünde aktif kararlar verme zamanıdır. Yeniayın oluştuğu günkü görünümler de bunun işaretçisidir. İçinizde bir şeyler uyanır, zorunluluklar sizi sıkar ve ne olursa olsun sıradan bir yaşam yerine, farklı bir şeyler yapmak isteği yükselir. Ancak ani ve düşünmeden verilecek kararların riskli yanları vardır. Sözgelimi iş bulmadan işten ayrılmak, tecrübeli olmadığınız bir alanda söz sahibi olmaya çalışmak gibi. İlişki, iş, çalışma hayatı, eğitim, farklı bir yerde hayat kurmak, özgür olmak arzunuz varsa, bunların mutlaka alt yapısının güçlü şekilde hazırlanması, ayarlanması gerekir. Karar vermeden önce her bir olasılık gözden geçirilmeli, mücadeleden kaçınmamalı, tercih yaptığınız konuda sabırlı olunmalıdır. Körü körüne bir şeylere atılmak, sonra sıkılıp vazgeçmek sizi yorabilir.

KASIM Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 2-3-7-8-11-12-15-16-19-20-29-30
Zayıf Enerjili Günler : 4-5-17-18-24-25
Aşkta En Şanslı Günler : 19-20
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 13-14

Yeniay : 11-12-13
(Ay-Koç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 23-24-25-26
(Ay-Terazi burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


ARALIK

1-11 Aralık arası:

2 Aralık saat 23:18 - 19 Aralık saat 12:55 tarihleri arasında Oğlak burcunda düz seyrini sürdürecek Merkür, mesleki konularda disiplinli düşünmemizi sağlayıcı, işlerimize sorumluluklarımıza odaklanmamızda yardımcı, kurallara uygun şekilde görevlerimizi yerine getirme anlamında destekleyici bir süreçtir. Bu dönemde patron konumundaki insanlarla iletişimde bulunurken, saygılı olmamız beklenir. Belli bir mesafeyi korumamız, zamanında işlerimizi yapmamız, bunları yerine ulaştırmamız gerekir.

7 Aralık saat 16:51 - 3 Ocak 2017 saat 09:46 tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek Venüs genel olarak, sosyal yaşamın canlanması, arkadaşça paylaşımların artması, ilişkilerde özgür yaklaşımların ön planda olması demektir. Siz Koçların sosyal ve kültürel yaşamlarına renklilik ve değişim getirir. Birçok kişiyle tanışabilir, iş veya özel amaçlı bağlantılarda bulunabilirsiniz. Fikir alışverişlerinde bulunabilir, sohbetler edilir, kimler ne yapıyor, nasıl çalışıyor, yaşıyor, biz neler yapabiliriz, kendimizi nasıl dışa lanse edebiliriz bunlar üzerinde durabiliriz.

12-18 Aralık arası:

Sevgili Koçlar, 14 Aralık saat 02:06 itibariyle İkizler burcunda oluşacak Dolunay, eğitim, iletişim, yakınlarımız, satış-pazarlama, tanıtımlar, görüşmeler yönünde etkilidir. Bilgi ve tecrübelerimizi bir iş alanında, önemli meselelerde odaklayarak girişim kararı verebiliriz. Son iki haftadır yaşanan gelişmelere göre şu anda durduğumuz noktayı iyi tespit ederek harekete geçebiliriz. Bu Dolunay mesleki konularda ve sorumluluk duygusuyla hareket etmenin önemini vurguluyor. Yaptığımızın işin, attığımız adımın farkında olarak hareket edeceğiz. Bilmediklerimizi soracağız, bildiklerimizi ifade edeceğiz. Amacımız başarı ise, bu Dolunay size bunu sağlayacaktır. Dolunayın Mars ile olumlu bir görünüm yapması, güven duygunuzun yüksekliğini gösterdiği için, yeniliklere hevesli ve kendinizden emin bir şekilde adım atacağınızı işaret ediyor. Bir projede yer alabilirsiniz. Bir görüşmeye çağırılırsınız. Bir dostunuzdan destek görebilirsiniz. Dikkat edeceğiniz nokta, aceleci olmamak, enine boyuna düşünmek, ne istediğinizden emin olmak ve size sunulan şartlara, adım attığınız işlere iyice bakmaktır.

19-25 Aralık arası:

19 Aralık saat 11:23 - 28 Ocak 2017 saat 07:39 tarihleri arasında yöneticiniz Mars-Balık burcunda seyredecek. Astrolojik olarak bu konumdaki Mars pek etkili değil. Cesaret yerine kabullenmeyi, sorunlarla mücadele yerine olanı olduğu haliyle görmeyi, ileri atılıp amaca ulaşmak yerine, etrafında dönüp dolaşmayı işaret ediyor. Ancak geri planda yaratıcı tarzda çalışmalarda bulunabilirsiniz. Maddi konularda iyi bir planlama şart. Bilinçli hareket etmelisiniz. Karşınıza bir fırsat çıktığında bunun üzerinde düşünün. Yarar-zarar hesabı yapın. Kısa yoldan veya bilinmedik işlere kalkışmayın. Balık burcundaki Mars süreci geriye çekilme ve çevrenizdeki olaylardan etkilenirlik artabilir. Bu nedenle savaşmak yerine mücadeleden kaçınılması, kendinizi korumak yerine akışa teslim olunması gibi durumlar sıkça yaşanabilir. Bazen de tam tersine plansızca hareket edilebilir. Birilerinin size yardımcı olmasını bekleyebilir, hangi iş için hangi yolu tercih etmeniz gerektiğini saptamanız zor olabilir, rehavete kapılabilirsiniz. Ben bu süreçte bilinçli şekilde hedeflerinizi gözden geçirmenizden yanayım. Çünkü bir amacımız varsa, ona ulaşma yolunda engeller hiçbir zaman insanı yıldırmamalıdır.

MERKÜR-OĞLAK BURCUNDA GERİLİYOR
19 Aralık saat 12:55 - 4 Ocak 2017 saat 16:17
Bu tarihler arasında Siz Koçlar,
1- Mesleki Durumunuz
2- Aile büyüklerinizle aranızdaki her türlü iletişim ve ilişki (Geçmiş ve gelecek)
3-Yaşamınız adına belirlediğiniz hedefler
4- Mesleki sorunlarınız
5-Toplum içindeki konumunuz
6-Mesleki girişimleriniz, yükselişiniz
7-Otorite (işveren) konumundaki kişilerle olan ilişkiniz
8-Güçlü kişilerle olan irtibatlarınız
9-Seyahatleriniz
10- Eğitim hayatınızla ilgili meseleler
11-Sağlığınız
12- Yakın çevrenizde bulunan tanıdıklarınız

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

  • Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.
  • İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
  • Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.
  • Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
    -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
    -İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
    -Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular
    -Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.
    -İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
    -Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
    -Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
    -Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi olan 12 Aralık 2015 ve bitim tarihinin bir hafta sonrası 11 Ocak tarihleri göz önüne muhakkak alınmalıdır. Bunlar geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

21 Aralık saat 12:44 - 19 Ocak 2017 saat 23:23 tarihleri arasında Güneş-Oğlak burcunda ilerleyecek. Kişi bu süreçte toplum içindeki yerini ve saygınlığını önemser. Görevlerini disiplinli bir şekilde gerçekleştirmeli, üstüne düşeni ciddiyetle yapmalıdır. Her yıl hemen hemen aynı tarihlerde Güneş-Oğlak burcunda ilerlerken, kariyer hayatınız, iş yerinizdeki pozisyonunuz, toplum içindeki yeriniz, anne-babalık sorumluluğunuz veya anneniz, babanızla alakalı konular üzerinde ciddiyetle durmanız, hırslı azimli ve düzenli bir şekilde çalışmaya gayret göstermeniz sizlerden beklenir. Eğer çalıştığınız alanda üst bir görevde iseniz, sorumluluklarınız çok daha belirgindir. Merkez aldığınız nokta, disiplinli çalışma, sorumluluk, kariyer yapmak, yükselmektir. Hedef belirlemek ve bu hedefe göre çalışma planınızı yapmak, uygulamak, işinize göre sosyal ilişkilerinizi düzenlemek, sabırlı olmak vaktidir. Oğlak burcunda oluşacak Yeniay, iş hayatınızla ilgili konulardaki sorumlulukların olumlu yönde artışı, karşınıza çıkabilecek yeni fırsatların işaretidir.

26-31 Aralık arası:

Sevgili Koçlar, 29 Aralık saat 08:53 Oğlak burcunda doğacak Yeniay, Merkür geri hareketiyle aynı zamana denk geldiği için, tabii ki daha önce başlanmış işlerin bitirilmesi, eksiklerin tamamlanması yönünde olumludur. Uzun zamandır iş probleminiz varsa, başvuruda bulanma, özgeçmiş hazırlanması, görüşmelerde bulunulur. Ancak geri dönmeleri veya işe başlanırsa alışma süreci olarak sabırlı olmak gerekir. Benim bu Yeniayda size en önemli tavsiyem kariyer hayatınız başta olmak üzere ailevi ilişkiler, sizden yaşça büyük kişilerle bağlantınızda sorumluluk bilinciyle hareket etmenizdir. Üstünüze düşen görevleri tabii ki yapmalısınız. Bu her şeyden önce kendinize olan saygınız gereği olumludur. Bu Yeniayda, iş tercihlerinizi yaparken, dikkatli düşünmek, ne istediğinizi bilerek hareket etmek yerinde olur. Bir şeyleri fazla hassasiyet içinde ele almamalı, tutarlı olmalısınız. Kendinizle çelişmemelisiniz. Ben bu yolda ilerlemek istiyorum ve bu yolun gereği olan sorumluluklarıma sahip çıkıyorum demeniz, daha güçlü şekilde karar vermenizde veya kararlarınızı gözden geçirmenizde faydalı olur. Zaten Merkür gerileme hareketi de bu anlamda bir mola ve düşünme sürecidir. Gerçekçi ve uygulanması mümkün olan hayaller kurmalıyız. Daha önce verilmiş kararlarımızı tekrar ele almalı, bir daha düşünmeliyiz. Bu yeniden bir şeyleri derlemek, toparlamak ve düzenlemek için etkili bir Yeniay. Önümüzdeki bir aylık süreç, bizim için en doğru olanı karşımıza getirecektir.

ARALIK Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 4-5-9-13-17-26-27-31
Zayıf Enerjili Günler : 2-15-21-22-29-30
Aşkta En Şanslı Günler : 17
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 11

Yeniay : 8-9-10
(Ay-Koç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 21-22-23
(Ay-Terazi burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)