2016'da Yengeç burcunu neler bekliyor?

  Yengeç burcunu 2016  yılında neler bekliyor?

Sevgili Yengeçler 2016 yılında sizler, bilgimiz, tecrübemiz, yakın çevremiz, işten eğitime kadar olan tüm meseleleri gözden geçireceğiz. Kimlerle iletişim kuruyoruz, nasıl bir bağımız var bunlar çok önemli hale geliyor. Çok mu eleştirel, fazla mı kusur bulucu yoksa her şeyin en doğrusunu bizim bildiğimizi düşünen biri miyiz? Kendimizi geliştirmek, verimli ilerlemek adına neler yapıyoruz? Şu andaki mevcut durumumuzdan memnun muyuz? Bilgi ve tecrübelerimizi geliştirme yönünde eksiklerimiz var mı bunları da gözden geçireceğiz. Sağlık, verimlilik, huzur, kişisel gelişimi önemseyeceğiz.

Reklam
Reklam

Uzaklara yerleşmek, yeni bir yaşam kurmak, eğitim, iş veya özel bir nedenle yer değiştirmek mümkündür. Karar verdiğiniz yoldan geri dönmeyecek, olumlu tecrübeler yaşayarak kendinizi yeniden keşfedeceksiniz.

Eğitim-iş-çevre değişimi, başka bir yere yerleşmenin, bir iş kurmanın veya iş değişiminde bulunarak kendinizi daha rahat, özgür hissedebilirsiniz. Kendinize güveniniz, yapacaklarınızdan emin olunuz ve ilerleyiniz. Boş yere bir şeyleri kafanıza takıp, hedefinizden şaşmayınız. Burada önemli olan, sizin seçiminizi doğru temel, kriter ve güven çerçevesinde oluşturmanızdır. Bu da ancak kararlılığınıza bağlıdır. Tamam diyorsanız, sorun yok.

Sağlığınız tabii ki önemli. Kontrollerimize önem verelim. Bütçenizin ayarını şaşırmayınız. Elinize geçen miktara göre hareket ediniz. Eğer bir yeni karar verecekseniz, mutlaka iyice düşününüz. Alternatif olarak düşündüğünüz yenilik, ilerisi adına hesabı yapılmış doğru bir karar olsun.

Eğer bir değişim düşünüyorsanız, bunun gayet sağlam bir temel üzerine oturtulması, hayali düşünülmemesi şarttır. Gelişime odaklı düşününüz.

Reklam
Reklam

Bunları yapmak zor değil. İnsan yeter ki, kafası karışmadan yapmak istediklerini belirlesin. Maneviyatınızı yüksek tutunuz. Becerilerinizi geliştireceğiniz uygun bir çevrede yol alınız. Bilmediğiniz sularda yüzmek yerine, bildiğiniz en iyi yolu tercih ediniz.

Eylül ayında, aile, yuva, vatan, geleceğimizle alakalı konular başta olmak üzere, uzlaşı, paylaşım, eşit hak ve bölüşüm, dengeli bir yaşam sürme arzumuz kıymetlenecek. Bir aile olmak özlemi bizi bir yuva kurmak için harekete geçirebilir. Geleceğimizi güven içinde yaşama arzumuz, bir ev sahibi olmak adına bizi teşvik edebilir. Bütün bunlar tek başına değil, tabii ki el ele birlikte büyümek, zenginleşmek adına yapıldığında çok daha kıymetlenir. Ailemizin büyümesi, gelişmesi, aile içindeki paylaşımın güçlendirilmesi adına el birliğinde bulunulabilir. Farklı görüşte olabiliriz. Eşimiz, annemiz babamız, çocuklarımız bizim gibi düşünmeyebilir. Bu durumda tarafsız bir bakış açısıyla birbirimizin görüşlerini almak, dinlemek gayet faydalıdır. Ancak şu da var ki, sırf bir yuvayı devam ettireceğim diye, haksızlıklara susmak, acı çektiğimiz halde problemlerin üstünü kapatmak doğru değildir. Kişisel hak ve özgürlüğümüzden taviz vermek doğru olmaz.

Reklam
Reklam

Kasım ve Aralık ayında, özellikle ilişki, iş hayatı, ailevi konularda vereceğiniz kararların, dikkatlice ele alınması önemlidir. İşimizdeki huzur kadar yuvamızdaki mutluluk da önemlidir. Partnerimizin tavrı veya seçtiğimiz eşin hayata yaklaşımı, ilişkisine verdiği değer, kendini öne alma ve baskıda bulunma vaziyeti, evin içinde problemlere yol açabilir. İş hayatınızla ilgili bir karar verilmesi halinde bunun olabilecek tesirleri mutlaka aile içinde konuşulmalıdır. İş-ev arasındaki dengenin sağlanması önemlidir. Yeni girişimler, bazen bugüne dek sürdürülen yaşamın tümüyle değiştirilmesi gibi durumlar da bu geçişte önemlidir. Ancak her bir kararın sorumluluğu mutlaka üstlenilmelidir.


OCAK

1-10 Ocak arası:

3 Ocak saat 16:32-6 Mart saat 04:28 tarihleri arasında Akrep burcunda seyredecek Mars etkisinde aşkta tutkuluyuz. Ancak bir o kadar da sorguluyoruz. Bunun nedeni, karşımızdaki kişinin niyetini anlamak, neden hayatımızda yer aldığını bilmek, bu yolu birlikte mi gideceğiz, yoksa sadece bir müddetlik eşlik mi edeceğiz? Yapıcı bir değişimden yanayız. Durgunluğa sebep olan her şeyden uzaklaşmak, tutkularınızı gönlünüzce yaşamak ve her şeyden önemlisi, güç birliğinde bulunmak niyetindeyiz. Anne ve Baba Yengeçlerin, evlatlarına bir hayli düşkün oldukları bir zaman dilimindeyiz. Ancak Merkür gerileme dönemindeyiz. Geçmişte verilen kararlar şöyle bir tartılıp, bundan sonra yapılacaklar tespit edilirse hakikaten yararlı olur. Böylece amacınıza ulaşmak adına, enerjiniz doğru şekilde yönlendirilmiş olur.

Reklam
Reklam

5 Ocak saat 15:05-8 Ocak saat 21:36 Merkür-Kova burcunda kısacık bir süre gerileyecek. Başkaları kaynaklı elde ettiğiniz gelirler, bankalarla alakalı girişimleriniz, kredi işleriniz, miras, vergi, sigorta, ortak paralar(eş, iş ortaklığı), borçlarınız, eşinizin parasal durumu gibi konuların yeniden gözden geçirilmesinde yarar var. Aksayan her şeyi mercek altına alarak düşündüğünüzde daha önceden fark edemediğiniz birçok olguyu saptamanız bu süreçte mümkün olabilir. İş ortaklığınızla alakalı parasal bölüşümle ilgili sorunlar adına yeni bir adım atmak yerine her iki taraf ta durumları tekrar tartabilirse gayet yararlı olur.

8 Ocak 2016-9 Mayıs 2016 tarihleri arasında Jüpiter-Başak burcunda gerileyecek. Bu süre içinde kendi bilgimiz, tecrübelerimiz, yakın çevremizle alakalı konularda işten eğitime kadar olan tüm meseleleri içsel anlamda gözden geçireceğiz. İnceleyeceğiz ve neler yapmalıyız bunları tespit edeceğiz. Çevremizi, kendimizi bir gözlem vakti olarak da görülebilir. Kimlerle iletişim kuruyoruz, nasıl bir bağımız var ve biz bu anlamda nasıl davranışlar içindeyiz. Çok mu eleştirel, fazla mı kusur bulucu yoksa her şeyin en doğrusunu bizim bildiğimizi düşünen biri miyiz? Kendimizi geliştirmek, verimli ilerlemek adına neler yapıyoruz? Şu andaki mevcut durumumuzdan memnun muyuz? belki de başka bir çevrede yaşamayı düşünüyoruzdur. O zaman bunun artı ve eksilerine bir bakmalıyız. Kimlere ne gibi yardımlarımız, desteğimiz oluyor? Ve biz de aynı şekilde destek görüyor muyuz? çevremizdeki insanlarla iletişim sorunlarımız var mı? İş veya eğitim konularına da bakacağız. Ve hepsinden önemlisi, bilgi ve tecrübelerimizi geliştirme yönünde eksiklerimiz var mı bunları da gözden geçireceğiz. Başkalarının görüşlerine, bizimle aynı olur veya olmaz, saygı göstererek dinlemenin önemi üzerinde duracağız. İşte bütün bunları kendi içimizde ele aldıktan sonra, sürecin bitiminde uygulayarak daha sağlıklı, verimli, huzurlu ilerlemenin keyfine varacağız.

Reklam
Reklam

8 Ocak saat 21:36-25 Ocak saat 23:50 Merkür-Oğlak burunda geriliyor.

Siz Yengeçler
Evlilik ve ciddi ilişkiler
İlişkilerin ciddiyete dönüşme aşaması
İlişkide dengelerin yerine oturtulması adına her türlü konu
İlişkilerde görüş farklılıklarının saptanması aşaması
Yeni bir ciddi ilişki
Birebir ilişkilerdeki bağlılık, ciddiyet

Gölgeli Günler: Merkür geri hareketinin etki dahilindeki tarihler olup, 1 Ocak-1 Şubat 2016 arasında yukarıdaki konu ve alanlarda tedbirli, dikkatli bir şekilde gözden geçirmelerde bulununuz. Bir karar vermeden önce iyi inceleyiniz, üzerinde düşününüz.

10 Ocak saat 03:31 Oğlak burcunda doğacak Yeniay, en başta ilişki meselelerinde etkili olup, güven-sorumluluk-paylaşım gibi olguların anlam ve önemi üzerinde durmamızı sağlayıcıdır. Ayrıca size muhalif olan bazı kişilerle aranızdaki sorunları bir daha gözden geçirerek, buna neden olan durumları tespitinizde önem taşır. Yeniayın Jüpiterle olan görünümü, geçmiş meseleler üzerinde birlikte yapılan analizin sorunların çözülmesinde etkili olacağını gösteriyor. Yeni tanışmaların da işaretçisi olan bu görünüm, Merkür geri hareket döneminde olduğumuz için birbirinize verdiğiniz sözlere dikkat ediniz. Evlilik, boşanma gibi konularda da acil kararlar almayınız. Yeniayın diğer görünümü, Kuzey düğümle olacağı için, ilişkinizin durumu veya beraberlikte ciddi ve geleceğe dönük düşünülmeli. Kararlar çok iyi analiz edilmelidir. Söz ve davranışlar, daha önce yaşananlar bu bakış açısıyla gözden geçirilmelidir. Yeniayın son görünümü, gerilemekte olan Merkürle olacağı için, mevcut durumun açıklığa kavuşması, netleşmesi için sabırlı olmak ve bilinçli bir şekilde düşünmek gayet faydalıdır. Her ne olursa olsun, ilişkinizle alakalı yeni bir karar verecekseniz, 25 Ocak tarihine kadar beklemede kalınız.

Reklam
Reklam

11-17 Ocak arası:

Sevgili Yengeçler, bu haftanın etkileri, mesleki konumunuz, ailenizle olan ilişkiniz, toplum içindeki yeriniz ve ciddi ilişkinizle alakalı konular üzerinde de bilinçli bir şekilde düşünmenizi sağlayıcıdır. Ateşli dürtüleriniz nedeniyle kendinizi bu mevzularda hırslı bir şekilde ortaya koymak, isteklerinizi elde etmek isteyebilirsiniz. Fakat ne kadar haklı olursanız olun Merkür geri hareket döneminde partneriniz ve siz, iletişiminize dikkat etmelisiniz.

18-24 Ocak arası:

24 Ocak saat 03:46 Aslan burcunda oluşacak Dolunay, insanın kendini her manada özel ve önemli hissetmesi halidir. Maddi değerler, manevi kıymetler hepsi insana dairdir. Bunlara sahibi olmak veya sahip olduğumuz her ne varsa onu dışarıya yansıtmak, her şeyin en güzeline kavuşmak arzusuyla dolu olduğumuz bir Dolunay bu. Bu bir aydınlık, ancak bu aydınlıkta abartılı her şey gibi tutkular da fark edilir. Ayarını yapmak gerekir. Çünkü her şeyin fazlası bir zaman sonra insanı yorabilir, az olanı zorlayabilir. Kararınca olanı evladır, huzur verir. Dolunayın görünümleri bize, bu konularda rehberlik edicidir. Ay-Mars görünümü, mücadele verdiğimiz para, ilişki, hayata dair olan her şeyde kendi arzularımızı mutlak kabul ettirme isteğimizdir. İhtiraslı ve asla vazgeçmeden bir şeylerin kendi eksenimizde dönmesini bekleriz. Bu kazanmak dürtüsüdür. İlişkilerde de, kazançta da, reel hayatta da göze çarpar. Tabii ki bu arzuların sağlıklı bir şekilde ifadesi önemlidir. Ay-Satürn görünümü, Dolunayın güçlü duygularını biraz azaltır, makul seviyeye çeker. Sorumluluk bilinciyle hareket edilerek, iş hayatında ve kazanç getirici işlerde duruma olgunlukla bakılır, bakılması gerekir. Bir de unutmayalım, Merkür geri hareketi 25 Ocakta sona erse de, bir haftalık gölgeli günlerinde özellikle ilişkimiz ve iş konularında dikkatlice kararlarımızı ele almamızda yarar var.

Reklam
Reklam

20 Ocak saat 17:27-19 Şubat saat 07:34 tarihleri arasında Güneş-Kova burcunda ilerleyecek. Bu bir aylık bu süreçte, ilişkilerinizi, bağlantılarınızı, mali durumunuzu, çıkarlarınızı koruma anlamında akıllı davranmakta yarar var. Özel, parasal veya iş hayatınızda birileri sizi önemsemiyorsa, canınız sıkılabilir. Aradığınız duygusal güveni bulmakta, kararlar vermekte zorlanabilirsiniz. Mali konularda dikkatli olunuz.

23 Ocak saat 22:31-17 Şubat saat 06:17 tarihleri arasında Venüs-Oğlak burcunda ilerleyecek. Partnerimiz biraz ciddileşebilir, baskın olmaya çalışabilir. Bekar Yengeçler genellikle olgun, hoşgörülü, yaşça büyük insanlara çekilebilir. Eşimizle sorunlarımız varsa yönetici tavırları rahatsız edebilir. Bu geçişte eşle beraber bakış açıları dengelenmeye çalışılmalıdır. Sorunlu bir beraberlikte ise, partnerle olgun ve ılımlı bir şekilde konuşulmalıdır. İş ortaklığında ciddiyetle her şey ele alınmalıdır. Projeye başlıyorsak, bu projede kimlerle bir araya gelineceğine önem verilmelidir. Bildiğiniz gibi Merkür-Oğlak burcunda geri hareketini sürdürüyor. Gölgeli günleri dahil olmak üzere 1 Şubat tarihine kadar tedbirli olacağız.

Reklam
Reklam

25-31 Ocak arası:

25 Ocak saat 23:50 - 14 Şubat saat 00:43 tarihleri arasında karşıt burcunuz Oğlakta düz seyirde ilerleyecek Merkür süresince ilişkiniz, iş ortaklığınız veya genel anlamıyla insanlarla bağlantılarda bulunurken konuşmalarınıza, yazdıklarınıza dikkat etmek gereği duyabilirsiniz veya buna mecbur kalırsınız. Kimseyi kırmaktan hoşlanmazsınız. Ancak bu geçiş, iki misli tedbir gerektirir. Bu tarihlerde partneriniz veya birileriyle problemleriniz varsa, bunların dürüstçe konuşulmasını istersiniz. Partneriniz de bu süreçte fikirlerini açıklamaktan veya duyarlı konuşmaktan uzak davranışlar sergileyebilir.

OCAK Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 4-5-13-14-17-18-22-26-27-31
Zayıf Enerjili Günler : 1-2-9-15-16-29-30
Aşkta En Şanslı Günler : 4-5-31
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 24-25

Yeniay : 21-22-23
(Ay-Yengeç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 8-9-10
(Ay-Oğlak burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


ŞUBAT

1-7 Şubat arası:

Sevgili Yengeçler haftanın hemen başındaki etkiler, bir yandan aşkta tutkumuzu yükseltici diğer yandan karşılığını almak, mutlu edilmek ve fark edilmek ihtiyacımız yoğun. Kendine dönük düşünen, ne yaptığını bilmeyen, her an çekip gidecekmiş gibi hareket eden biriyle berabersek kendimizi pek mutlu hissetmeyiz. Buna katlanmamız da pek mümkün olmaz. Haftanın genelindeki tüm görünümler ilişki konularını vurgulayıcıdır. Birbiriyle güven, sorumluluk, paylaşım anlamında ortaklaşa hareket edebilen çiftlerin güçlü bir dayanışmada bulunmalarını sağlarken, bunun tam tersi hareket edenlerin zaman zaman karşı karşıya gelmelerine neden olabilir.

8-14 Şubat arası:

8 Şubat saat 16:39 da, Kova burcunda oluşacak Yeniay, birikimlerinizin değerlendirilmesi anlamında etkili olduğu gibi, borçların bitirilmesi, rahatlatılması arzumuzun işaretçisidir. Bu Yeniayda önemli olan, iş veya özel ortaklıkların, mülk anlamındaki paylaşımların, kredi alımlarının akıllıca gözden geçirilmesidir. Başkalarına inanıp veya güvenip yola çıkacak şekilde plan yapmak doğru olmaz. İlişkinizdeki problemleri çözmek dururken, yeni bir arayışa girmek, kesip atmak iyi bir karar olmaz. Yeniayın görünümlerini incelersek, hangi konuda destekleneceğinizi veya zorlanabileceğinizi anlayabiliriz. İlk görünüm, Merkür-Kuzey düğüm arasında gerçekleşiyor. Partnerinizle veya iş ortağınızla yapacağınız görüşme, ilerisi adına yararlı olabilir. Evlenmek, nişanlanmak veya sorunları çözmek mümkündür. Ay-Uranüs görünümü, duygularınızı, isteklerinizi net olarak ifade etmenizde yardımcıdır. İş veya özel hayatınızda yenilik ve değişim arzularsınız. Şu andaki durum sizi tatmin etmiyorsa bu durumu çözüme kavuşturmak için harekete geçersiniz. Ay-Mars arasındaki mücadeleci görünüm, gücünüz yükselişidir. İsteklerinizi elde etmek için elinizden geleni yaparsınız. Haksızlığa gelemezsiniz. Kimsenin sizi üzmesine, yok saymasına izin vermezsiniz.

14 Şubat -5 Mart tarihleri arasında Merkür-Kova burcunda ilerleyecek. Eşimiz, iş ortağımız, mali durumumuzla yakından ilgilenmemizde yarar var. Psikolojik olarak birilerine ihtiyaç duymak, kredi veya hukukla alakalı meselelerle uğraşmak ve bunlarla ilgili verileri gözden geçirmek zorundayız. Endişeli olabiliriz. Ancak burada önemli olan çözümcü düşünmektir. Böylece huzursuz olmayız.

15-21 Şubat arası:

17 Şubat - 12 Mart tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek Venüs genel olarak, iş ve özel ortaklıklar aracılığıyla olan her türlü alış verişte etkili bir dönemin işaretidir. Parasal konularda, ilişkilerde dalgalanmalara, belirsizliklere yol açabilir. Bu dönemi rahat ve duygusal açıdan güvende geçirmek istiyorsanız, kimlerle bağlantınız olduğuna dikkat ediniz. Sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Beraberliklerde bir taraf fazla rahat davranabilir veya size destek olmayabilir, sıcak davranmayabilir. Maddi açıdan dikkatsiz davranan bir eş zorlanmanıza neden olabilir. Kendini değerli hissedebilir. Beklentileri, talepleri yüksek olabilir. Bunları göz önüne aldığımızda problemli bir ilişkide özellikle paylaşımların ölçülü şekilde olup olmadığına bakılmalıdır. Zor duruma düşmemek için, karşınızda kişiyi iyi tanımalısınız. Bu süreçte benim tavsiyem ilişkilerde, mali konularda, finansal alışverişlerde, ortaklıklarda her şeyin eşit ve hakkaniyet içinde olmasına dikkat etmenizdir. Çok fazla rahat davranılmamalı, hakkınızı korumayı bilmelisiniz.

19 Şubat -20 Mart arasında Balık burcunda seyrini sürdürecek Güneş dönemi hayatın zorlukları karşısında içsel bir dayanıklılık sağlar. Diyeceksiniz ki, nelere dikkat edelim. Ben derim ki, şartlarınızı şöyle bir gözden geçirin. Öyle fazla bağımlı, karamsar, çelişkili, alıngan olmayın. Güneş Balık burcu geçişlerinde yaratıcı faaliyetler, sözgelimi şiir, resim, müzik, edebiyat gibi çalışmalara ağırlık verebilirsiniz. Hayatın anlamını derinlikli olarak gözden geçirebilir, izlenimlerde bulunabilirsiniz. Eğitim hayatında olanlar ödevlerinizi ihmal etmeyiniz. İş sahipleri ticari konularda hesabınızı iyi biliniz. Öyle herkese güvenip yola çıkmayınız. Dünyanın bin bir türlü hali vardır diyerek tanımadığınız insanlara da güvenip sırlarınızı vermeyiniz. Günlük hayatta karşılaştığınız bir zorluk veya mevcut durumunuzda içinden çıkamadığınız bir hal varsa, onu çerçeve altına alarak gerçekçi bir şekilde gözden geçiriniz.

22-28 Şubat arası:

22 Şubat saat 20:20 de Yeniay Başak burcunda oluşacak. Hatırlarsanız geçtiğimiz iki hafta önceki Yeniayda, ilişkimize odaklanmıştık ve ciddi anlamda düşünüyorduk. Aramızdaki sorunları çözebilmenin yolu biraz da farklı bir bakış açısıyla meseleleri ele almaktan geçiyordu. Bir de finansal konularda birilerine bağımlı kalmak istemiyorduk. İşte bugünkü Dolunayda hem bunları gözden geçireceğiz hem de ne gibi gelişmeler yaşandı o tarihten bu yana, bir bakacağız. Güne Ay-Boşluk etkisinde başladığımız için, her şeyi kendi bildiğimiz şekilde yapma arzumuz bir hayli fazla. Parasal ve aşk hayatımızla ilgili konuları istediğimiz gibi yönlendirmemiz kolay olmayabilir. Saat 20:20 itibariyle Başak burcunda oluşacak Dolunay, çevremizle iletişimde, eğitim hayatı ve iş konularında düzen, huzur ve güvence arzumuzun işaretçisidir. Bir yanıyla kaçıp gitmek, başka bir yerde yaşamak, farklı bir dünyada nefes almak özlemimiz vardır. Ancak diğer yanıyla ince eleyip sık dokuruz. Ya şöyle olursa, ya olmazsa diyerek kaygılanırız. Bu kaygı yerine, gerçekçi olabilsek, tarafsız düşünebilsek belki de bu kadar zorlanmayız. Olur ve olmazlarıyla tartarız, ona göre hareket ederiz.

ŞUBAT Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 1-13-14-18-19-23-24-28-29
Zayıf Enerjili Günler : 5-6-12-25-26
Aşkta En Şanslı Günler : 1-28-29
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 20-21

Yeniay : 1718-19-20
(Ay-Yengeç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 5-6-7
(Ay-Oğlak burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

MART

1-6 Mart arası:

Haftanın hemen başındaki görünüm iş, eğitim, yerleşim anlamındaki konular üzerinde yanlış değerlendirmede bulunmamak için bir daha düşününüz. Her türlü olasılığı hesaba katınız.

5 Mart saat 12:23-22 Mart saat 02:19 tarihleri arasında Balık burcunda seyrini sürdürecek Merkür, doğru olan bilginin önemsenmesi gereken zaman dilimidir. Aklınızı karıştıran durumlarda, mutlaka durup etraflıca düşününüz, araştırınız, analiz ediniz. Empati gücümüz yükselecektir. Kendimizi bir başkasının yerine koyarak düşünürsünüz. Bu uzlaşmazlıkların önüne geçer. Bu süreçte, bir olay olmadan çok önce hissetmeye başlarsınız. Sanatsal alanda çalışanların ilham gücü yükselir. Mistik konulara merak duyabilirsiniz. Duygularınızı yazıya dökebilir, güzel sözlerle ifade edebilirsiniz. Farklı görüşte olan insanları anlayışla karşılayabilirsiniz. Ancak ben, özellikle yeni tanıştığınız insanları çok iyi gözlemlemenizden yanayım. Bazen görünenler yanıltıcı olabilir.

6 Mart saat 04:28-17 Nisan saat 15:14 tarihleri arasında etkili olacak Mars Yay geçişi çalışma hayatınızla ilgili konularda etkili olacaktır. Kariyer anlamında durumumuza bakacağız. Mevcut işimizde iki yönlü düşünebiliriz. Yeni bir iş arayışına girişebiliriz. Fakat bir yandan da sektörün durumuna bakacağız. Alternatifimiz, planlamamız olmadan iş değişikliğinde bulunmayalım. Akıllıca gözden geçirmelere ihtiyacımız var. Bu geçişin niteliği, iyimserlik ve pozitif hareket etmeye yönelik olduğu için, dağılmamak için, ne yaptığınızı iyi biliyor olmanız şarttır. İş hayatınızda genel olarak ve patronlarınızla ilişkinize dikkat etmek lazım. Amacınızı iyi belirlemek ve bu amaca uygun davranmak gerekiyor. Ufkunuzu geniş tutmak lazım. Yani sırf alıştığınız için veya çekiniyorsunuz diye, size ve yeteneklerinize hiç uymayan bir ortamda çalışmak zorunda değilsiniz. Tabi ki düşünmeden hareket edin demek istemiyorum. Bazı fırsatlar karşınıza çıktığında inceleyin. Gerçekten istediğiniz gibi bir şey mi, size gelecek vaat ediyor mu, kalıcılığı nedir diye incelemeyi unutmayın. İşlerinizi de düzenli yapmayı unutmayın.

7-13 Mart arası:

9 Mart saat 03:58 Balık burcunda Tam Güneş Tutulması
Sevgili Yengeçler, Tam Güneş Tutulması, saat 03:58 de, Balık burcunda oluşacak. Hayatı farklı bir bakış açısıyla tanımanızı, keşfetmenizi sağlayan seyahatlerin işaretçisidir. Uzaklara yerleşmek, yeni bir yaşam kurmak, eğitim, iş veya özel bir nedenle yer değiştirmek mümkündür. Yeniayın görünümleri bu konuda bize ışık tutabilir ve yolumuzu görmemizde etkilidir. Ay-Pluto görünümü, bu tutulmanın özel hayatınızda ilişkilerinizi güçlendirici, neyi istediğinizi tam olarak tespitinizde kuvvetlendirici olacağını işaret ediyor. Karar verdiğiniz yoldan geri dönmeyecek, olumlu tecrübeler yaşayarak kendinizi yeniden keşfedeceksiniz. Bütün bunlar hakikaten kıymetlidir. Ay-Jüpiter görünümü eğitim-iş-çevre değişimi, başka bir yere yerleşmenin, bir iş kurmanın veya iş değişiminde bulunarak kendinizi daha rahat, özgür hissetmenin işaretçisidir. Ay-Kuzey düğüm görünümü, bu tutulmada ilerisi adına düşünmek gerektiğini, yapmak istediklerinizi tüm ayrıntılarıyla ele alırsanız, kafanızın karışmayacağını vurguluyor. Ay-Mars görünümü ise, bu tutulmanın üstte izah ettiğim şekilde olumlu gelişmelere işaret olduğunu bilerek, kendinize güveniniz, yapacaklarınızdan emin olunuz ve ilerleyiniz. Boş yere bir şeyleri kafanıza takıp, hedefinizden şaşmayınız. Burada önemli olan, sizin seçiminizi doğru temel, kriter ve güven çerçevesinde oluşturmanızdır. Bu da ancak kararlılığınıza bağlıdır. Tamam diyorsanız, sorun yok.

12 Mart saat 12:24-5 Nisan saat 19:50 tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek Venüs süresi hayatı, sevgiyi, birlik ve beraberlik duygusunu, inancı, sevginin önemini, ilişkilerde merkez alacağımız bir dönemdir. Hayatın bütün zorluklarına rağmen paylaşmanın, ılımlı olmanın önemini fark ettiğimiz bir geçiştir. Huzuru, paylaşımı, hayata inançla sarılmayı başarabiliriz. Farklı bir açıdan bakmanızı sağlar. Problemler varsa da, bunları kavga ederek, tartışarak değil, ılımlı bir şekilde ele almaya çalışırız. Balık burcunda yücelen Venüs, hem ailevi ilişkilerinizi, hem ideallerinizi hem de hayata bakış açınızı güçlendirici, yardımseverlik duygunuzu yükseltici, şefkatle sevdiklerinizi kucaklamanızı sağlayıcıdır. Sizin hayatta en çok değer verdiğiniz ve olmazsa olmaz dediğiniz ne varsa bu olguları aşkla sahiplenmenizi sağlar. İç görü kazandırıcıdır. Bu iç görü hem maneviyatımızı güçlendiricidir hem de hayallerimizdeki bir dünyayı kurma arzumuzu teşvik edicidir. Aşk olgusunun özünde fedakarlık, bağımlılık, fantezileriniz baş sırada yer alır. Karşınıza biri çıktığında, onun size uygunluğu, hayata bakış açısını, eğitimden iş yaşamına kadar olan ideallerini öğrenmeyi, hakkında bilgilenmeyi de unutmayalım olur mu? Ailemiz, dostlarımız, çevremizdeki insanlarla ve karşı cinsle olan her türlü ilişkimizde duyarlılık ön planda olacak. Eşimizin, sevgilimizin sağlık veya bir başka sorunu, psikolojik durumu da aynı şekilde ilişkiyi zorlaştırıcı olabilir.

14-20 Mart arası:

16 Mart tarihindeki Jüpiter-Pluto görünümü, hem yakın çevremiz hem de ilişkimizle alakalı konularda yararlı olanın tespiti anlamında önem taşır. Jüpiter gerilediği için, eğer ortaklaşa bir iş veya hedef üzerinde el birliğinde bulunulacaksa, şimdi bunlar üzerinde derinlikli düşünme vaktidir. Gelişimden yana düşündüğümüz için, ilişkide artık güçlerimizi birleştireceğimiz kişilere yöneliriz. Tercihimizi yaparken, karşımızdaki kişide en çok dikkat ettiğimiz husus, ortaklaşa bir yaşamın sorumluluğunu alıp almayacağı yönündedir. İyileştirici olan bu görünüm, verimli olana yönelmemizde yardımcıdır. Çevremizi değiştirmek, yakınlarımızla olan ilişkimizi düzenlemek, şartlara göre yapılacakları tespit etmek yönünde faydalıdır. Böylece işlerliği olmayan ne varsa geride bırakılır. Yeni idealler belirlenir ve buna göre yaşam elbirliğiyle düzenlenir. Satürn, Mars ardından Jüpiterin geri hareket dönemleri, bütün bunların içsel anlamda gözden geçirilmesi adına Mart-Ekim arasındaki dönemi hakikaten önemli kılacaktır.

20 Mart saat 06:30-19 Nisan saat 18:29 tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Güneş, kariyer hayatınız, toplum içindeki konumunuzu belirleme yönünde destekleyici son bir süreçtir. Bu dönemi olumlu yönde değerlendirmek için hedeflerinizi gözden geçiriniz. Koç burcunda ilerleyen bir Güneş, ileriye atılarak kendinizi ifade etmek anlamı taşır. Belirli bir alanda odaklanarak, girişimci düşünerek kafanızın içindekileri yürürlüğe koyabilirsiniz. İş değişimi, özgür çalışmak, kendi işinizi kurmak gibi konularda ben bu dönemde her şeyi enine boyuna düşünmenizi tavsiye ediyorum. Evdeki huzurunuzu mutlaka önemseyiniz. Çünkü işinizdeki verimlilik biraz da buna bağlı.

21-31Mart arası:

23 Mart saat 13:48 Halkalı Ay Tutulması Terazi burcunda
Sevgili Yengeçler, 23 Mart saat 13:48 Terazi burcunda oluşacak Halkalı Ay Tutulması, eviniz, aileniz, geleceğinizi ilgilendiren konularda huzur, paylaşım, uyum ihtiyacınızın yükselişidir. Kiminle yaşıyorsanız onun size karşı nazik davranmasını beklersiniz. Evinizin güzelleşmesi, orada kendinizi dinlendirme, rahatlatma arzunuz bir hayli yüksektir. Yeni bir ev satın almak, kiralamak, başka bir yere yerleşmek yoluyla değişiklikler yaşanabilir. Bu biraz da mesleki durumunuza bağlıdır. Görünen o ki, uzun zamandır kendi işini kurmak isteyenler, başka bir iş tercihinde bulunmaktan yana olanlar, bu Tutulmada kararlarını vereceğe benziyorlar. Kimsenin üstünüzde denetim uygulamasına izin vermeyecek gibisiniz. Bir iş teklifi alabilirsiniz, işten ayrılabilirsiniz. Tutulmanın ilk işaretçisi, Jüpiter-Satürn görünümüdür. Sizin için bir çevre değişikliği, yeni bir düzenleme, sıkıldığınız bir işten ayrılma veyahut sağlığınızla ilgili konulara eğilme yönünde önemlidir. Kısıtlandığınızı, bunaldığınızı, fikirlerinizi ifade etmekte zorlandığınızı düşünüyorsanız, fiziksel ve bedensel anlamda kendinize özen gösteriniz. Moral ve motivasyonunuzu güçlendirecek aktivitelere yöneliniz. Ay-Merkür karşıtlığı, bu tutulmanın iş ve ev hayatınızla ilgili konularda etkinliğini, sizin de tüm zihninizle bu meseleye önem verdiğinizi görüyoruz. İsteklerinizi mutlak kabul ettirmekten yanasınız. Ay-Mars görünümü, ev içinde sağlık, düzenleme, rahatlık anlamında yapılacak düzenlemelerin göstergesidir. Güneş-Merkür kavuşumu, yeni bir işe başlama, görüşmeler, toplantılar yönünde etkili olup, istediğiniz yönde karar vereceğinizi işaret etmektedir.

22 Mart saat 02:19-6 Nisan saat 02:19 tarihlerinde Merkür-Koç burcunda ilerleyecektir. İş hayatınızda aktif düşünme, hızlıca hareket etme ve gerginlikten uzak durmanızda yarar var. Bazen bilinçli analizlerde bulunacağız ancak çoğu zaman gergin konuşmalar söz konusu olabilir. İş hayatında tartışmalardan uzak durmamızda yarar var. İş girişimlerinde özgüven duygumuzu sözlerimizle yansıtmamız iyi olacaktır.

25 Mart saat 12:01-13 Ağustos saat 12:50 tarihleri arasında Satürn-Yay burcunda gerileyecek. Bu süre içinde sağlığımız, problemlerimiz, çalışma hayatımız, aynı ortamda çalıştığımız kişilerle ilişkimiz, ihtiyaçlarımız, zorunluluklarımız, emeğimiz, başkalarına olan hizmetimiz (iş veya özel) gibi konular üzerinde duruma bir bakmak gerekecek. Eğer bu konularda kendimizi pek rahat hissetmiyorsak, bunun nedenlerini sadece tek bir taraftan değil, şartlar çerçevesinde de ele almak gerekir. Öyle durumlar olur ki, biz bir şeyleri yapmak durumda kalırız. Buna itiraz etmek mümkün değildir. O zaman bu zorlu durumu nasıl düzenleriz, neler yapabiliriz bunlara bakmak gerekir. Sorumluluk önemli. Gerçekten bir idealimiz varsa, bu süreçte yaşanacak zorlukları temkinli bir şekilde ve tabii ki kendimizi çok fazla zorlamadan halletmeliyiz. Sağlığımıza özen göstereceğiz. Bir şeyler rahatsız ediyorsa, bunların nedenleri üzerinde durmalıyız. Biz nasıl bir iş istiyoruz ve nelere ihtiyacımız var, bunlara da bakacağız. Bu isteklerimizi nasıl bir ortamda gerçekleştiririz, üstümüze düşen nedir, bunları ele alacağız. Hayatımızı ciddiye alacağız. Ancak sürekli endişe, kaygı veya aşırı rehavet, kendi tarafımızdan her şeyi görmeyeceğiz. Net bir hedef ve bu hedef için gerekli olan yol ve yöntemler üzerinde düşüneceğiz.

MART Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 8-12-13-16-17-21-22-26-27
Zayıf Enerjili Günler : 4-10-23-24-31
Aşkta En Şanslı Günler : 26-27
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 19

Yeniay : 16-17-18
(Ay-Yengeç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 3-4-5-30-31
(Ay-Oğlak burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

NİSAN

4-10 Nisan arası:

5 Nisan-30 Nisan tarihleri arasında Venüs-Koç burcunda ilerleyecek. Kariyer hayatımız, toplumsal ilişkilerimiz, ailemiz, yuvamız, hedeflerimiz gibi kişisel konular üzerinde bir hayli etkin enerjiyle Nisan ayına adım atıyoruz. Ancak bir o kadar da dikkat edilmesi gereken noktalar var. Çünkü Nisan ayında iki önemli gerileme hareketi var. Bunların ışığında duruma bakmak lazım. Venüs-Koç burcu seyrinde, öncelikle mevcut çalışma şartlarınız ve insanlarla olan bağlantılarınızda pek sabırlı olmak mümkün değildir. İnsan kendini merkeze alır. Çevremizdeki insanlar da genelde bu tarz hareket ettikleri için, canımız sıkılır. Kafamıza bir şeyler takar dururuz. Özgür olmak isteriz. Hiçbir şeyin üstümüzde baskı kurmasına izin vermeyiz. Bu geçişi yöneten Mars-Yay burcunda ilerlediği için, yenilik ve değişim arzumuz iliklerimize kadar işlemiştir. Fakat düşünmeden etmeden verilen kararlar tabii ki yanlış olur. 6 Nisan tarihinde Merkür-Boğa burcuna geçiş yaptığında sizin zihninizin sakinleşeceğini söyleyeyim. Onun için her ne olursa olsun Yengeçler gerektiğinde temkinli düşüneceklerdir.

6 Nisan-28 Nisan tarihleri arasında düz seyirle Boğa burcunda ilerleyecek Merkür, geri hareketin gölgeli günleriyle etkili olmaya başlayacağı 21 Nisan tarihine kadar, maddi güvence sağlayan hedef ve işlere yönelerek, dikkatlice düşünüp karar verebilirler. Eşiniz, iş ortağınız veya başkalarıyla sağlamlık olgusunu merkez alarak bağlantılarda bulunabilir, görüşebilirsiniz. Emniyet ve huzur duygusu bir Yengeç için her zaman önemlidir. Merkür-Boğa burcu geçişinde de, bunu size hissettiren kişi ve işlere yönelmeyi tercih edersiniz. Günlük olayları pratik ve gerçekçi bir şekilde analiz edebilir, size gerekli olan verileri toplayabilir, ekonomik şekilde hareket ederek, hedefinize nasıl ulaşacağınızın hesabını yapabilirsiniz.

Sevgili Yengeçler, 7 Nisan saat 14:56 itibariyle Koç burcunda doğacak Yeniay, gayet cesur, hırslı, kendinizden emin bir şekilde mesleki konularda atılımda bulunmanızı sağlıyor. Ancak bu hırs, gerginlik, isteklerinizi zorla kabul ettirmek, başkalarıyla anlaşmazlıklar şeklinde olmamalıdır. Akla yatkın ve atılacak adımın sorumluluklarının bilincinde olmalısınız. Yeniayın görünümlerinin bize işaret ettiği yol ve yöntemleri gözden geçirirsek, önümüzdeki iki haftalık süreci doğru şekilde değerlendirebiliriz. Ay-Satürn görünümü bu Yeniayda, iş konularında akılcı düşünmenin, daha önce verilmiş kararları veya şu anki şartları yeniden gözden geçirmenin önemini vurguluyor. Eğer hedefiniz büyükse o zaman yükselmek için sabırlı ve bilinçli olunuz. Zorluklar tabii ki olur. Ancak kişi kendinden ve yapacaklarından eminse bunlar kolaylıkla aşılabilir. Ay-Pluto görünümü, gerek mesleki ve gerekse özel ilişkinizle alakalı konularda tepkisel davranışlardan kaçınmak lazım. Gözden geçirmeden, üzerinde düşünmeden söylenen sözler gerginliğe neden olabilir. Oysaki açık, net, ılımlı şekilde duygularımızı ifade edebilsek, sıkıntılarımızı dile getirebilsek hiçbir sorun çıkmaz. Ay-Uranüs kavuşumu, mesleki konularda bir değişimin, yeni bir kararın işaretçisidir. Eğer işinizden ne zamandır memnun değilseniz ayırabilirsiniz. Uzun zamandır beklediğiniz bir haber varsa onu alabilirsiniz. Ancak şunu belirteyim ki, yaşanması muhtemel olan yeni bir değişimdir. Bu değişim, yaşamınızda yeni bir yol açabilir. eğer siz bir karar verip ayrılmayı düşünüyorsanız, yukarıda yazdığım noktalara lütfen dikkat ediniz.

11-17 Nisan arası:

17 Nisan-27 Mayıs arasında Mars-Yay burcunda gerileyecek. Bu süre içinde, öncelikle doktor kontrollerinizi yaptırınız. Sporunuza, diyetinize önem veriniz. İlgi alanlarınıza göre, sizi zinde tutacak, özgürlüğünüzü kısıtlamayacak aktivitelere yöneliniz. Sabırsızlık, agresif tavırlar, sürekli bir şeylere ilgi duymak, sonra sıkılmak, vazgeçmek gibi durumlar yaşanabilir. Plan dışı gelişmelerin olma ihtimalini göz önünde bulundurarak kendinizi ayarlarsanız dönemi daha verimli değerlendirirsiniz. Bitirilmesi gereken projeler varsa acele etmeden, kendinizi de düşünerek belli bir süre aralığı tanıyarak yapınız. Hatalar varsa bunları tabii ki görmezden gelmeyeceğiz. Ancak fazla abartmayacağız. Bilgilenmeyi, araştırmayı, detaylara göz gezdirmeyi unutmayacağız. Gerektiğinde hayır demeyi bilmeliyiz. Çünkü birileri iyi niyetimizden istifade edebilir. Başkalarının da görüşlerini alacağız. Bu süre beklemek, olana bakmak, günlük rutin işlerinizi yoluna koymak, belirsizlikler varsa bunları aydınlatmak için sabırsız davranmamak vaktidir.

18-24 Nisan arası:

19 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında Güneş-Boğa burcunda ilerleyecek. Enerjimizi işlerimiz, planlarımız, projelerimiz üzerinde sağlamlaştırma yönünde odaklayacağız. Bir şeylerin canlanması, güçlenmesi için üstümüze düşenleri tespit edeceğiz. Bu arada Mars-Yay burcunda gerilediği için, tabii ki çalışma hayatımız, sağlığımız, hedeflerimiz üzerinde yeniden düşünüyoruz. Piyasanın durumuna bir bakacağız. İşimizle ilgili kimlerle bağlantı kurabiliriz, bunları gözden geçireceğiz. Zaman zaman sağlığımıza iyi gelen, bize huzur veren molaları önemseyeceğiz. Pratik olarak işlerimizi düzenleyeceğiz. Maddi kazanç ve geleceğimizin teminat altına alınması yönünde kendimizi odaklayacağız.

Sevgili Yengeçler, 22 Nisan saat 08:24 itibariyle Akrep-Boğa burç düzleminde oluşacak Dolunay, sahip olduğunuz değerlere fazlasıyla önem vermenin, tutkulu, bir hayli arzulu oluşunuzdur. Aşk, öylesine derin ve öylesine baskın bir duygudur ki, sevgiliden uzak kalmak, onun bir an bile yokluğuna tahammül etmek zor gelir. Hayatınızı sevdiklerinizle birlikte geçirmek arzunuz yüreğinizde kocaman büyür. Bazen de bu durum tam tersi, sevgilinizde görülür. Sizden asla vazgeçmesi mümkün değildir. Bu durum bazen gururunuzu okşa da, bu kadar sıkboğaz edilmek zor olabilir. Bu Dolunayda bir başka önemli konu, ilerisi adına kendiniz için bir şeyler yapmak, rahat ve huzurlu bir yaşam sürmek arzusudur. İş hayatının, sorumlulukların baskısından uzak kalmak, sevdiğiniz şeyleri yapmak istersiniz. Ancak unutmayalım ki, Mars, 17 Nisandan bu yana geri hareketini sürdürüyor. 30 Haziran tarihine kadar da iki ayrı burçtaki gerileme devam edecek. Bu da gösteriyor ki, sağlığınız tabii ki önemli. İki farklı açıdan kararlarınızı gözden geçirmeniz lazım. Diyelim ki çalışma hayatınız veya farklı bir konuda karar aşamasındasınız. Mutlaka bunları her yönüyle ele almak lazım. Özgür olmak isteğinizi anlıyorum. Ancak bunun hesabını iyi yapalım. Bir de sağlık kontrollerimize önem verelim.

25-30 Nisan arası:

28 Nisan-22 Mayıs tarihleri arasında Merkür-Boğa burcunda gerileyecek. Bu süreç, Mars geri hareketi ve Boğa burcundaki etkin geçişler nedeniyle birçok meselenin özüne varma, inceleme, sağlam mı değil mi diye üzerinde düşünme yönünde gayet olumludur. Zihnimiz kazanç ve biriktirme gibi olgulara dönük çalışır. Geçmişte başlanmış işlere ağırlık verilir. İşimize yarayan fikirlerin paylaşımı yönünde olumludur. Bir bakarız duruma. Hangi yöntem, hangi yol daha uzun vadeli olur, hangisi kökleşir, hedefe nasıl varabiliriz gibi sorulara kendi içimizde cevaplar ararız. İhtiyaçlarımızı karşılama yönünde ekonomik düşünürüz. Ağır ve emin adımlarla ilerlemenin, hızlı gidip bazı detayları gözden kaçırmaktan daha iyi olduğunu biliriz. Gölgeli günleriyle birlikte 21 Nisan tarihiyle etkili olmaya başlayan geri hareket döneminde yukarıdaki hususlarda yapılan gözlem, Mayıs sonu kafamızın içinde oturması yönünde yardımcı olacaktır.

30 Nisan-24 Mayıs tarihleri arasında Venüs-Boğa burcunda ilerleyecek. Bu süreçte, rahat ve konforlu bir yaşamın, bu yönde ilişkiler kurmanın, kendimizi garanti altına alacak kararlarımızı gözden geçirmenin vaktidir. Zaten Merkür geri hareketinin de bu yönde olumlu olduğundan iki gün önce söz etmiştim. Şimdi huzur duygumuz çok daha etkili oluyor. Sevdiğimiz, sahip olduğumuz için mutlu olduğumuz her şeye kol kanat geriyoruz. Hedefimiz güçlenmek ve güzel duygularla çevrili şekilde problemlerin üstesinden gelmek. Bir şeyler yoruyor bizi. Ancak biliyoruz ki, nefes almak, yaşamak her şeyden daha kıymetlidir. Sorunlar halledilir, pürüzler çözülür. Yeter ki insanın sağlığı yerinde olsun. Venüs-Boğa geçişi aileniz, eviniz, dostlarınızla kurulan güçlü bağların işaretçisi olarak gayet olumlu buluyorum.

NİSAN Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 4-5-8-9-13-17-18-22-23
Zayıf Enerjili Günler : 1-6-7-20-21-27-28
Aşkta En Şanslı Günler : 22-23
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 15-16

Yeniay : 12-13-14
(Ay-Yengeç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 1-2-27-28-29
(Ay-Oğlak burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


MAYIS

2-8 Mayıs arası:

Sevgili Yengeçler, 6 Mayıs saat 22:30 da, Boğa burcunda doğacak Yeniay, güven ve istikrar, maddi ve manevi zenginlik, kaliteli ortamlar, geleceğe dair umut taşımanın bizim için ne kadar önemli olduğunu hissettirir. Bu yılki Boğa burcundaki Yeniay, Merkür geri hareketiyle aynı zamana denk geldiği için tabii ki, ilerisi adına bilinçli düşünmek, yapmak istediklerimizi tekrar gözden geçirmek yönünde önemlidir. Yenilikleri ise tabii ki mercek altına almak, incelemeden karar vermemek lazım. Geçtiğimiz Nisan ayından bu yana atılan adımlara, verilen kararlara, şu andaki duruma bir daha bakacağız. Gelişmeler ne yönde anlayalım. Yeniayın etkili olduğu günkü görünümlere bakarak, durumu daha net anlayabiliriz. Ay-Venüs kavuşumu, sosyal hayatımız, ilişkilerimiz, işlerimiz, kısaca yaşantımızda huzur, güven, istikrar ve geleceğe dönük umut taşıdığımızın göstergesidir. Merkür geri hareketi de, bu doğrultuda düşündüğümüzü, iyi bir başlangıç için, gerekirse bekleyebileceğimizi işaret ediyor. Geç olsun güç olmasın diyoruz. Ay-Neptün görünümü yeni bir çevre, yeni bir yaşam, sevdiklerimizi düşünmek, güzel dileklerde bulunmamızı sağlıyor. Rüyalarımız var ve biz bunları gerçekleştirmek istiyoruz. Bu niyetle hareket ediyoruz. Ay-Jüpiter görünümü, çevremizle olan sıkı bağımızın, yardımcı olmanın, düzenleme, bedensel ve duygusal anlamda gelişimi gözetmenin işaretçisi. En yakınımızda bulunan kişiden, toplumsal ilişkilere kadar geniş alanda güven ve istikrarın peşindeyiz. Ay-Pluto görünümü, seçimlerimizi yaparken ilerisini düşündüğümüzü, güçlü, güvenilir ilişkilere yöneldiğimizi, ölçülü ve gayet kararlı şekilde yolumuzu çizmek istediğimizi vurguluyor. Merkür geri hareketi de, bunların gerçekleşmesi adına düşündüğümüzün işaretçisi oluyor.

9-15 Mayıs arası:

9 Mayıs 2016-9 Eylül 2016 tarihleri arasında Jüpiter-Başak burcunda ilerleyecek. İkizler mensupları için bu geçişin zorlayıcı tarafları olduğu gibi faydalı yönleri de bulunmakta. Birlikte gözden geçirelim ve bakalım bize ne söylüyor. Öncelikle çevresel ilişkilerde titiz düşünmemizi sağlayacak. Oturduğumuz yerin koşulları, konumu, karşılaşacağımız insanlar, temizliği hepsi önemli hale geliyor. Eğer bir değişim düşünüyorsak kriterlerimiz arasında bunlara özellikle dikkat edeceğiz. Yakın akrabalık ilişkilerinde sorumluluk alacağız. Güvenilirlik ilkesini hem işimizde hem oturduğumuz alanda hem de eğitimden girişimlerimize kadar her alanda önemseyeceğiz. Öyle sadece kendi aşım kaygısız başım halleri geride kalıyor. Bir şeye karar vermeden önce enine boyuna düşüneceğiz. Bu sizin için biraz sıkıcı olabilir. Ancak şartlar bunu gerektirecek. Düzenimize önem vereceğiz. Gördüğümüz aksaklıkları düzeltmeye gayret edeceğiz. Ancak eleştirel, sürekli kusur bulmaya çalışmayacağız. Burada önemli olan öğrenilen bilginin, atılan adımın yarar ve zarar hesabının yapılmasıdır. İşlerlik önemlidir.

16-22 Mayıs arası:

20 Mayıs-20 Haziran saat 19:38 tarih aralığında İkizler burcunda ilerleyecek Güneş geçişini, gölgeli günleri dahil olmak üzere ay sonuna kadar etkili Merkür geri hareketini göz önüne alarak yorumlamak gerekiyor. Hala iç gözlem çok önemli. Hangi konuda olursa olsun, net olarak emin olmadığınız işlere kalkışmamakta yarar var. Bir bakalım duruma. Hangi yöntem, hangi yol daha uzun vadeli olur, hangisi kökleşir, hedefe nasıl varabiliriz gibi soruları kendimize soralım. İhtiyaçlarımızı karşılama yönünde ekonomik düşünelim. Ağır ve emin adımlarla ilerlemenin, hızlı gidip bazı detayları gözden kaçırmaktan daha iyi olduğunu bilelim.

Sevgili Yengeçler, 22 Mayıs saat 00:14 Yay burcunda oluşacak Dolunay, günlük hayatımızdaki koşturmaca ve yoğunluğun bizi stres altına sokması nedeniyle yaşanan huzursuzluğun işaretçisidir. Birçok iyi aynı anda yapmak, birilerine laf yetiştirmek, ortamdaki insanların hal ve tavırları, kendimizi kısıtlanmış gibi hissettirir. Bu nedenle sağlığımız bozulabilir. Ne arıyorum burada veya bu işler nereye kadar, hayat sadece çalışmak ve birilerini memnun etmek mi diye düşünürüz. Aslında bu durum uzun zamandır devam eden bir haldir. İşte bugünkü Dolunayda bu daha fazla bizi rahatsız eder. Günü, tüm görünümleriyle birlikte ele alırsak, Dolunayın etkisini daha net anlayabiliriz. Ay-Mars kavuşumu, tez canlı davranmanın işaretçisidir. İşiniz veya başka bir nedenle yaşanan yoğunluk, gelişme ve epeydir sizi rahatsız eden konular tekrar gündeme gelir. Tepkisel veya gereğinden çok abartıyla meseleleri ele almanıza neden olabilir. Öncelikli işlere göre bir düzenlemede bulunmak yerine, tümünü yapmaya çalışmak sizi yorabilir. Mars geri hareket dönemindeyiz. Bugünkü durum veya aldığınız karar, Ağustos ayında tekrar gözden geçirileceği için lütfen daha sakin olmaya çalışınız. Güneş-Mars karşıtlığı, bir iş üzerinde yoğun çalışmanın ve kendinizi ifade etmekte zorlanmanın işaretçisidir. Mars Geri hareket, tekrar bir düşünmek ve kendinizi yormamanız gerektiğini vurguluyor. Birden fazla proje, uğraşı, mesele üzerinde sağlıklı düşünmek kolay değil. Kısa veya uzun aralarla dinleniniz veya molalar veriniz. Bu sizin zihninizi toparlar. Merkür bugün düz seyre geçiyor. Ancak önümüzdeki bir haftalık süreçte biz de ilerisi adına şöyle kendi içimizde ne yapacağımızı gözden geçirelim. Şu andaki mevcut durum her ne kadar bizi rahatsız etse de, bu düz seyir zihnimizi sakinleştirir ve en azından değer yargılarımızı yeniden gözden geçirmemizde yardımcıdır. Belki de gereğinden fazla gerginiz ve bu yüzden her şey gözümüzde büyüyor. Bir bakalım duruma. Ay-Neptün görünümü, ideallerinize göre kendiniz için bir yol belirleme arzunuzun işaretçisidir. Ancak şu anda verilen bir kararın kalıcılığı tartışılır. Onun için her bir olasılığı dikkatle gözden geçirmeliyiz.

22 Mayıs-13 Haziran tarihleri arasında düz seyirle Boğa burcunda ilerleyecek Merkür, maddi güvence sağlayan hedef ve işlere yönelerek, dikkatlice düşünüp karar verebilirler. Eşiniz, iş ortağınız veya başkalarıyla sağlamlık olgusunu merkez alarak bağlantılarda bulunabilir, görüşebilirsiniz. Emniyet ve huzur duygusu bir Yengeç için her zaman önemlidir. Merkür-Boğa burcu geçişinde de, bunu size hissettiren kişi ve işlere yönelmeyi tercih edersiniz. Günlük olayları pratik ve gerçekçi bir şekilde analiz edebilir, size gerekli olan verileri toplayabilir, ekonomik şekilde hareket ederek, hedefinize nasıl ulaşacağınızın hesabını yapabilirsiniz. Bu geçişin yöneticisi Venüs, 24 Mayıs itibariyle, İkizler burcunda ilerlediğinde, aynı anda birden fazla plan ve projeyle uğraşabilir, bunları bitirmeye çalışırken dağılmayınız. Özellikle bazı projeler için ekip halinde çalışılması, belli bir süre içinde bitirilmesi, acele edilmemesi gerekir.

23-29 Mayıs arası:

24 Mayıs-17 Haziran tarihleri arasında Venüs-İkizler burcunda seyrini sürdürecek. Hem yüzeysel hem derinlikli bir şekilde ilişkileri gözden geçireceğiz. Tabii ki bu yorucu olabilir veya kafamızı karıştırabilir. İkilem içinde, hangi şekilde düşünmek gerektiğini bilemezseniz, kendinizi bir hayli yorarsınız. Öncelikle kışkırtmalara, gereksiz konuşmalara, birilerinin dolduruşuna gelerek, sürekli olayları deşeleyerek hareket etmeyiniz. İçsel bütünlük çok önemli. Bunun sağlanması için laftan sözden uzak durmalısınız. Çalışmak, bilgilenmek, ilgilendiğiniz alanlarda kendinizi geliştirmek varken, gereksiz meselelere kafanızı takmayınız. Bu geçişi yöneten Merkürün, gölgeli günleriyle geri hareketi etkilidir. Güven unsuru önem taşıyor. Kararlarınızı bir daha ölçüp tartmanızı sağlıyor.

26 Mayıs tarihi önemlidir. Jüpiter-Satürn görünümü, sizin için bir çevre değişikliği, yeni bir düzenleme, sıkıldığınız bir işten ayrılma veyahut sağlığınızla ilgili konulara eğilme yönünde önemlidir. Kısıtlandığınızı, bunaldığınızı, fikirlerinizi ifade etmekte zorlandığınızı düşünüyorsanız, fiziksel ve bedensel anlamda kendinize özen gösteriniz. Moral ve motivasyonunuzu güçlendirecek aktivitelere yöneliniz.

27 Mayıs-30 Haziran tarihleri arasında Mars-Akrep burcuna gerileyecek. Bu süreçte, yeni bir ilişki, çocuklarınızla alakalı konular, hamilelik-doğum gibi konuların bilinçli şekilde ele alınması, gözden geçirilmesi, izlenmesi yararlı olur. Geçtiğimiz Şubat ayındaki durumlara benzer gelişmeler yaşanabilir. Bunların dikkatlice takip edilmesi gerekebilir. YENİ bir aşk ilişkisinde birbirinizi iyice tanımaya önem veriniz. Bu ilişkinin temelinde cinsellik, tutku, bağımlılık gibi unsurlar etkili olabilir. Haziran sonuna kadar birbirinizi yakından gözlemleyiniz. Geri hareket sürecinde sonlandırdığınız bir ilişki tekrar sıcaklığını koruyabilir. Şubat ayında aranızda yaşanmış bir problem, şimdi tekrar üzerinde düşünülmeyi, bir daha ele almayı gerektirebilir. Daha önce verilmiş kararlarınızda değişiklik veya gelişen durumlara göre düzenleme yapabilirsiniz. Ancak bunların geri hareket bitimine kadar izlemek, doğru mu yanlış mı diye incelemek doğru olacaktır. Çocuklarınızla ilgili konularda da fazla endişeli davranmak, sürekli üzerine düşmek yerine duruma bilinçli bakmak gerekir. Belki de siz fazla abartıyor olabilirsiniz.

MAYIS Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 2-6-10-11-14-15-19-20-29-30
Zayıf Enerjili Günler : 4-17-18-24-25-31
Aşkta En Şanslı Günler : 19-20
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 12-13

Yeniay : 9-10-11-12
(Ay-Yengeç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 24-25-26
(Ay-Oğlak burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


HAZİRAN

1-5 Haziran arası:

Sevgili Yengeçler, 5 Haziran saat 06.00 itibariyle İkizler burcunda doğacak Yeniay, sizi ikilemde bırakan, bir türlü kafanıza yatmayan, bilinçaltınızda yer etmiş iş, ilişki, çevre, yakınlarınız ve duygusal sorunlarınızla sizi karşı karşıya getirip, bunlara akılcı şekilde bakmanızı sağlayıcıdır. Siz bu meselelerle kendi içinizde tek tek yüzleşmelisiniz. Bu yüzleşme sizi sıkan, yoran, üzen, çelişkide bırakan sorunları aşabilmenizi sağlar. Tabii ki fazla hayalci düşünmek kadar, başkalarının sizi üzmesine, tedirgin etmesine de izin vermemek lazım. İçinize atarak sadece kendinizi yoruyorsunuz. Bazen de tam tersine gözünüzde öyle büyütüyorsunuz ki her şeyi, boşu boşuna üzülüyor, sinirleniyorsunuz. Bu Yeniayın yöneticisi Merkür-Boğa burcunda ilerliyor ve yakında geri harekette olan Mars ile görünüm yapacak. Benim sözünü ettiğim noktalara dikkat ederseniz, bu konularda bilinçli düşünürseniz hem ilerisi adına doğru hedef belirleyip başarılı adımlar atabilirsiniz hem de gereksiz meseleleri geride bırakıp, asıl odaklanmanız gerekenlere odaklanırsınız. Böylelikle ikilemde kalmaz, kendinize güvenerek yol alırsınız.

6-12 Haziran arası:

Sevgili Yengeçler yeni haftamız Güneş-Venüs kavuşumuyla başlıyor. İkizler burcunda gerçekleşiyor. Merkür ise Boğa burcunda. Görüyoruz ki, birçok konuda sabırsızlık ve kendinize göre endişeleriniz var. Bunun nedeni biraz da, tam emin olamadığınız içindir. Eğer yeni bir hedefiniz varsa, önce sakin olunuz. Bu kadar hızlı bir sonuç beklemek yanlış olur. Eğer yeni biriyle tanıştıysanız, hemen şu veya bu demeyiniz. Zaman vermek lazım. Şu sizi içten içe rahatsız eden ikilemlerden kurtulmalısınız. Bu güvensizlik anlamına gelir ki, kendinize haksızlık ediyorsunuz. Yapmanız gereken, durumları her iki yönüyle de ele alarak analiz etmektir. O zaman rahatlarsınız. 9 Haziran tarihindeki görünüm, Mars geri hareket dönemine denk geldiği için, aşk hayatınız, çocuklar veya planlarınızla ilgili olarak zaman olgusunu gözetmek gerektiğini gösteriyor. Yapıcı, akılcı ve sabırlı şekilde düşünmelisiniz.

13-19 Haziran arası:

12-30 Haziran tarihleri arasında, İkizler burcunda ilerleyecek Merkür, beklenmedik bir takım meseleler olduğunda, işler yolunda gitmediğinde, isteklerimizi dışarıya yansıtmakta zorlandığımızda, olaylara zekice bakmamızı sağlayacaktır. Duygusallığı bir kenara iterek, daha akıllıca yapılabilecekler üzerinde durulabilir. İletişim anlamında bazen huzursuzluklar görülebilir. Özellikle duygusal konularda suistimale uğradığımızda, gerginleşebiliriz. Üzerinize gelen veya canınızı sıkan bir şey olduğunda çabucak sinirlenebilirsiniz. Bazen mantıklı düşünürsünüz ancak çoğu zaman konuşmak istediğiniz halde susmak zorunda kalışınız sizi stres altına alır. İnatlaşmalardan mutlaka kaçınalım. Bazen kolayca dağılırız, stres altında kalabiliriz. Bunun farkında olarak işlerimizi düzenlersek iyi olur.

17 Haziran-12 Temmuz tarihleri arasında Venüs burcunuzda ilerleyecek. Değerlerinize sahip çıkışınız öylesine güçlüdür ki, dışarıdan gelebilecek her türlü olumsuzluğa karşı kalenizi savunursunuz. Sevdikleriniz gözünüzün bebeğidir. Onların her türlü gereksinimlerini karşılamak, huzur ve güven içinde yaşamaları adına elinizden geleni yaparsınız. Anneniz, babanız, çocuğunuz, eşiniz, eviniz, yaşadığınız toprak, sahip olduğunuz her şeyi, kısaca sınırlarınızı korursunuz. Bu süreçte insanlar, sizin ne kadar duyarlı ve sevgi dolu bir insan olduğunuzu fark ederler. İlişki anlamında da karşınıza arzu ettiğiniz kişilik özelliklerine sahip biri çıkabilir. Devam eden ilişkilerde de sevgi alışverişi gayet olumludur.

18 Haziran tarihindeki Satürn-Neptün görünümü, çalışma hayatınızla ilgili konularda yaşanan bazı gelişmelerin sizde yarattığı iç sıkıntılarını işaret ediyor. Ruhsal anlamda sakinleştiren, sizi moral olarak rahatlatan aktivitelere ve bugünlerde gerçekçi olmaya çalışmak lazım.

20-30 Haziran arası:

Sevgili Yengeçler, 20 Haziran saat 14:02 Yay burcunda oluşan Dolunay, rutin hale gelen, hatta bazen zorunlu olduğumuz için yaptığımız her şeyden kaçma arzumuzun göstergesi. Belki de bugünkü Dolunay, uzun zamandır devam eden bir huzursuzluk halinin yükselmesi gibi. Eğer siz de böyle Yengeç mensubu iseniz, tavsiyem hiçbir şeyin sizin sağlığınızdan daha önemli olmadığıdır. Küçücük bir sorunu dahi, gözümüzde büyütebiliriz bugün. Dolunay bu konuda bizi uyarıyor. Her ne olursa olsun, duruma geniş bir açıdan bakmak, aceleci ve tepkisel davranmamak, kısa da olsa molalar vererek kafamızı boşaltmak gerekiyor. Ay-Uranüs görünümü bu Dolunayda bize iyi gelecek, özgürce hareket etmemizi sağlayacak, farklı bir şeylere ihtiyacımız olduğunu vurguluyor. İyi niyetimizden veya başka bir nedenden, her şeye koşturmak yerine, biraz da kendinize zaman ayırmanız iyi olacaktır. Dolunayın ardından saat 14:55 de Ay-Oğlak burcunda ilerleyecek. İlişkimizle alakalı konularda ciddiyet hakim olacak. Birbirinize karşı anlayışlı olma vaktidir. Bir taraf gerçekçi, öbür taraf aşırı duyarlı, bunu dengelemenin yolu, dinlemek, el birliğinde bulunmaktan geçiyor.

21 Haziran-22 Temmuz tarihleri arasında burcunuzda ilerleyecek Güneş, ailevi konular, mevcut işler, problemler üzerine odaklanmak, karar veremediğiniz konuları tekrar gözden geçirmek yararlı olur. Pek kimseye belli etmeseniz de çoğu zaman duyarlı, hassassınızdır. Bir yıl sonra aynı noktaya gelen Güneş size hem aradığınız huzur ve mutluluğu hem de arzuladığınız adımları atmanızda sıcaklık, ışık ve destektir. Saygınlığınızın arttığı bu dönemde öncelikle yaşamınız adına en önemli olgunun ne olduğunu saptamaya ve onun peşinden gitmeye hazır olunuz. Her birinizin yeni yaşını kalben sevgilerimle kutluyorum.

26 Haziran tarihindeki Jüpiter-Pluto görünümü, hem yakın çevremiz hem de ilişkimizle alakalı konularda yararlı olanın tespiti anlamında önem taşır. Jüpiter gerilediği için, eğer ortaklaşa bir iş veya hedef üzerinde el birliğinde bulunulacaksa, şimdi bunlar üzerinde derinlikli düşünme vaktidir. Gelişimden yana düşündüğümüz için, ilişkide artık güçlerimizi birleştireceğimiz kişilere yöneliriz. Tercihimizi yaparken, karşımızdaki kişide en çok dikkat ettiğimiz husus, ortaklaşa bir yaşamın sorumluluğunu alıp almayacağı yönündedir. İyileştirici olan bu görünüm, verimli olana yönelmemizde yardımcıdır. Çevremizi değiştirmek, yakınlarımızla olan ilişkimizi düzenlemek, şartlara göre yapılacakları tespit etmek yönünde faydalıdır. Böylece işlerliği olmayan ne varsa geride bırakılır. Yeni idealler belirlenir ve buna göre yaşam elbirliğiyle düzenlenir.

30 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında, burcunuzda ilerleyecek Merkür süresince, etrafınızdaki dünya ile temasınız güçlenir. Şimdi düşünceleriniz, hisleriniz ve siz canlanmaya başlıyorsunuz. Kimsenin etki altında kalmadan kendiniz adına yeni kararlar alarak bunları uygulamaya çalışmak, eskiye yeni bir yüz geçirerek veya tümüyle değiştirerek hayatınızın kontrolünü ele geçirmektir. Duygusal konularda yaşamınızı gözden geçirebilir, eskinin sizin üzerinizde yarattığı tüm izleri silmeye çalışabilirsiniz. Kimi zaman birileri veya bazı olaylar sizi bağımlı olduğunuz alanlara doğru sürükleyebilir. Fakat bunların tümünde aldığınız dersler ön plandadır. Yani nerden nereye geldim tarzı bir düşünce halidir. Aileniz, vatanınız, değerleriniz, sizi bugüne getiren olaylar, insanlar ne varsa hepsine sahip çıkabilir, hatalarınızın bile sizi olgunlaştırdığını düşünebilirsiniz.

30 Haziran-2 Ağustos tarihleri arasında Mars-Akrep burcunda düz seyirle ilerleyecek. İster devam eden, ister sorunları olan isterse yeni başlayacak bir ilişki olsun, dengeli hareket etmek, sınırımızı bilmek de yararlıdır. Bebek sahibi olmayı düşünen Yengeçler için bu dönem gayet olumludur. Özellikle erkek bebek sahibi olmada bir hayli etkilidir. Anne ve Baba Yengeçlerin, evlatlarına bir hayli düşkün oldukları süreçtir. Bu süreçte fiziksel enerjiniz bir hayli yüksek olacaktır. Değişimde bulunmak, durgunluğa sebep olan her şeyden uzaklaşmak, tutkularınızı gönlünüzce yaşamak ve her şeyden önemlisi, güç birliğinde bulunmak bu dönemin etkilerindendir. Bu süreçte cinsel arzularınız doruk noktadadır. Partnerinizle bir olmak, kaynaşmak ihtiyacı yoğundur. Hatta bu yoğunluk, birbirinizin en özel yanlarını keşfetme ve bilme tarzında olabileceği gibi, birbirinizin yanında olmayı isteyecek kadar yükselebilir.

HAZİRAN Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 2-3-6-7-11-12-16-17-25-26-30
Zayıf Enerjili Günler : 1-13-14-21-22-28
Aşkta En Şanslı Günler : 16-17
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 8-9

Yeniay : 6-7-8
(Ay-Yengeç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 20-21-22
(Ay-Oğlak burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

TEMMUZ

1-10 Temmuz arası:

Sevgili Yengeçler, 4 Temmuz saat 14:01 de, burcunuz üzerinde doğacak Yeniay, sizin güzel ve olumlu olan yönlerinizi dış dünyaya sunmanız ve önemli kararlar almanız için destekleyicidir. Hem çevrenize hem de kendinize karşı ılımlı hisler duyarsınız. Bu yaklaşımınız başkaları tarafından duyarlı, iyi niyetli, güvenilir kişi olarak görünmenizi sağlar. Yeniayın görünümleri bu konuda gayet olumlu gözüküyor. Ay-Merkür kavuşumu, kişisel kararlarınızı uygulama, kendinize güvenme, zihninizi arzu ettiğiniz konular üzerinde yoğunlaştırma yönünde faydalıdır. İletişim gücünüz, özellikle çevrenizle bağlantınız gayet güçlüdür. Yeri geldiğinde uyumlu davranmayı, bazen de isteklerinizi ifade ederek itirazda bulunmayı sağlar. Ay-Neptün görünümü, hoşunuza gidecek yolculukların, görüşmelerin işaretçisidir. Sanatsal, eğitsel, iletişimsel yeteneklerinizi ifade etme, sunumda bulunma, keyiflendirici aktivitelere yönelmede destekleyicidir. Ay-Kuzey düğüm görünüm, çevre ilişkilerinde detaylı ve gerçekçi düşünmenizi, bu çerçevede karar vermenizi sağlar. Girişim, analiz, karmaşık olanı çözerek ilerlemenizde yardımcıdır. Ay-Pluto görünümü, partnerinizle aranızdaki meseleleri farklı yönde ele almanıza, bu yüzden bazen eşinizin baskıda bulunmasına neden olsa da, her iki taraf da ilişkinin devamı yönünde kararlıysa, sorunlar aşılır. Yoksa, hafif tartışmalar yaşanabilir. Ay-Jüpiter görünümü, akıl ve mantıkla durumumuzu gözden geçirmenin önemini vurguluyor. Fazla hissi düşünmek, alınganlık yerine, gerçekçi düşünmek, yapacaklarımıza odaklanmak, çözüm yolları bulmamızda etkilidir. Bu sayede doğru kararlar veririz.

11-17 Temmuz arası:

12 Temmuz- 5 Ağustos tarihleri arasında etkili olacak Venüs-Aslan burcu seyri, kazancımızla alakalı konularda önemli olup, yeteneklerimizi, para kazanmak amaçlı işlere ve ilişkilere yönlendirme zamanıdır. Ancak bunun yanında çok kolay para harcatır. Zevk veren her şey, dikkatimizi çeken güzellikler, sevdiğimiz kişiler için kesemizi bir hayli açabiliriz. Görünümlere baktığımızda, 12 Haziran tarihi dikkat çekiyor. Eviniz, ailenizle ilgili konularda verilecek kararların elbirliğiyle ele alınması ve maddi durumun gözden geçirilmesi gerekiyor. Sizin arzu ettikleriniz ile kazancınız arasında dengesizlik varsa bir daha gerçekçi bir şekilde duruma bakmakta yarar var.

14 Temmuz- 30 Temmuz tarihleri arasında etkili olacak Merkür-Aslan burcu seyir geçişi, parasal konularda zeka ve ifade gücünü yükselticidir. Bu dönemde insanları ikna etmek kolaylaşır. Yengeçler pek öyle konuşmaktan, kendilerini öne sürmekten hoşlanmazlar. Ancak bu süreçte dilimiz kazandırıcıdır. Birkaç hafta sürecek işlerden para kazanabilirsiniz. Kalıcı olması için sabır gereklidir. Bir de yaz sezonu olması, tatil vb. konularda bütçemizi zorlayabilir. Bu dönem, yenilikçi düşünmek, piyasayı bir kontrol etmek, kimler ne yapıyor bir bakmak lazım. Çabuk sıkılmak, bir işi uzun süre devam ettirmemek, bitirmeden başka bir işe başlamak gibi durumlar yaşanabilir. Bir davranıştan bin bir tane yorum çıkarabilirsiniz. Bu da iş huzurunuzu kaçırabilir. Bu noktalara dikkat edelim lütfen.

18-24 Temmuz arası:

Sevgili Yengeçler, 20 Temmuz saat 01:57 de, Oğlak burcunda oluşacak Dolunay, duyarlı ve kıymetli olan her şeyimizi koruma altına almak isteğimiz şu aralar bir hayli yoğun olsa da, bizim ilişki meselelerine daha ciddi, gerçekçi ve sorumluluklarımız çerçevesinde bakmamız gerektiğini vurguluyor. Bizim isteklerimiz ve karşımızdakinin bakış açısı arasındaki farklılıklar zaman zaman sizi yoruyor olmalı. Bir kısım Yengeçler bu Dolunayda, zorlanmakta oldukları ilişkilerini dikkatli bir şekilde gözden geçirerek artık yeter diyebilirler. Bazılarımız ise, ortaklaşa yaşam bilinciyle hareket ederek güçlerini birleştirmeyi, daha ciddi bir yol belirlemeyi tercih edebilirler. Bu Dolunayın bir başka özel yanı, iki yönlü ifadesidir. Bir yanıyla yukarıda yazdıklarım, diğer taraftan Dolunayın ardından Ay-Kova burcunda ilerlemeye başladığında, maddi ve manevi anlamda hayatımızda yaratacağı farklılıklardır. Bağlayan, zorlayan problemleri geride bırakmak için yenilikçi düşünmekte yarar var. Nitekim bugün, Venüs-Satürn arasında olumlu bir görünüm var. Maddi anlamda güçlenmek adına, çalışma hayatımızla ilgili önemli bir karar verebiliriz.

22 Temmuz- 22 Ağustos tarihleri arasında Güneş-Aslan burcunda ilerleyecek. Bu dönem genel olarak parasal konularda kendimizi güçlü hissetmek ve ifade etmek arzumuzun işaretçisidir. Paranın alım gücümüz üzerindeki tesirini farkına vardığımız için hem kazanmaya dönük hem de ihtiyaçlarımızı elde etmek yönünde hareket ederiz. Eğer yeteri kadar kazanıyorsak mutlu oluruz. Tam tersine kazancımız yetersizse sıkılırız. Harcamaların bilhassa yoğun olduğu bu süreçte yüksek harcamalardan kaçınalım.

25-31 Temmuz arası:

30 Temmuz- 30 Ağustos tarihleri arasında Başak burcunda ilerleyecek Merkür, etrafımızda bulunan kişiler ve günlük konuşmalarımız, işlerimizde ayrıntılara dikkat etmek gerekiyor. Problemlerin büyütülme zamanı değil. Bilakis çözüme kavuşturulması vaktidir. İş amaçlı görüşme, eğitim hayatında metodik düşünme, bütünden ziyade, detaylara bakma, doğru mu yanlış mı diye mercek altına alma ve bu yönde düşünme vaktindeyiz.

TEMMUZ Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 4-8-9-13-14-23-27-31
Zayıf Enerjili Günler : 11-12-18-19-25
Aşkta En Şanslı Günler : 13-14
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 6-7

Yeniay : 3-4-5-31
(Ay-Yengeç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 17-18-19-20
(Ay-Oğlak burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


AĞUSTOS

1-7 Ağustos arası:

Sevgili Yengeçler, 2 Ağustos saat 23:45 de Aslan burcunda doğacak Yeniay, parasal anlamda kendimizi güçlü hissetmek, başkalarına da bunu hissettirmek, varlıklı görünmek, insanlar üzerinde etkin olmak arzumuzdur. Bu yönde düşündüğümüz için, kazanç anlamındaki işlerin bizim için son derece önemi vardır. Değerli bulduğumuz her şeyi koruma altına alırız. Bize göre mutluluğun sırrı, kimseye muhtaç olmamak, başkaları tarafından onaylanmak, el üstünde tutulmaktır. Yeniayın oluştuğu günkü görünümler, bu belirttiğim konulardaki gücümüzü ve dikkate değer durumların ne olduğunu işaret eder. Güne Ay-Mars görünümüyle adım atıyoruz. Bu gösteriyor ki Yeniayda, aşk hayatımız, çocuklar, hayatın genelinde güven duygumuz gayet yüksek. Hassasiyetimiz bu meseleler üzerinde aktif olduğumuzu, hakimiyet kurduğumuzu, sevdiğimiz hiçbir şeyden vazgeçmeyeceğimizi işaret ediyor. Mars, bugün Yay burcunda geçişine başlayacak. Yeniayla örtüşen bu geçişte, kimsenin nazını niyazını çekecek halimiz yok. İster istemez egomuz ön planda. Yaptıklarımızla gurur duymak istiyoruz ve insanların da bizi sıkboğaz etmesine karşıyız. Emir altında olmak bize göre değil. Gönlümüzce yaşantımızı geçirmekten yanayız. Ancak bu kadar yüksek enerji altında mutlaka sağlığımızı gözetmemiz lazım. Sizi zorlayan durumlar stres yaratıyorsa buna bir çözüm bulmak gerekiyor. Bir de yapılacak zorunlu işlerimiz varsa, bunları yerine getirmek doğru olacaktır. Ay-Satürn görünümü, bu anlamda bir hayli etkilidir. Bütçenizin ayarını şaşırmayınız. Elinize geçen miktara göre hareket ediniz. Eğer bir yeni karar verecekseniz, mutlaka iyice düşününüz. Alternatif olarak düşündüğünüz yenilik, ilerisi adına hesabı yapılmış doğru bir karar olsun.

2 Ağustos- 27 Eylül tarihleri arasında etkili olacak Mars Yay geçişi çalışma hayatınızla ilgili konularda etkili olacaktır. Kariyer anlamında durumumuza bakacağız. Mevcut işimizde iki yönlü düşünebiliriz. Yeni bir iş arayışına girişebiliriz. Fakat bir yandan da sektörün durumuna bakacağız. Alternatifimiz, planlamamız olmadan iş değişikliğinde bulunmayalım. Akıllıca gözden geçirmelere ihtiyacımız var. Bu geçişin niteliği, iyimserlik ve pozitif hareket etmeye yönelik olduğu için, dağılmamak için, ne yaptığınızı iyi biliyor olmanız şarttır. İş hayatınızda genel olarak ve patronlarınızla ilişkinize dikkat etmek lazım. Amacınızı iyi belirlemek ve bu amaca uygun davranmak gerekiyor. Ufkunuzu geniş tutmak lazım. Yani sırf alıştığınız için veya çekiniyorsunuz diye, size ve yeteneklerinize hiç uymayan bir ortamda çalışmak zorunda değilsiniz. Satürn de Yay burcunda ilerliyor. O nedenle, çalışma hayatınız, sağlığınızla ilgili konularda gerçekçi olmalısınız. Fırsatlar karşınıza çıktığında veya siz bir karar verdiğinizde, gerçekten istediğiniz gibi bir şey mi, size gelecek vaat ediyor mu, kalıcılığı nedir diye incelemeyi unutmayın.

5 Ağustos-30 Ağustos tarihleri arasında Başak burcunda ilerleyecek Venüs, yakın çevrenizdekilere yardımcı ve destek olmanız yönünde mutlu edicidir. Belki karşılık beklemezsiniz ancak en azından kıymeti bilinsin istersiniz. Arkadaşlık ilişkilerinde de durum böyledir. Dostlarınızın size bir işi düştüğünde, yardıma hazırsınızdır. Çünkü bilirsiniz ki, etrafınızın huzuru ve rahatlığı sizi de mutlu edecektir. İlişkilerde genel olarak belli bir inceleme, kurcalama, ince eleme sık dokuma hali vardır.

8-14 Ağustos arası:

13 Ağustos- 6 Nisan 2017 tarihleri arasında Satürn-Yay burcunda ileri seyrini sürdürecek. Sizlerin sağlığınızla ilgili konular başta olmak üzere, günlük hayatınızı yapılandırma yönünde etkili olacaktır. Çalışma hayatında olanlar için bu dönem iş yükünün, sorumlulukların artışı ve farklı görüşte olan insanlarla aranızdaki problemlerin işaretçisi olarak önem taşır. Bunlar çözülemez değildir. Ancak çözebilmek için de olgunluk, hoşgörü, ahlaki ve yasal anlamdaki kriterlerin düzgün olması şarttır. Kimse kendine haksızlık yapılmasına izin vermez hayatta. Ancak insanın da her durumu agresif tarzda, öfkeli ve gergin şekilde ele alması, prensiplerini illaki dayatması sorunlara davetiye çıkarır. Bu süreçte buna çok dikkat etmeliyiz. İş ortamı ve ilişkilerimizde olgun yaklaşımların önemi bir hayli fazladır. Bazılarınız için başka bir iş tercihinde bulunmak ve çevre değişimi anlamına gelir. Böyle bir durumda her şey derinlikli şekilde ele alınmalıdır. Kimileri için, sağlığınızla ilgili kontroller, tedavi süreci anlamı taşır. Psikolojik ve bedensel anlamdaki rutin şikayetlerin mutlaka ele alınmasında yarar vardır. Genelde bu süreçte, iş deneyimi, ustalaşma yolunda çalışılır, mücadele edilir, ter dökülür. Öğrendim demek yerine, öğreniyorum demeyi bilmek ve hizmet ettiğiniz iş kolunda kendinizi geliştirmek sizi güçlendirir, başkalarına da örnek olmanızı sağlar. Bu dönemde en çok üzerinde durulması gereken nokta, işlerinizi düzgün, planlı, bilinçli, erdemli, mütevazı şekilde yerine getirirken, görüş farklılıklarının yaratabileceği kibirli hallerden kaçınmaktır. İşbirliği önemlidir. Başka bir şehirde, alanda, ortamda kurs ve staj görmek veya bu yönde çalışmalar yapmak, dönemin etkileri arasında yer alır. Ayrıca eşiniz ve iş ortaklıklarınızla ilgili konuların da sorumluluk çerçevesinde ele alınması gerekecektir.

15-21 Ağustos arası:

Sevgili Yengeçler, 18 Ağustos saat 12:27 de Kova burcunda oluşacak Dolunay, maddi kazanç, yatırımlar, düşündüğünüz bir planlamanın, başkalarına uymaması halidir. Siz bir talepte bulunursunuz, karşı taraf ummadığınız bir şey söyler. Siz kendinize göre doğrunuz ve olması gerekenler vardır. Ancak eş, iş veya başka birisi bunun tam tersini söyler. Bunlar sizi rahatsız edebilir. Evdeki hesabın çarşıya uymadığı zamandır. Tekrar üzerinde düşünülmesi gerekecektir. Yatırımda bulunmak istiyorsanız şimdi uzmanlara sorma vaktidir. Eğer siz uzmansanız o zaman sabırlı olmanız gerekir. Kazancınızı denk bir bütçe yaparak ayarlamanız gerekir. Bir de şunu unutmayalım. Kimseye akıl veremeyiz. Belki kendi paranızı nasıl değerlendireceğinizi siz bilirsiniz ancak başkasına şöyle böyle yap dediğinizde itici bulunursunuz. Fikir almak, tabii ki kimlerle bağınız varsa bu kişilere karşı dikkatli olmak fakat gerektiğinde birlikte karar vermek doğru olur. Bu Dolunay, işimizden beklediğimiz kazancın biraz düşük olması veya zaman tanınması gerektiğini söylemektedir. Ay-Uranüs görünümü, başkalarının üzerinizdeki etkisi ve sizin bundan hoşlanmamanız, biraz da olayların gidişatını değiştirme arzunuzun göstergesidir. Fakat farklı bir pencereden bakmak şartlar nedeniyle gerekir. Dolunayın ardından Ay-Balık burcunda ilerleyecek. Bu sizi rahatlatır, sakinleştirir ve durumları bir daha ele almanızı sağlar. Tabii ki ılımlı olmak iyidir. Ancak yanılmamak için, bilinçli düşünmek de faydalıdır.

22-31 Ağustos arası:

22 Ağustos- 22 Eylül tarihleri arasında Başak burcunda ilerleyecek Güneş, eviniz alanı içinde tadilat-bakım-onarım, hijyen, bebek bakımı, el işi veya ev-ofis tarzı çalışmaların işaretçisidir. Ayrıca eğitim ve iş hayatınızla ilgili konular ön plana gelecektir. Ev veya ofis yeri kiralama gibi işlerin, Merkür gölgeli ardından geri hareketine rastlayacağı için titizlikle gözden geçirilmesi şarttır. Ev alanı içinde bu konularla ilgili konuşmalar, düzenlemeler yapılabilir. Bu dönem, her şey titizlikle gözden geçirilir. İster Ailenizle olan ilişkinizi ılımlı bir şekilde sürdürmek, onlara hizmette bulunmak, düzenlemeler nedeniyle her şeyin yerli yerine oturtulması anlamında sabırlı olmak gerekir. Mükemmellik arzusu bir hayli yoğundur veya şartlar gereği ister istemez her şeyin iyisi arzu edilebilir.

30 Ağustos saat 16:04 - 22 Eylül saat 08:30 tarihleri arasında etkili olacak Merkür geri hareketi, çevrenizle olan iletişimiz, her türlü haberleşme, eğitim hayatınız, yayın dünyası ile ilgili konularda etkilidir. Gölgeli günlerini de hesaba katarsak neredeyse 23 Ağustos itibariyle bu konularda dikkatli bir gözden geçirmede bulunmak yararlıdır. Ancak endişe, olumsuz düşünce, sürekli bir şeyleri eleştirme hallerinden uzak duracağız. Geri hareket döneminde ihtiyaçlarımızı, ne yapmak istediğimizi belirlemek için iç sesimize kulak vermek ve çevrenizdeki gelişmeleri gözlemlemektir. Belki de bugüne dek farkına varmadığınız, es geçtiğiniz noktaların farkına varırsınız. Eğitim, iş, yakın çevreniz, yerleşim yerinizle ilgili konuları, olasılıklar çerçevesinde ele alırsınız. Eskimiş ne varsa, ıvır zıvır şeylerden kurtulursunuz. Geçmişe dair meseleler tekrar gündeme gelir. İster bir öğrenci olun ister eğitim sektörünün bir neferi, başarılı olmak adına ödevlerinizi, notlarınızı, görevlerinizi dikkatli biçimde tekrar gözden geçiriniz. Yolculuklarda güvenli firmaları tabii ki tercih edelim. Mekanik, teknik arızaların çıkma ihtimaline karşın tedbirli olalım. Çevremizin temizliği, hijyenini önemseyelim. Detayları önemseyelim ancak kendimizi yoracak ve çevremizi bıktıracak kadar. Zihnimizi dinlendirici aktivitelerde bulunalım. Kitap okumak, kısa yürüyüşler, yoga, meditasyon huzur için birebirdir. Gölgeli günleri hesaba katarak, 22 Ağustos-29 Eylül devresinde bu yazdıklarımıza dikkat edelim. 6 Eylül sonrası verilen kararları yürürlüğe koyabiliriz.

30 Ağustos saat 05:06 - 23 Eylül saat 17:50 tarihleri arasında, yuvanız, ailevi konular, dostluklar, sosyal yaşam ve ilişkiler anlamında etkili olacak Venüs-Terazi burcu geçişi hoş ve ılımlı bir dönemin işaretçisidir. Ev hayatınızı güzelleştirir, konfor duygunuzu yükseltir, güzel bir yerde yaşamak arzunuzu yüceltir. Aile içindeki ilişkilerin düzelmesini sağlayıcıdır. Bir ev satın almayı düşünenlerin bu dönemde mutlaka mali açıdan durumlarını gözden geçirmelerinde yarar vardır.

AĞUSTOS Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 1-5-9-10-19-23-24-27-28
Zayıf Enerjili Günler : 7-8-14-15-21-22
Aşkta En Şanslı Günler : 9-10
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 2-3-30

Yeniay : 1-2-27-28-29
(Ay-Yengeç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 14-15-16
(Ay-Oğlak burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


EYLÜL

1-11 Eylül arası:

Sevgili Yengeçler, 1 Eylül saat 12:08 itibariyle Başak burcunda oluşacak Halkalı Güneş Tutulması, tüm dikkatimizi yaşam şeklimiz ve önceliklerimiz çerçevesinde ele alarak eğitim-iş girişimi-ticaret-yakınlarımız-bilgilenme-seyahat gibi konulara çevirmemizi sağlıyor. Tutulma, gelişim anlamında son derece kıymetlidir. Kişinin artık hayali değil, gerçekçi olması gerekir. Bu alanda oluşan bir Tutulma size, yukarıda saydığım konulara tekrar bakmanızı, yolunuzu belirlemenizi, amacınıza uygun şekilde kendinizi geliştirmenizi işaret etmektedir. Kaldı ki, Merkür geri hareketiyle örtüşen Tutulmada yapılacak değerlendirmeler hakikaten yararlıdır. Tutulmanın oluştuğu güne, Ay-Satürn görünümüyle adım atacağız. Yeni bir kararın özellikle çevresel değişimler ve çalışma hayatınızla ilgili konularda verileceğini, mücadelenin de bu alanda etkin olduğunu gösteriyor. Çünkü bu artık bir zorunluluk olarak kendini hissettiriyor. Merkür geri harekette olduğu için, bilinçli bir yeniden bakışla, durumu net görebilir, geri hareket sonrası kararınızı uygulayabilirsiniz. Ay-Neptün görünümü, bilinçli tercihlerin ve rüzgara kapılmadan yelkenleri kontrol etmenin önemini vurguluyor. Eğer bir değişim düşünüyorsanız, bunun gayet sağlam bir temel üzerine oturtulması, hayali düşünülmemesi şarttır. Ay-Kuzey düğüm kavuşumu, gelişime odaklı düşünmenin, çaresizlik duygusunu yenmekle mümkün olacağını hatırlatıyor. Ay-Mars görünümü, insanın sağlıklı yaşaması, istediği bir çevre ve iş alanında hayatını sürdürmesi gerektiğini vurguluyor. Sizin mutluluğunuz ve huzurunuz her şeyden önemlidir. Buna göre kararınızı vererek, iş ve çevre değişiminde bulununuz. Ay-Pluto görünümü, ilişkinizde iletişimin önyargılı ve eleştirel olmaması gerektiğini, ortaklaşa kararlar vermenin önemini vurguluyor.

9 Eylül 2016-10 Ekim 2017 tarihleri arasında Jüpiter-Terazi burcunda ilerleyecek. Bu dönemde aile, yuva, vatan, geleceğimizle alakalı konular başta olmak üzere, iç dünyamızda uzlaşı, paylaşım, eşit hak ve bölüşüm, dengeli bir yaşam sürme arzumuz da o denli kıymetlenecek. Bir aile olmak özlemi bizi bir yuva kurmak için harekete geçirebilir. Geleceğimizi güven içinde yaşama arzumuz, bir ev sahibi olmak adına bizi teşvik edebilir. Bütün bunlar tek başına değil, tabii ki el ele birlikte büyümek, zenginleşmek adına yapıldığında çok daha kıymetlenir. Ailemizin büyümesi, gelişmesi, aile içindeki paylaşımın güçlendirilmesi adına el birliğinde bulunulabilir. Farklı görüşte olabiliriz. Eşimiz, annemiz babamız, çocuklarımız bizim gibi düşünmeyebilir. Bu durumda tarafsız bir bakış açısıyla birbirimizin görüşlerini almak, dinlemek gayet faydalıdır. Ancak şu da var ki, sırf bir yuvayı devam ettireceğim diye, haksızlıklara susmak, acı çektiğimiz halde problemlerin üstünü kapatmak doğru değildir. Sosyal anlamda birileri ne kadar iyi durumda olduğumuzu görsün diye borçlar altına girmek, sırf başkaları ne der diye evliliği sürdürmek, kişisel hak ve özgürlüğümüzden taviz vermek doğru olmaz.

Jüpiter-Terazi geçişinde Uranüs ve Pluto ile yapacağı görünümler, özellikle ilişki, iş hayatı, ailevi konularda vereceğiniz kararların, dikkatlice ele alınması önemlidir. İşimizdeki huzur kadar yuvamızdaki mutluluk da önemlidir. Partnerimizin tavrı veya seçtiğimiz eşin hayata yaklaşımı, ilişkisine verdiği değer, kendini öne alma ve baskıda bulunma vaziyeti, evin içinde problemlere yol açabilir. İş hayatınızla ilgili bir karar verilmesi halinde bunun olabilecek tesirleri mutlaka aile içinde konuşulmalıdır. İş-ev arasındaki dengenin sağlanması önemlidir. Yeni girişimler, bazen bugüne dek sürdürülen yaşamın tümüyle değiştirilmesi gibi durumlar da bu geçişte önemlidir. Ancak her bir kararın sorumluluğu mutlaka üstlenilmelidir.

10 Eylül tarihinde son kez oluşacak Satürn-Neptün görünümü, çalışma hayatınızla ilgili konularda yaşanan bazı gelişmelerin sizde yarattığı iç sıkıntılarını işaret ediyor. Ruhsal anlamda sakinleştiren, sizi moral olarak rahatlatan aktivitelere ve bugünlerde gerçekçi olmaya çalışmak lazım.

12-18 Eylül arası:

Sevgili Yengeçler, 16 Eylül saat 21:56 Balık burcunda oluşacak Halkalı Ay Tutulması, yeni bir şeyler denemek, yeni bir hayat tarzı geliştirmek, geçmiş ve işlerliğini kaybetmiş olandan uzaklaşmak için bir uyarı görevi görür. Şu aralar Merkür geri hareketi devam ediyor. Bu da gösteriyor ki, çevremiz, yakınlarımız, eğitim, iş veya sağlığımızla ilgili konular üzerinde bilinçli düşünmeliyiz. Zaten gelişmeler, bu yönde oluştuğu için, bugünkü Ay Tutulması eskinin yerine, yeniye yer açmak için kişiyi itekliyor. Gayet akıllıca tespitlerde bulunabiliriz. Bunları yapmak zor değil. İnsan yeter ki, kafası karışmadan yapmak istediklerini belirlesin. Zaten zamanı gelmiş durumda. Bir düzen ve işlerlik kazandırmak gerekiyor hayatınıza. Ancak minik bir uyarıda bulunayım. Bu Tutulmada önemli olan, sizin hayalperest davranmamanız. Bilakis zihninizi karıştıran, fanteziler dünyasına sürükleyen değil, ruhunuza iyi gelen, size ilerisi adına gelişim fırsatları sunabilecek, kendi hayatınız iplerini elinize almanızı sağlayacak bir yol belirleme vaktiniz. Gelişimin yolu bundan geçiyor. Maneviyatınızı yüksek tutunuz. Becerilerinizi geliştireceğiniz uygun bir çevrede yol alınız. Şimdi Ay Tutulması sizi farklı bir yere çekebilir. Siz, mutlaka analizinizi doğru yapınız. Bilmediğiniz sularda yüzmek yerine, bildiğiniz en iyi yolu tercih ediniz.

19-25 Eylül arası:

22 Eylül- 23 Ekim tarihleri arasında, Güneş-Terazi burcunda ilerleyecek. Ailevi yaşantımız evimizin içindeki huzur ve uyum arzumuz, dengeleri yerli yerine oturmuş bir ortamda yaşamak isteyeceğiz. Eğer sorunlarımız varsa, ev içinde rahatsızsak bunlara susmak yerine ılımlı bir şekilde konuşmak, sıkıntılarınızı dile getirmek, birbirinizi dinlemek faydalı olacaktır. Bu geçiş, finansal konularda da etkilidir. Güzel görünmek, modayı takip etmek, kaliteli ürünler satın almak amacıyla kesenin ağzını bir hayli açabilirsiniz. Partnerinize hediyeler sunmak, jestler yapmak, ne kadar kibar ve zarif biri olduğunuzu göstermek istersiniz. Evinizle ilgili alışverişlerde bulunabilirsiniz. Bütçenizin dengelerini bozmamaya gayret ediniz.

22 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında Başak burcunda ilerleyecek Merkür, etrafımızda bulunan kişiler ve günlük konuşmalarımız, işlerimizde ayrıntılara aynı geri hareket döneminde olduğu gibi dikkat etmek gerekiyor. Problemlerin büyütülme zamanı değil. Bilakis çözüme kavuşturulması vaktidir. İş amaçlı görüşme, eğitim hayatında metodik düşünme, bütünden ziyade, detaylara bakma, doğru mu yanlış mı diye mercek altına alma ve bu yönde düşünme vaktindeyiz. Eğer geri hareket sırasında üzerinde düşündüğümüz ve sağlam olduğuna inandığımız işlerimiz varsa, onları gönül rahatlığıyla yürürlüğe koyabiliriz.

23 Eylül- 18 Ekim tarihleri arasında Akrep burcunda ilerleyecek Venüs, aile, çocuklar, aşk hayatınızla ilgili konularda etkilidir. Sevdiklerinize aşırı düşkünlük ön plandadır. Hatta çok daha fazla tutkulu davranırsınız. Bu çocuklarınız varsa onlarla ilgili konularda da böyledir. Derinlikli düşünürsünüz, geleceklerini sağlam temelli kurmak istersiniz. Aşkta cinsellik bir hayli etkindir. Bu süreci yöneten Mars, 27 Eylül tarihinde Oğlak burcunda ilerleyecek. Beraberliğin ciddiyete dönüşmesi mümkündür. Ancak tabii ki zaman olgusu önemli. Birbirinizi tanımak, anlamak, ilişkiye gösterdiğiniz özeni görmek gerekiyor. Diyelim ki, daha önce boşanmış veya sevgilisinden ayrılmış birisisiniz. Venüs-Akrep sürecinde beraberlik yaşama arzunuz yükselir. Fakat bir yandan da geçmişte yaşananları göz önüne alarak daha dikkatli bir incelemede bulunursunuz. Eğer çocuk sahibi olmayı düşünüyorsunuz. O zaman hem mali, hem sağlık hem de geleceğiniz açısından düşünmeyi unutmayınız.

26-30 Eylül arası:

27 Eylül saat 11:07 - 9 Kasım saat 07:51 tarihleri arasındaki Oğlak burcunda ilerleyecek Mars ilişkiniz, iş ortaklığınızla, partnerinizle ilgili konularda sabır, direnç ve soğukkanlı olunması gereken zaman dilimidir. Oğlak burcundaki Mars, duygularını gizleyen, taviz vermez ancak sorumluluk sahibi bir partneri işaret edebilir. İlişkinizin niteliğine göre üzerinizde hakimiyet kurabilir. Eğer bir ilişkiniz yoksa bu kişilikte olan birisini kendinize çekersiniz. Bu süreçte, birlikte olduğunuz kişi veya olacağınız kişinin, seçkin ve statü meraklısı olduğunu söyleyebiliriz. Doğal olarak sizin üzerinizde liderlik kurmaya çalışması, verdiği kararlardan dönmemesi mümkündür. Bir şeylerin sağlamlaştırılması için sabırlı olmak durumundasınız.

EYLÜL Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 1-2-6-7-15-16-19-20-24-28-29
Zayıf Enerjili Günler : 3-4-11-12-17-18
Aşkta En Şanslı Günler : 6-7
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 26-27

Yeniay : 23-24-25
(Ay-Yengeç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 10-11-12-13
(Ay-Oğlak burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


EKİM

1-9 Ekim arası:

Sevgili Yengeçler, 1 Ekim saat 03:11 Terazi burcunda doğacak Yeniay, eviniz ve ailenizle alakalı konularda uyum, nezaket, huzur, konfor, estetik, paylaşım, ortaklaşa karar vermek gibi konuları kapsayan ve bunlarla ilgili tercih yapılan zamandır. Ailenin varlığı, çocuklarınız varsa onların yaşamı, çocuk sahibi olmak arzusu, evin yenilenmesi, güzelleştirilmesi, bir yere taşınmak ve ilişkinizle alakalı bir karar vermek de yine bu Yeniayda önemsenen konulardır. Yeniayın görünümleri bu anlamda bize ışık olur. Böylece durumu, verilmesi gereken kararları daha net kafamızda oturturuz. Ay-Satürn görünümü, sağlıklı, verimli bir yaşam sürmek, stresten, baskıdan, anlaşmazlıklardan uzak durmak arzumuzu işaret ediyor. Kimileri emekli olmak, bazıları kendi işini kurmak, ev içinde faal olmak şeklinde bu görünümü değerlendirebilir. Burada önemli olan, ciddiyetle sağlığımızla ilgilenmek, canlanmak ve üstümüzdeki ağırlıktan, baskıdan kurtulmak istediğimizi görüyoruz. Buna göre kararlar vereceğiz. Ay-Pluto görünümü, ailemiz ve ilişkimizle alakalı konularda ortaklaşa bir karar vermekte zorlandığımızı, bir takım meseleler yüzünden anlaşmazlık yaşanabileceğini işaret ediyor. Uyumsuzluk, anlaşmazlık, birinin diğeri üstündeki baskısı söz konusu olabilir. Daha nazik ve ılımlı şekilde konuşalım. Venüs-Neptün görünümü, rahatlatıcıdır. Sular durulur, uyum gerçekleşir ve ilişkimizdeki sorunlar halledilir. Kimi Yengeçler için bu, yeni biriyle tanışmak, bir anda aşık olmak anlamına gelirken, bazılarınız için, yeteneklerinizi dış dünyada sergileme, başkalarını etkileme anlamındaki projelerin, sunumların, eğitim ve sergilerin göstergesidir.

7 Ekim- 24 Ekim tarihleri arasında Merkür-Terazi burcunda ilerleyecek. Ev içindeki iletişim dengeli ve ölçülü olmak zorunda. Bir yandan akıllıca yuvanızın iç dengelerini yerli yerinde tutmak diğer yandan güzellikten, barıştan, sevgiden söz etmek gerekiyor. Ancak bunun tek taraflı değil, el birliğiyle halledilmesi lazım. Fakat problemleri yok saymak yanlıştır.

10-16 Ekim arası:

Sevgili Yengeçler, 16 Ekim saat 07:23 Koç burcunda oluşacak Dolunay, mesleki ve ailevi konularda bir şeylere zorunlu olmanın yarattığı gerilimi işaret ediyor. Biz bir yandan sorumluluklardan yılmış, kendi başımıza hareket etmekten yanayız. Ancak diğer taraftan uyumlu, paylaşımcı ve ilişkilerimizde sabırlı olmaya zorlanıyoruz. Bunlar bizi yoruyor. Elde olmadan yetti artık diyoruz. Bağımsız olamayınca, kurallar bizi sıkboğaz ettiğinde isyan ederek iplerimizden kurtulmaya çalışıyoruz. Bu Dolunayda, mecburen bir şeylere uymak bizi çileden çıkartabilir. Geçtiğimiz iki hafta önce evimiz, ailemizle ortaklaşa veya kendi içimizde bir karar vermiş ve bunları uygulamak istemiştik. Bugün şimdi duruma bir bakıyoruz. Ancak bizim istediğimiz gibi şartlar henüz oluşmadığı için, doğal olarak stres içindeyiz. Kimseyi kaldıracak halimiz yok bugün. Merkür-Pluto görünümü de bunun işaretçisi. Gerek ailemiz, gerek partnerimiz sanki söz birliğinde bulunmuş gibi üstümüze gelebilirler. Onların bizden beklentileriyle bizim yapmak istediklerimiz arasında dağlar kadar fark vardır. Bu da bizi yorar. Bu sıkışmışlık hissi, işimize yansır. Bütün sinirimizi oradan çıkarmaya çalışırız. Peki, ne yapmalıyız. Olumlu, ılımlı ve elden geldiğince sakin bir şekilde konuşmakta yarar var. Sizi nelerin üzdüğünü, neden sıkıldığınızı ve bu durumdan memnun olmadığınızı dile getiriniz. Üzerinizde baskı uygulanmasına izin vermeyiniz. Ancak pire için de yorgan yakmamak lazım. Ay-Uranüs görünümü, iş hayatınızla ilgili konularda yaşanabilecek ani bir gelişmenin işaretçisidir. Bir anda öyle bir karar verirsiniz ki daha sonra keşke sakin olsaydım dersiniz. Bir şeye sinirlenmişken, hırsınızı başka bir şeyden çıkarmayınız. Bilakis, probleminiz neyse, değişik bir bakış açısıyla yaklaşarak uygun çözüm bulabilirsiniz.

17-23 Ekim arası:

18 Ekim- 12 Kasım tarihleri arasında Venüs-Yay burcunda ilerleyecek. Çalışma hayatındaki yenilik isteğini öne çıkaracaktır. İşimizden memnunsak yeni projeler ve yeni planlar yapmaktan yanayız. Bazılarımız için de yeni bir işin kurulma aşamasını işaret edebilir. Sağlığımızla ilgili konularda parasal harcamaların, yolculukların işaretçisi olabilir ancak bunların da dozu bilinmelidir. Venüs-Yay burcu geçişi, ilişkinizin üzerinizdeki baskılarından kurtulmak için önce kendinize bir bakmalısınız. Fiziksel ve ruhsal sağlığınızı önemsemelisiniz. Sizi kısıtlayan koşulların ne olduğunu siz zaten az çok biliyorsunuz. Onlarla mücadele edebilecek gücü şimdi buluyorsunuz. Pozitif olumlamalar, kısa geziler, arkadaşlarınızla sohbet, bir ilişki yaşamak veya ilişkinizi zevklendirecek bir şeyler uğraşmak için, hayat size bir olanak sunuyor.

23 Ekim- 21 Kasım arasında Akrep burcunda ilerleyecek Güneş, neyi arzuluyorsak onu elde etmek adına verilen mücadelenin işaretçisidir. Ancak bu mücadelenin sonucunda elde edebileceklerimizi sürekli kılabilmek için gerçekçi olmamız gerekiyor. Önümüzdeki bir ay boyunca sevdiğimiz, bağlılık duyduğumuz insanların üstüne titreyeceğiz. Onlara bir zarar gelmesin isteriz. Bizi yoran, üzen ne varsa onları da düşünüceğiz.

24-31 Ekim arası:

Sevgili Yengeçler, 30 Ekim saat 19:38 Akrep burcunda doğacak Yeniay, anne-baba Yengeçler için veya evlat sahibi olmayı düşünenler için gayet olumludur. Sorumluluklarınızı bilirsiniz ve eşinizle birlikte yavrunuz için gerekli kararları alırsınız. Yeniay, aşk hayatında sorunları olanların bunları çözüme kavuşturması anlamındaki yüzleşmeleri işaret eder. Her ikiniz de, problemlerinizin ana nedenini bilirsiniz ve buna çözüm bulmak için elinizden geleni yaparsınız. Bu Yeniayın görünümleri, kişinin ciddiyetle ve anlaşmaya gönüllü olduğunun göstergesidir. Partner gayet güçlü, kendinden emindir. Yeniay, yaşamınızı güçlendirecek, size hayatı sağlam bir şekilde düzenlemenizi sağlayacak fırsatlar getirir. Sinirlendiren, yoran, eskimiş ve zorlayan meseleleri geride bırakmaya gönüllü olursunuz. Çünkü bunlar sizi engelleyen ve enerjinizi yanlış kullanmanıza neden olan faktörlerdir. Bunları hayatınızdan temizler, ayıklarsınız. Genelde yeni adım atılmış işlerde başarılı gelişmeler yaşanması için, en başından işi sıkı tutarsınız. Eğer yeni bir aşka adım attıysanız, geçmiş tecrübelerin farkında olarak her şeyi en başında konuşursunuz. Bu Yeniay, yaratıcı ve potansiyel gücünüzü keşfetmenizi sağlayıcıdır. Hayata bakış açınızda değişimler olur. Şimdi daha tutkulu, daha kendinizden emin ve canlısınız. Güven duygunuz ilişkinize, çalışma hayatınıza ve sağlığınıza olumlu şekilde yansır. Kimsenin etkisinde kalmadan, sizin için neyin gerekli olduğunu bilerek karar verirsiniz.

EKİM Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 3-4-13-17-21-22-25-26-30-31
Zayıf Enerjili Günler : 1-8-9-15-28-29
Aşkta En Şanslı Günler : 3-4-30-31
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 23-24

Yeniay : 20-21-22
(Ay-Yengeç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 7-8-9-10
(Ay-Oğlak burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


KASIM

1-6 Kasım arası:

Sevgili Yengeçler bu hafta, kendinize özgü fikirlerinizi, ideallerinizi dış dünyada yaratıcı tarzda faaliyetlerde bulunarak ifade edebilirsiniz. Muhteşem sezgi ve duyarlılığınızla her insanı kendinize bir mıknatıs gibi çekebilirsiniz. Bu sayede altından kalkamayacağınız iş yok. Sizi dikkatle dinlerler. Siz işlerinizi gayet akıllıca takip edebilir, manevi gücünüzle kendinize inanarak yol alabilirsiniz. Bu haftanın tüm görünümleri, aşkı size hediye ediyor. Aşkla yapılan her işin, nasıl da güzelleşeceğini görüyoruz. İlişkinizde iletişim gayet güçlü. Birbirinizi kuvvetlendiriyorsunuz. İş hayatında değişim, yenilenme, farklı bir şeyler yaparak kendinizi ispat etme arzunuz artıyor. Büyük düşünüyorsunuz.

7-13 Kasım arası:

9 Kasım- 19 Aralık tarihleri arasında Mars-Kova burcunda ilerleyecek. Eş veya iş ortağınızın parasal konularda özgür hareket ve karar almak ister. Kendi bildiği şekilde ve kurallara uymayan tarzdaki davranışları sizi rahatsız edebilir. Bu dönemde finansal konularda siz de rahat davranabilirsiniz. Kredi çekimlerinde ve kredi kartı harcamalarında ölçüyü kaçırmamak lazım. Ortaklaşa bir proje için finansör arayışına geçebilirsiniz. Mali paylaşımların, ortaklarla ilgili para alışverişlerinin, maddi anlamdaki her türlü bölüşümün, borçların bizi aktif olarak düşünmeye sevk ettiği bir zaman dilimidir. Yer yer gerginlikler yaratabilir. İş ortağıyla ilgili olan hesaplarımızın gözden geçirilmesi lazımdır. Evlilikte eşle ilgili mali paylaşımların tekrar ele alınması gerekebilir. Bütçenin gereklerine göre hareket edilmesinde fayda vardır. Eşin mali konularda uygulayacağı baskı da bizi rahatsız edebilir.

12 Kasım 7 Aralık tarihleri arasında Venüs-Oğlak burcunda ilerleyecek. Partnerimiz biraz ciddileşebilir, baskın olmaya çalışabilir. Bekar Yengeçler genellikle olgun, hoşgörülü, yaşça büyük insanlara çekilebilir. Eşimizle sorunlarımız varsa yönetici tavırları rahatsız edebilir. Bu geçişte eşle beraber bakış açıları dengelenmeye çalışılmalıdır. Sorunlu bir beraberlikte ise, partnerle olgun ve ılımlı bir şekilde konuşulmalıdır. İş ortaklığında ciddiyetle her şey ele alınmalıdır. Projeye başlıyorsak, bu projede kimlerle bir araya gelineceğine önem verilmelidir. Bekar Yengeçlerin karşısına olgun ve yaşça büyük insanlar çıkabilir. İlişkide çok büyük problemler varsa bu dönemde gerginlikler yaşanabilir.

12 Kasım- 2 Aralık tarihleri arasında Merkür-Yay burcunda ilerleyecek. Çalışma hayatında dağılmadan, işlerinize odaklanmalısınız. Bilgilenmeli, okumalı, keşfetmelisiniz. Bilmediğiniz konularda ahkam kesmemelisiniz. Beceri ve yeteneklerinize göre işler tercih etmelisiniz. Her işte olasılıkları hesaba katmalı, öyle karar vermelisiniz. Doğru bilgiye ulaşmaya çalışmalısınız. Ne de olsa bilgi korkuyu yenecektir. Karşımıza çıkan teklifleri artı ve eksi yönlerden değerlendirmekte fayda vardır. Bu geçiş, çalışma hayatımızla ilgili konularda strese yol açabilir. Normal zamanlarda zaten yoğun bir iş gündeminiz varsa, şimdi iki misli artabilir. Bir yandan rutin işleriniz, diğer taraftan üzerinize yüklenen işler derken, hakikaten yorgunluk bir hayli artabilir. Sorunlarla uğraşmanız, tabii ki sağlığınızı da ihmal etmemeniz, beslenmenize dikkat etmeniz, şikayetleriniz varsa mutlaka üzerinde durmanız gerekir. Bir yandan akıllıca ilerlemeye çalışacaksınız. Yaşamınızı tehdit edebilecek büyük sorunlar oluşturmayan bu dönem, geçici ancak bir hayli yorucudur. Sözgelimi psikolojik sorunlar, sizi hassaslaştıran problemler, çözmeye uğraştığınız halde yorucu olan meseleler, bu süreçte gerginliğe neden olabilir.

14-20 Kasım arası:

Sevgili Yengeçler, 14 Kasım saat 15:52 itibariyle Boğa burcunda oluşacak Dolunay, uygulanabilir ve uzun ömürlü projeler üzerinde düşünmenin, hesabını yapmanın ve atılacak adımların sağlamlığına önem verilmesinin işaretçisidir. Eğer problemler varsa, bunları dikkatli bir şekilde ele alarak kime, neye güveneceğimizi tespit etmek için bu Dolunay yol göstericidir. Geçtiğimiz iki hafta önceki Yeniayda, becerilerimizi ortaya koymak yönünde derinlikli düşünüp bir karar verdiysek şimdi bunları uygulayabiliriz. Aşk hayatımızın geleceğini ilgilendiren konularda güven, sadakat, huzuru önemseyebiliriz. Çocuklarımız varsa onlarla alakadar olabilir, sağlıklı, mutlu ve rahat yaşamaları için elimizden geleni yapabiliriz. Finansal anlamda bir sponsor arayışına geçebiliriz. Bu Dolunay sizler için zorlayıcı değildir. Sadece gücünüzü aşan, sizi zorlayan ve yoran işlere, ilişkilere, riskli projelere yönelmemeniz için önem taşıyor. Malınız, mülkünüz ve size ait değerleri, sevdiklerinizi baskı altına almayınız. Her şeyin azı karar, çoğu zarar demişler. Dolunayın Pluto ile olan görünümü, ilişkinizin geleceğiyle ilgili konularda ciddi ve tutarlı, derinlikli bir şekilde düşünmenizde etkilidir. Birbirinize baskıda bulunuyorsanız bundan vazgeçiniz. Bilakis, bu ilişkiyi, gelişim, değişim ve dönüşüm yolunda yarınlara taşımak istiyorsanız o zaman elbirliğinde bulununuz.

21-30 Kasım arası:

21 Kasım- 21 Aralık tarihleri arasında Güneş-Yay burcu geçişi, genel olarak bilgilenmenin, kendinizi geliştirmenin, derinlikli düşünmenin işaretçisidir. Beceri ve yeteneklerinize göre iş tercihlerinde bulunuruz. Bu yıl Satürn-Yay geçişiyle örtüştüğü için sorumluluklarımızın farkında olmamız gerekiyor. Bir işi yaparken veya karar verirken boşa kürek sallamayacağız. Zamanımız önemli ve kıymetli. İş hayatımızda düzen, intizam, planlı ve programlı olmaya mecburuz. Sistem de bunu bizden istiyor. Sabır kıymetli ve etrafımızdaki insanlarla iletişimde bulurken ağzımızdan çıkanı kulağımızın duyması gerekiyor.

Sevgili Yengeçler, 29 Kasım saat 14:18 Yay burcunda doğacak Yeniay, kendimiz için ve genel olarak hayatımızı ilgilendiren konuları sağlık, verimlilik ve gelişim yönünde ele aldığımız zamanı vurgulayıcıdır. Neler sizi memnun etmiyorsa onu yenileştirmek, hangi konuda bilginizi geliştirmek istiyorsanız o alana yönelmek, bilgi ve tecrübe sahibi olmak için kararlarımızı gözden geçirmek adına bu enerjiyi kullanabiliriz. Yeniayın yöneticisi Jüpiter-Terazi burcunda ilerlediğinden, evimiz, ailemizle ilgili konularda uyumlu, nazik paylaşımlara ve seçkinliğe önem veririz. Yeniayın görünümleri, özgürce işlerimizi yapmak ve buna uygun şekilde günümüzü geçirmek amaçlı kararları işaret eder. Düzensiz olanı terk etmek, verimli olana yönelmek için gayret gösteririz. İlişkimizdeki sorunları birlikte çözmek veya evlilik yaparak düzenli bir hayata kavuşmayı düşünürüz. Yeteneklerimizi geliştirmek, bir işte söz sahibi olmak, rutin sağlık şikayetlerimizi tedavi ettirmek isteği de yine bu Yeniayda etkili olan konulardır. Ancak özellikle evlilik, iş ortaklığı veya toplumsal ilişkilerde belli bir baskı, sizi kısıtlayan ve düşündüren durumlar olabilir. Bu konuda verilecek kararın gayet dikkatlice incelenmesi gerekir.

KASIM Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 9-10-13-14-17-18-22-27-28
Zayıf Enerjili Günler : 4-5-11-12-24-25
Aşkta En Şanslı Günler : 27-28
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 19-20

Yeniay : 17-18-19
(Ay-Yengeç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 4-5-6
(Ay-Oğlak burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


ARALIK

1-11 Aralık arası:

2 Aralık saat 23:18 - 19 Aralık saat 12:55 tarihleri arasında karşıt burcunuz Oğlakta düz seyirde ilerleyecek Merkür süresince ilişkiniz, iş ortaklığınız veya genel anlamıyla insanlarla bağlantılarda bulunurken konuşmalarınıza, yazdıklarınıza dikkat etmek gereği duyabilirsiniz veya buna mecbur kalırsınız. Kimseyi kırmaktan hoşlanmazsınız. Ancak bu geçiş, iki misli tedbir gerektirir. Bu tarihlerde partneriniz veya birileriyle problemleriniz varsa, bunların dürüstçe konuşulmasını istersiniz. Partneriniz de bu süreçte fikirlerini açıklamaktan veya duyarlı konuşmaktan uzak davranışlar sergileyebilir.

7 Aralık saat 16:51 - 3 Ocak 2017 saat 09:46 tarihleri arasında Kova burcunda ilerleyecek Venüs genel olarak, iş ve özel ortaklıklar aracılığıyla olan her türlü alış verişte etkili bir dönemin işaretidir. Parasal konularda, ilişkilerde dalgalanmalara, belirsizliklere yol açabilir. Bu dönemi rahat ve duygusal açıdan güvende geçirmek istiyorsanız, kimlerle bağlantınız olduğuna dikkat ediniz. Sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Beraberliklerde bir taraf fazla rahat davranabilir veya size destek olmayabilir, sıcak davranmayabilir. Maddi açıdan dikkatsiz davranan bir eş zorlanmanıza neden olabilir. Kendini değerli hissedebilir. Beklentileri, talepleri yüksek olabilir. Bunları göz önüne aldığımızda problemli bir ilişkide özellikle paylaşımların ölçülü şekilde olup olmadığına bakılmalıdır. Zor duruma düşmemek için, karşınızda kişiyi iyi tanımalısınız. Bu süreçte benim tavsiyem ilişkilerde, mali konularda, finansal alışverişlerde, ortaklıklarda her şeyin eşit ve hakkaniyet içinde olmasına dikkat etmenizdir. Çok fazla rahat davranılmamalı, hakkınızı korumayı bilmelisiniz.

12-18 Aralık arası:

Sevgili Yengeçler, 14 Aralık saat 02:06 itibariyle İkizler burcunda oluşacak Dolunay, son iki hafta içinde yaşanan gelişmelerin kendi içimizde bir ele alınış olacaktır. Çalışma hayatınız, sağlığınız, derleme, düzenleme, zorunlu olduğunuz işlerle ilgilenme yönünde prensiplerinizi gözden geçirip, neler yapabileceğinize karar verdiyseniz, bu Dolunayda, bunları dışa yansıtmak, uygulamak yerine, boş verip veya huzursuz olup içinize atarsanız, bir kısır döngü içinde dolanıp durursunuz. Eğer çözümlenmesi gerekenler varsa bunları es geçemeyiz. Bir yenilik, bir değişim, bir gelişmenin alt yapısının güçlü olması gerekiyor. Dolunayın Mars ile olan görünümü, partnerinizin mali durumu, düşünceleri ve kararlarının sizinle aynı doğrultuda olup olmadığına bakmak gerektiğini gösteriyor. Çünkü tek başına hareket ediyor ve size danışmıyorsa aranızda bir problem çıkabilir. Güven verici konuşuyor mu, ne gibi sıkıntılarınız var, bugünkü durum ilerisi adına tekrar bir problem yaratır mı, bunları ele almak gerekiyor. Bir şeylerin bölüşümü, sözleşme maddeleri, muhasebe, kayıp-kazanç yönünde incelemelerde bulunmak doğru olur.

19-25 Aralık arası:

19 Aralık saat 11:23 - 28 Ocak 2017 saat 07:39 tarihleri arasında Balık burcunda ilerleyecek aşk evinizin yöneticisi Mars, yeni tanışmaları, ruhsal karşılaşmaları işaret ettiği gibi sevdiklerinize düşkünlük, hayatı olumlu tarafından ele alarak hedefe varma yönünde etkilidir. Gerek özel gerekse genel ilişkilerde fedakarlık ve özverili tavırlar ön plandadır. Mücadele ruhunuz belki çok etkin olmayabilir. Savaşmak yerine, olanı olduğu haliyle kabullenmeyi tercih edebilirsiniz. Öfkelenseniz bile bunu içinize atmayı veya problemleri çözmek yerine erteleyebilirsiniz. Uzak akrabalarınız, gurbet, özlem, inanç, sevgi, bağlılık gibi kavramlar sizin için gayet kıymetli hale gelir. Ben derim ki, ticarette, parasal konularda, girişimlerde gerçekçi olalım. Eğer bir durum veya ilişki sizi yoruyorsa sorunların üstünü kapatmayalım

MERKÜR-OĞLAK BURCUNDA GERİLİYOR
19 Aralık saat 12:55 - 4 Ocak 2017saat 16:17
Bu tarihler arasında Siz Yengeçler
1- Evlilik ve ciddi ilişkiler
2-İlişkilerin ciddiyete dönüşme aşaması
3-İlişkide dengelerin yerine oturtulması adına her türlü konu
4- İlişkilerde görüş farklılıklarının saptanması aşaması
5- Yeni bir ciddi ilişki
6- Karşıt görüş
7- Birebir ilişkilerdeki bağlılık, ciddiyet

Merkür Geri Hareket süresince yukarıda belirtilen alanlarda:

  • Belirtilen tarihler arasında yeni bir karar alınmamalı, dikkatli olmalı.
  • İletişimde hoşgörülü tarzda, birlik beraberlik ruhu içinde hareket etmeli.
  • Hedeflerinizi gözden geçirmeli, acele kararlar almamalı.
  • Durumunuzu riske atacak faaliyetlerde bulunmamalı, dikkatli olmalı.
    -Bu süreç içinde yukarıdaki konularda baskılarla, gecikmelerle, tersliklerle karşılaşmanız halinde ani kararlar vermemeli, karar değişikliklerine gidilmemeli, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışmalı.
    -İletişim kurmakta zorlanacağınız için, olayları kendi akışı içinde değerlendirmeye çalışmalı.
    -Geri hareketten çok önce karar verilmiş konular
    -Yukarıdaki konularda çok önemli bir gelişmeyle karşılaştınız ve karar vermek için süre ne yazık ki az ve şöyle bir düşündüğünüzde bir daha böyle bir fırsatın önünüze çıkması neredeyse imkansız. O zaman yapmanız gereken çok çok dikkatli incelemek, analiz etmek ve güvenliğinizi kesinlikle sağlayacak tarzda hareket etmektir. Görünenlerle yetinmeden, her şeyi detaylı bir şekilde ele alarak, tek bir açık nokta bırakmadan veya tek bir parça eksik kalmadan hareket edebiliyorsanız geri hareketin bitmesini beklemenize gerek yoktur. Uygulayabilirsiniz.
    -İç dünyanıza yönelerek her ayrıntı üzerinde iç gözlemde bulunmaya başlayabilirsiniz.
    -Unuttuğunuz, aklınızdan çıkmış düşünceler birdenbire yenilenmiş haliyle hatırınıza gelmeye başlar. Bunlar üzerinde gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz.
    -Anlaşmazlık yaşadığınız her kim varsa onunla bir araya gelerek sorunlarınızı çözebilirsiniz.
    -Daha önce verilmiş bir kararı tekrar ele alabilirsiniz.

Gölgeli Günler: Tedbirli olmak açısından geri hareketin başlangıç tarihinin bir hafta öncesi olan 12 Aralık 2015 ve bitim tarihinin bir hafta sonrası 11 Ocak tarihleri göz önüne muhakkak alınmalıdır. Bunlar geri hareketin gölgeli günleri olarak bilinmekte ve etki alanı içinde olduğu düşünülmektedir.

21 Aralık saat 12:44 - 19 Ocak 2017 saat 23:23 arasında Oğlak burcunda seyrini sürdürecek Güneş öz kimliğiniz ile partneriniz arasındaki farklılıkların belirgin hale geldiği zamanlardır. İlişkideki yerinizi oluşturabilmek için bir takım yenilgiler, belirsizlikler yaşanması ihtimali her zaman vardır. Her iki kişi de bu dönemde birbirine karşı açık ve dürüst şeklide yanaşabilirse, dış veya iç baskılarla el ele verilerek sorunlar çözülürse gayet faydalı olur. Genelde Oğlak süreçlerinde çok fazla duygusallık yoktur. Kararlar verilir, bir amaç üzerinde sağlam bir şekilde yürünüp yürünmediği hususları dikkate alınır. İlişkide sabırlılık esastır. Yani her iki tarafın da, bu beraberliğe duyduğu saygı ve sorumluluk hissiyatı kıymetlidir. İlişkisi olmayanlar bu süreçte genel olarak mesleki statüsü ve geleceği olan, dürüst ve güvenilir kişilere yönelirler veya bu nitelikte kişileri kendilerine doğru çekerler. Bu bir test dönemidir demiştik. Güneşin karşıt burcunuzda ilerleyişi, çiftler arasındaki ilişkinin niteliğini gözden geçirme anlamında, gayet kıymetli bir dönem diyebiliriz. Sağlığımıza dikkat etmeliyiz.

26-31 Aralık arası:

Sevgili Yengeçler, 29 Aralık saat 08:53 itibariyle Oğlak burcunda doğacak Yeniay, eşimiz, sevgilimiz, işverenimiz, iş ortağımız ve diğer kişilerle olan her türlü bağlantımızın ciddiyetle gözden geçirildiği zamanı işaret ediyor. Merkür gerilediği için, tabii ki başkalarının ne düşündüğü, ne söylediği ve bizim üzerimizdeki etkileri daha önemli hale geliyor. Sözler, davranışlar, düşünceler üzerinde kulaklarımızı dört açıyoruz. Daha iyi anlamak için, dinlemeyi bilmek gereken zamandayız. Uyumlu muyuz, zoraki mi birbirimizi idare ediyoruz. Bunlara gerçekçi bir şekilde yeniden bakacağız. Evlilik veya boşanma mı düşünüyoruz. Bu hayati kararları, önümüzdeki bir aylık süreçteki gelişmeler ışığında gözden geçireceğiz. Yeni biriyle mi tanıştık, bu kişi hakkında hemen şu veya bu demeyeceğiz. Onu tanımaya, hakkında bilgi sahibi olacağız. Bu uyum ve bir mola sürecidir. Bakılır, üzerinde düşünülür, önceden verilmiş kararlar tekrar ele alınır. Sorumluluk duygusu önemli. Anlaşmak ve hayatı birlikte kotarmak kıymetlidir. Bir taraf her şeyi kendi tarafından görüyorsa, diğer taraf bunu katlanıyorsa, bu sağlıklı bir ilişki olamaz. İşte biz bu Yeniayda bunlara tarafsız bir şekilde bakmalıyız. Güven, sevgi, saygı üçlüsünün bu ilişkide karşılıklı olarak temel alınıp alınmadığına, fikirlerimizin birbirimizden farklı oluşunun, ileride bir sorun yaratıp yaratmayacağına bakmalıyız.

ARALIK Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 6-7-11-15-19-20-24-25
Zayıf Enerjili Günler : 2-9-21-22-29-30
Aşkta En Şanslı Günler : 24-25
Parasal Açıdan Şanslı Günler : 17

Yeniay : 14-15-16
(Ay-Yengeç burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay : 1-2-3-28-29-30-31
(Ay-Oğlak burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)