2017 DGS başvuru şansı bugün de devam ediyor. DGS geç başvuru nasıl yapılır? DGS sınavı ne zaman yapılacak?

2017 DGS başvuru için bugün de işlemler yapılacak. Adaylar DGS başvuru kapsamında yapacakları geç başvuru şansını bugün değerlendirmek zorunda. Peki DGS başvurusu nasıl yapılır? DGS sınavı ne zaman yapılacak?

DGS başvuru için bugün de fırsat devam ediyor. DGS geç başvuru nereden yapılacak, DGS sınavı ne zaman gibi soruların detaylarını haberimizde bulabilirsiniz. 2017 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmek isteyen adaylar için son dakika fırsatı olan DGS geç başvurusu ile adaylar bugün de başvuru yapabilecek. DGS 23 Temmuz 2017 tarihinde yapılacak.

DGS başvurusu yapmak isteyip de herhangi bir sebepten başvuru yapamayan adayların heyecanla beklediği haber nihayet geldi. ÖSYM'nin yayımladığı 2017 DGS başvuru kılavuzuna göre 24 Mayıs 2017 tarihinde başlayan başvuru işlemleri 1 Haziran 2017 tarihinde sona ermişti. Ama ÖSYM geçtiğimiz aylarda aldığı bir karar neticesinde bundan sonra yapılacak her sınav için geç başvuru günü ilan edilmesine karar vermişti. Normal başvuru tarihlerinde başvuru yapmayan adaylar ÖSYM'nin ilan ettiği geç başvuru gününde başvuru işlemlerini tamamlayabilirler.

Reklam
Reklam

DGS BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM daha önce yayımlamış olduğu 2017 DGS başvuru kılavuzundan DGS için geç başvuru tarihini 14 Haziran 2017 olarak açıklamıştı. 2017 DGS başvuru kılavuzuna göre 2017 DGS başvurusu yapamayan adaylar bugün saat 23:59'a kadar başvuru işlemlerini tamamlayabilecekler. 2017 DGS'ye girmek isteyen adaylar başvurularını ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle giriş yaparak ya da ÖSYM başvuru merkezlerinden gerçekleştirebilecek.

ÖSYM'nin yayımlamış olduğu başvuru kılavuzuna göre 2017 DGS başvuru ücreti 90 TL olarak belirlenmiştir. Ama geç başvuru gününde sınava başvuracak adaylar için sınav ücreti 135 TL olarak açıklandı. Geç başvuru gününde sınava başvuran adaylar sınava sadece Ankara'da girebilecek.

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

DGS'ye girecek adayların dikkat etmesi gereken bazı hususlar var. Dikey geçiş sınavı (Dgs), önlisans diploması veren 2 yıllık meslek yüksekokulu mezunları yada önlisans diploması veren 2 yıllık meslek yüksek okullarından mezun olabilecek durumda olan adaylar, belirli şartları yerine getirdikleri takdirde, mezunu oldukları üniversitenin veya diğer üniversitelerin, alanlarıyla ilgili 4 yıllık programlarına Ösym'ce yapılan "Dikey geçiş sınavı"nı (Dgs) kazanmak koşuluyla geçiş yapabilir ve o bölümün lisans diplomasını alabilirler.

Reklam
Reklam

DGS ÜCRETİ HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

*Akbank’ın tüm şubeleri, ATM veinternetbankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

*Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri veinternetbankacılığı (KKTC’den başvuracakadaylar hariç)

*Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internetbankacılığı

*Halkbank ATM,internetbankacılığı ve şubeler

*Ziraat Bankası sadeceinternetbankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’denücret yatırılmaz.)

DGS'YE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Meslek yüksekokulları ve açıköğretim önlisans programlarından mezun olanlar DGS'ye girebilir. Sınavın yapıldığı yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adayların da başvuru hakkı var. KKTC meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurtdışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilir. Gerek merkezi yerleştirme gerekse özel yetenek sınavıyla öğrenci alan meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları da eğer alanlarında lisans programı yapmak istiyorsa DGS'ye başvurmak zorunda.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: