2017 TEOG Tercih Dönemi bugün başlıyor: E-okul erişim detaylarını öğrenmek için tıklayın

TEOG 2017 tercih dönemi bugün başlıyor! Yaz ayları öğrencilerin ayları... Tercih ve yerleştirmelerle geçen bugünlerinizde, şimdi de dönem TEOG Tercih dönemi... Kritik süreç bugün başlıyor ve tercihler detaylarıyla e-okul erişiminde yer alacak. TEOG ile liseye geçecek öğrenciler gözünü dikti, bugünki tercihlerin açılmasını bekliyorlar... İşte TEOG 2017 Tercih Dönemi ile ilgili tüm detaylar ve e-okul erişim ile ilgili bilinmesi gerekenler...

TEOG süreci artık 10 günlük bir seferberlikle başlıyor! MEB'in resmi eğitim ve öğretim yılı takvimine göre, TEOG tercih dönemi bugün başlıyor! Hayalindeki liseyi okuyabilmek adına binlerce liseli genç bu günü bekledi ve bugün, e-okul eirşimi üzerinden okumak istedikleri liseleri belirleme işlemlerini gerçekleştirecekler. TEOG Tercih Dönemi, bir aksilik yaşanmazsa saat 17.00'a kadar açılacak ve süreç başlayacak.

TEOG tercihleri ile ilgili14 Temmuz itibariyle önce özel liselere sonra da devlet liselerine tercih işlemleri yapılacak ve sonuçlar beklenmeye koyulacak. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte 2. tercih dönemi başlayacak. Bütün bu süreç daha önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir takvimle duyurulmuştu.

Reklam
Reklam

TEOG 2017 TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN SONA ERİYOR?

MEB'in açıkladığı takvime göre, 14 Temmuz'dea açılacak olan TEOG Tercih Dönemi, 24 Temmuz'da sona erecek. Yani öğrencilerin yaklaşık 10 günlük bir müddeti olacak ve bu tarih aralığında tüm tercihlerini gerçekleştirmesi gerekiyor.
MEB'in duyurduğu eğitim takvimine göre diğer süreçler şu şekilde işleyecek;
11 Ağustos 2017 = Yerleştirme Sonuçlarının İlanı

11 Ağustos 2017 = Boş Kontenjanların İlan Edilmesi

14-18 Ağustos 2017 ( Saat 17.00 ) = Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

21 Ağustos 2017 = Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı

21-25 Ağustos 2017 ( Saat 17.00) = Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

28 Ağustos 2017 = Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı

28 Ağustos-06 Eylül 2017 ( Saat 17.00) = Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

08 Eylül 2017 = Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının

ve Taban Puanların İlanı

11-14 Eylül 2017 = İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca İl/İlçe Sınırları İçerisinde Nakil
Tercih Başvuruların Alınması

Reklam
Reklam

11-14 Eylül 2017 = Yatılılık Başvurularının Alınması

15 Eylül 2017 = Yatılılık Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve e-Pansiyon Üzerinden Kayıtların Tamamlanması

15 Eylül 2017 = İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Nakil Yerleştirme Sonuçlarının İlanı

18 Eylül 2017 = 2017-2018 Öğretim Yılı Açılışı

BİLİNMESİ GEREKENLER: LİSELERİN TABAN PUANLARI KAÇ?

Liselerin güncel taban puanlarını şu adres ile görüntüleyebilirsiniz: E-okul bağlantısı taban puanlar arayüzü
YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

a) 8’inci sınıfta öğrenim gören, açık öğretim ortaokulunda mezun durumda olan ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü, esas alınarak yapılacaktır.

b) Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecektir. Ancak, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yerleştirme işlemleri bu kılavuzun 1.7, 1.8 ve 1.9 maddelerine göre gerçekleştirilecektir.

Reklam
Reklam

c)14-18A ğustos 2017, 21-25 Ağustos 2017, 28 Ağustos-06 Eylül 2017 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır.

ç) Açık ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin,talep etmeleri hâlinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 11-14 Eylül 2017 tarihlerinde, 3 (üç) tercih alınarak, YEP üstünlüğüne göre il/ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacaktır.
d) Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup,kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

e)«ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM» butonunu işaretlediği hâlde 15 Eylül 2017 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık orta öğretim kurumlarına yapılacaktır.
f) Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr adresinde açıklanacak olup sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul
bilgileri bulunacaktır. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.

Reklam
Reklam

Yerleştirme ve tercih işlemleri ile ilgili yukarıdaki bilgilerin devamına MEB'in yayımladığı TEOG 2017 kılavuzundan ulaşabilirsiniz.

TEOG 2017 TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

YERLEŞTİRMEYE ESAS PUANLARIN HESAPLANMASI

Tercih dönemi kullanılacak Yerleştirmeye Esas Puan Öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılır. Peki ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı ve yıl sonu başarı puanı nasıl hesaplanır? Ağırlıklandırılmış ortak puanlar derslerin ağırlık katsayılarının derslerden alınan sınav sonuçları ile çarpılması sonucu elde ediliyor. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Yıl Sonu Başarı Puanı hesaplaması: Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacak. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacak. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacak. Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması Öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecek. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.

Reklam
Reklam

MEB'in aşağıdaki bağlantı iler erişebileceğiniz TEOG hesaplama aracı ile YEP değerinizi hesaplayabilir kesin sonuçlar öncesinde puanınız hakkında bir fikir edinebilirsiniz.