2023 Hedefine İnovasyon Yoluyla İlerlenecek

Türkiye, 2023 yılı için belirlediği 500 milyar dolar ihracat hedefine inovasyon çalışmaları ile ulaşacak.

Türkiye, 2023 yılı için belirlediği 500 milyar dolar ihracat hedefine inovasyon çalışmaları ile ulaşacak.

Türkiye'de ilk defa inovasyonun temelinden başlayarak 5 ayrı eğitim modülü sonucunda firmaların uluslararası rekabet için hangi alanlarda Ar-Ge ve inovasyon çalışması yürütmesi gerektiğini tespit edecek, programı başarıyla tamamlayan katılımcıların yurt içi ve yurt dışı kaynaklar ile finanse edebileceği, Ar-Ge, inovasyon projesi hazırlayıp yönetebilecek yetkinliğe ulaşmasını sağlayacak bir temelde tasarlanan ve bu doğrultuda yürütülen eğitim programı "İnovasyon Yönetimi Akademisi" 13 firmadan toplam 18 çalışana verilen sertifikalarla tamamlandı.

Reklam
Reklam

500 milyar dolarlık 2023 ihracat hedefine emin adımlarla ilerlendiğini belirten Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu: "Geçen sene 135 milyar dolar ihracat yaptık. Bu sene bu rakam 150 milyar dolar olacak. Emin adımlarla hedefimize doğru ilerliyoruz. Ancak bu hedefleri de fethetmek için, artık farklı düşünmemiz gerekiyor. Dünyanın gidişatını daha iyi okumamız gerekiyor. Daha fazla üreten değil, daha akıllı, verimli ve farklı olanı üreten kazanıyor. 500 milyar dolar ihracat hedeflerimize inovasyon odaklı bir anlayışla ulaşacağımıza inanıyoruz. En başından beri TİM olarak bizler bu programı canı gönülden destekledik" dedi.

"TÜRKİYE'DE BİR İNOVASYON İLK'İ BAŞARDIK"

Türkiye'de bir ilk olma niteliği taşıyan "İnovasyon Yönetimi Akademisi Eğitim Programı" ile katılımcılara entegre ve modüler bir şekilde inovasyon konularının aktarıldığını söyleyen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu: "Yenilikçi bir yaklaşımla, ihtiyaç odaklı hazırlanan bu inovasyon programı Türkiye'de bir ilktir. Biz bu program ile katılımcıların inovasyonu A'dan Z'ye teorik eğitimlerle ve pratik çalışmalar ile öğrenebilecekleri ve uygulayabilecekleri bir yapıda kurguladık. İnovasyon Yönetimi Akademisi Eğitimleri sayesinde katılımcılar bu konunun temelinden itibaren 5 ayrı eğitim modülünde eğitim gördüler. Bizler için ne büyük mutluluktur ki program sonucunda hedefimize ulaştık ve şimdiden birçok yeni proje katılımcı firmalarımızda hayat bulmaya başladı. Şimdi ise bu pilot çalışmanın tüm Türkiye'ye yayılmasının zamanıdır" dedi.

Reklam
Reklam

"İnovasyon Yönetimi Akademisi Eğitim Programı" ile katılımcıların inovasyon konusunda yeterli bilgi altyapısına kavuştuklarını dile getiren Türkmenoğlu, şöyle konuştu; "İnovasyon bizlerin uluslararası rekabet gücünün artışı için bu kadar önemli bir konu iken her şeyi Ankara'dan beklemek doğru değildir. Bizlerin kendi kaynaklarımız ile başta bölgelerimizde daha sonra ise iyi uygulamalarımızın yaygınlaştırılması ile ülkemizde inovasyon çalışmalarını desteklememiz şarttır. İnovasyon Yönetimi Akademisi eğitiminin ülkemize yayılması için gerekli çalışmaları tamamladık; sıra uygulama zamanındadır. Firma, kurum ve kuruluşlardan programa katılanları programın devamında yanımızda görmekten onur duyacağız."

15 YILDA 5 KAT İHRACAT

Türkiye'de çok büyük bir ihracat potansiyeli olduğunu, 15 yılda ihracatı 5 katına çıkarmak hedefinde olduklarını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Proje Koordinatörü Ekin Taşkın: "İnovasyon Yönetim Akademisi Türkiye için pilot uygulama olarak büyük önem taşıyor. 11 kişilik eğitim takımımızla ve firma temsilcileriyle farklı modüllerde çalışmalar yaptık. 2013 yılı sonuna kadar Türkiye'nin inovatif olarak gelişmesine katkı sağlayacak, 1250 katılımcı sayısına ulaşarak inovatif açılım yapmayı planlıyoruz, Türkiye'nin İnovasyon Takımını oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: