2023 Metrelik Kol Böreğiyle Rekor Kıran Börekçi Guinness Belgesini Aldı

Bursa'da 2023 metre uzunluğunda kol böreği yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren börekçi Hasan Acar, rekor...

Bursa'da 2023 metre uzunluğunda kol böreği yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren börekçi Hasan Acar, rekor belgesini törenle aldı.

Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Bursa Büyük Şehir Belediye Başkan Vekili Atilla Güvenç ve eski Guinness temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural katıldı. Toplantı öncesi börek ustaları küçük bir gösteri yaptı.

Rekor sürecini anlatan börekçi Hasan Acar, 300 kişilik bir ekiple 6 saat süren bir çalışma sonucu 2023 metre uzunluğundaki böreği hazırladıklarını söyledi. Bursa ve Türkiye adına gurur duyduğunu belirten Acar, kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Bursa’nın tanıtımı için Vali Şahabettin Harput ve kentin ileri gelenleri ile birlikte büyük çaba sarf ettiklerini belirtti. Hasan Acar’ın bunu kısa sürede başardığını ve çok önemli bir başarıya imza attığını belirten Müftüoğlu, başarısının devamını diledi.

Hasan Acar’a danışmanlık desteği veren eski Guinness temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural ise rekorun kolay gelmediğini ifade etti. Kural, “Hasan usta zoru seçerek, Guinness’e para vermeden bu rekoru aldı. Kendisini tebrik ediyorum. Bu rekoru onun elinden kolay kolay alamayacaklar.”

Konuşmaların ardından, ekipte yer alan ustalara teşekkür belgesi verildi. Ardından Guinness rekor belgesi, börekçi Hasan Acar’a teslim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: