"2023 Türkiye Vizyonunda Kayseri Sanayi Arama Konferansı-2"

"2023 Türkiye Vizyonunda Kayseri Sanayi Arama Konferansı-2" sonuç bildirgesinde, dünyada ve Türkiye'deki kümelenme örneklerinin bilimsel olarak incelenerek, Kayseri'ye özgü bir

"2023 Türkiye Vizyonunda Kayseri Sanayi Arama Konferansı-2" sonuç bildirgesinde, dünyada ve Türkiye'deki kümelenme örneklerinin bilimsel olarak incelenerek, Kayseri'ye özgü bir modelin uygulanması gerektiği bildirildi.

Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği (KAYSERİDER), Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Sanayi Odası ve Melikşah Üniversitesi işbirliğinde Erciyes Buluşmaları kapsamında düzenlenen "2023 Türkiye Vizyonunda Kayseri Sanayi Arama Konferansı-2" tamamlandı.

KAYSERİDER Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Haskebabçı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ idari binasında düzenlediği basın toplantısında, 5 alt kategoride Çalıştay gerçekleştirildiğini, çalıştayın akademik koordinatörlüğünü Melikşah Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Özdevecioğlu'nun yaptığını söyledi.

Reklam
Reklam

Kayseri sanayisinin tartışıldığı arama konferansı ve çalıştayında 320 sorun belirlendiğini belirten Haskebabçı, bu sorunların benzerlikleri dikkate alınarak 188'e indirildiğini ifade etti.

Haskebabçı'nın, okuduğu çalıştayın sonuç bildirgesinde şu ifadelere yer verildi:

"Kayseri sanayicisi, kendisine aşırı güvenmesi nedeniyle bazı yenilikler ve farklılıkların önünü tıkamaktadır. İşletmeler kurumsallaşmada yetersizdir. Bilişim, insan, sermaye, teknoloji, kamu, makine ve teçhizat gibi kaynaklar etkin ve verimli kullanılmamaktadır. Sanayiciler geleneksel yöntemlerle rekabet etmeye çalışmakta ve yenilikçi bir vizyona sahip olamamaktadır. Bazı yatırımlar fizibilite çalışması yapılmadan gerçekleştirilmektedir. Nitelikli iş gücü sorunu halen devam etmektedir. İnsan kaynaklarına yeterli eğitim ve önem verilmemektedir. Teknopark, teknoloji transfer ofisleri, teknoloji geliştirme bölgeleri gibi Ar-Ge'ye yönelik organizasyonların sayısı artırılmalıdır. Dünyadaki ve Türkiye'deki kümelenme örnekleri bilimsel olarak incelenmeli ve Kayseri'ye özgü bir model uygulanmalıdır."

Reklam
Reklam

Kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin ve algısının geliştirilmesi gerektiği vurgulanan bildirgede, "İş dünyası ile üniversiteler sık sık bir araya gelmeli, programlar, stajlar, müfredatlar ve tezler konusunda ofisler açılmalıdır. Üniversite öğretim elemanlarının sanayide çalışmasının önü açılmalıdır. Kayseri sanayisinde yüksek teknolojiye dayalı üretime geçmeye yönelik dönüşüm çalışması yapılmalıdır. Üniversiteler teknolojik ve genel olarak bilimsel gelişmeyi sanayiye ve sanayiciye uygun bir formatta aktarmalıdır" denildi.

Çalıştay bildirgesinin okunmasının ardından, katılımcılar Erciyes Dağı'nda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes Master Planı kapsamında yaptırılan tesisleri gezdi.

Muhabir: Musa Özyürek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: