21-26 Mart Orman Haftası, Dünya Su Günü Ve Dünya Meteoroloji Günü Kutlanıyor

21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla Orman Teşkilatı Vali İzzettin Küçük ’ü makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen...

21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla Orman Teşkilatı Vali İzzettin Küçük ’ü makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Orman ve Su İşleri Bakanlığı İl Şube Müdürü Ahmet Işık, Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, Meteoroloji Müdürü Ahmet Akıllıer yer aldı.

Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy heyet adına yaptığı konuşmasında " 21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su Günü, 23 Mart Dünya Meteoroloji Gününüzü kutluyoruz. Sizin nezdinizde de tüm Karabük halkımızın Orman Haftasını kutluyoruz. 30 Mart tarihine kadar ilimizde gerçekleştireceğimiz bir dizi etkinliklerimiz bulunmaktadır. Bu etkinliklerimize tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Karabük’ün yüzde 69’unun ormanlarla çevrili olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Vali İzzettin Küçük “ Yüzde 69 oranıyla Türkiye’deki iller arasında en yüksek orman alanına sahip bir iliz. Ormanlarımız pek çok güzelliklerle bezeli. Şelaleleri, kanyonları, mağaraları, nadide bitki ve ağaç örtüsü, bakir el değmemiş ormanları, arboretum ve birçok hayvan çeşidi ile muhteşem bir zenginliğe sahip. Geçen sene yanan birçok ormanımız yeni fidan dikimleri yapılarak yeniden yeşil hale getirildi. Bize düşen ormanlarımızdan istifade etmeyi sağlamak ve kullanım alanlarını artırmaktır. Sizin nezdiniz de tüm teşkilatınızın Orman Haftasını kutluyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından heyet tarafından günün anlam ve önemine binaen Vali İzzettin Küçük 'e çam fidanı hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: