'21 Aralık kehaneti' uçuşlara da yansıdı

Zarar görmeyeceğine inanılan İzmir'in Şirince ve Fransa'nın güneyindeki Bugarach köylerinin aramalarında artış gözlendi

İSTANBUL (A.A) - Uçak bileti karşılaştırma motoru Skyscanner'ın araştırmasına göre, Maya takvimine göre "21 Aralık'ta kıyametin kopacağı kehaneti" uçuşlara da yansıdı.

Bu tarihte zarar görmeyeceğine inanılan İzmir'in Şirince ve Fransa'nın güneyindeki Bugarach köylerine yönelik uçuş aramalarında önemli yükselme oldu. 21 Aralık öncesi Fransa'nın güneyine yapılan tek yönlü uçak bileti aramalarında yüzde 41, İzmir'e yapılan aramalarda yüzde 30'luk artış gözlendi.

Öte yandan, Avrupa genelinde 22 Aralık, seyahatseverler için en yoğun gün olarak görünüyor. Çalışanlar ve aileler, Noel tatili öncesi tatile gitmek için 22 Aralık'ı tercih ederken, bu tarih, Avrupa genelinde uçuşların en yoğun olduğu gün olarak dikkati çekiyor.

Reklam
Reklam

Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök, "Maya takvimine göre 21 Aralık'ta dünyanın sonunun geleceğine inananlar yoğun bir şekilde Şirince ve Bugarach'a uçak bileti arıyorlar. Ancak 22 Aralık gününün de bütün senenin en çok uçuş aranan günü olması da kehanete inanmayanların sayısının oldukça fazla olduğunu gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler: