Divriği ilçesinde güçlerini birleştiren 21 arkadaş, tarımsal kalkınma kooperatifi bünyesinde kurdukları süt işleme tesisinde peynir üretimine başladı.
S.S. Gez-Bağ Divriği Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde 11 dönüm arazide kurulan, 350 metrekare kapalı alana sahip süt işleme merkezinde, yağlı yayla peyniri üretiliyor.
Toplam 6 işçinin istihdam edildiği tesiste, günlük 3 ton sütten elde edilen 600 kilo peynir, Divriği ve çevresindeki yörelerde bulunan marketlere pazarlanıyor.
Kooperatifin yöneticisi Hakan Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem tanıtım hem istihdam hem de hayvancılığı geliştirmek için böyle bir girişim başlattıklarını ifade etti.
Divriği'de hayvancılığın gelişmesi ve istihdamın artması için 21 arkadaş oturup konuştuklarını ve böyle bir tesis açmaya karar verdiklerini belirten Öz, "Haziran 2012 itibariyle üretim iznini aldık. Şu anda peynir üretimi gerçekleştiriyoruz. Bizim vatandaşlarımızdan isteğimiz hayvancılığa katkı sağlayarak süt üretimi yapmaları. Çünkü biz süt için çevre bölgelere gidiyoruz ve bu bizim içinde bir külfet oluşturuyor. İlçemizin hayvancılığı da iyi olsa hem onların açısından hem bizim açımızdan iyi bir sonuç olur" diye konuştu.
Şu aşamada sadece peynir üretimi yaptıklarını ifade eden Öz, günlük 3 ton sütten 600 kilo peynir ürettiklerini belirterek, "Mevcut durum haliyle kalite kontrolden geçtik ve üretimimizi seriye bağladık. Yakın bir zamanda tereyağı, ayran ve vakumlu yoğurt üretimine başlayacağız. Peynirlerimizi şu aşamada Divriği'deki marketlere vermeye başladık ve olumlu sonuçlar aldık. Vatandaşlarımız gayet memnun. Bizlere destek olurlarsa bizler de daha iyi hizmet vereceğimize inanıyoruz" dedi.
Öz, ürettikleri peynirlerin satışa sunulduğu kapların ve tenekelerin üzerindeki Divriği Ulu Camisi ve Darüşşifası fotoğrafıyla da ilçenin tanıtımına katkı sağladıklarını sözlerine ekledi.
-Divriği Belediye Başkanı Gök-
Kooperatifi ziyaret eden Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök ise hayvancılığın, Divriği'nin yönünü dönmesi gereken alanlardan biri olduğunu ifade etti.
Hayvancılık alanındaki yatırımlara yönelmek gerektiğini vurgulayan Gök, "Benim bu konuda birçok girişimim oldu ama hepsinde de 'ürettiğimiz sütü satamıyoruz, elimizde kalıyor' gibi başlıca bir sorun ortaya çıktı. Fakat sağ olsunlar arkadaşlarımızın gayretleriyle Divriği mandırası yeniden hayat buldu ve üretime geçti" dedi.
Bir veteriner olarak hayvancılık ve besicilikle uğraşanların her zaman yanında olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Gök, şunları kaydetti:
"Projeleriyle gelen herkese gerekli katkıları sunuyoruz. Mandıra yöneticisi arkadaşların şu andaki en büyük sıkıntılarının süt bulma konusunda olduğunu gördüm. Kendileri süte yüksek fiyat veriyorlar. Halkımızdan Divriği'nin önemli bir eksikliğini gideren bu tesise destek olmalarını, burada üretilen ürünleri tercih etmelerini istiyorum. Çünkü unutulmamalıdır ki bunun geri dönüşü Divriği'ye ve Divriğililere olacaktır."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz