21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü

Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) ile Özel Sporcular Spor Federasyonu'nca (TOSSFED), Dünya Down Sendromlular Günü etkinlikleri kapsamında "Pamuk

Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) ile Özel Sporcular Spor Federasyonu'nca (TOSSFED), Dünya Down Sendromlular Günü etkinlikleri kapsamında "Pamuk Eller Bowling Şenliği" düzenlendi.

Etlik'teki Rolling Ball Bowling Salonu'da düzenlenen etkinlikte, Ümit Kaplan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu'ndan 100'ü aşkın çocuk, bowling oynadı. Çocuklara, öğretmenlerinin yanı sıra TBBDF ve TOSSFED, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'ndan (ZİÇEV) gelen katılımcılar da eşlik etti.

Reklam
Reklam

TBBDF Başkanı Ahmet Recep Tekcan, federasyon olarak özel günlerde bu tarz organizasyonlar düzenlediklerini belirterek, "Zihinsel engelli çocuklarımızın topluma dahil olmasına yardım etmek, güzel bir gün yaşatmak ve onları sevindirmek için buradayız" dedi.

TOSSFED Asbaşkanı Aydın Koç ise down sendromlu bireylerin tecrit edilmeden toplum içinde var olmalarının önemini vurgulayarak, "Engellilerin sorunlarını önemseyip, engelliler için gerekli ve çağdaş hizmet modellerinin geliştirilmesi ve engellinin tüketen değil, üreten ve bağımsız yaşayabilen kişiler haline gelmesinin bilinciyle çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Muhabir: Hüseyin Burak Demirer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: