21 Nisan İngiltere basın özeti

ABD Başkanı Barack Obama'nın İngiltere ziyareti ve İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth'in 90. doğumgünü İngiltere gazetelerinde geniş yer buluyor.

ABD Başkanı Barack Obama'nın İngiltere ziyareti ve İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth'in 90. doğumgünü İngiltere gazetelerinde geniş yer buluyor.

Kraliçe Elizabeth'in doğumgünü neredeyse tüm gazetelerin manşetlerinde.

Daily Telegraphgazetesinde Prenses Dİana'nın özel kalemliğini yapmış olan Patrick Jephson imzalı yazıda Kraliçe Elizabeth için "Ulusun annesi kendimize inancımızı korumamızı sağlıyor" deniyor:

"Savaş yıllarında edindiği görev bilinci sayesinde Kraliyet ailesini zorlu yıllardan çıkarmayı başardı. Üç çocuğunun olaylı boşanmalarını kamuoyu önünde oldukça iyi yönetti.

Reklam
Reklam

"Dokanıncı yaşını kutlayan Kraliçe Elizabeth'in dönemi belki de monarşi tarihinin altın çağı.

"Nice yıllara Majesteleri."

Obama AB referandumu tartışmalarına katılıyorGuardian gazetesindeyse İngiltere ziyaretine bugün başlayacak olan ABD Başkanı Barack Obama'nın Haziran ayındaki AB referandumu konusunda mesajlar vermesinin beklendiği aktarılıyor:

"Obama, İngiltere'nin AB içerisindeki yeri tartışmalarına katılmak üzere Londra'ya geliyor.

"İngiltere'nin AB'den çıkmasının ABD ve İngiltere arasındaki ayrıcalıklı ilişkiyi tehlikeye atabileceğini söylemesi ve İngiltere'nin AB'de kalmasının doğru karar olacağı mesajını vermesi bekleniyor.

"Obama'nın ziyareti öncesinde Avam Kamarası'nda konuşan Başbakan David Cameron'da AB'de kalınması gerektiği yönündeki mesajlarına devam etti ve 'Her ne kadar bu karar tamamen İngiltere halkına ait olsa da yakın dostlarımızın sesini de duymalıyız. Şu ana kadar dostumuz olarak saydığımız hiçbir ülkeden AB'den ayrılmamız yönünde tavsiye geldiğini duymadım' diye konuştu."

Reklam
Reklam

'AB vize muafiyeti anlaşmasını sulandırıyor'İngiltere'de yayınalan Financial Times gazetesinin Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye'den yetkililerle görüşerek hazırladığı haberde, bazı AB üyesi ülkelerin Türkiye'ye verilen vize muafiyeti vaadini ertelemek için yeni arayışlara girdiği belirtiliyor:

"Avrupalı diplomatlar, siyaseten tehlikeli olan 80 milyon Türke vize muafiyeti vaadi nedeniyle acı içerisinde. Ankara'ysa Haziran'a kadar vize muafiyetinin verilmemesi halinde AB - Türkiye göçmen anlaşmasının rafa kalkacağı uyarısını yapıyor.

"Türkiye'ye sunulacak metne koruyucu maddeler, ilave şartlar ya da sulandırılmış koşullar eklenmesi gündemde.

"Financial Times'a konuşan Türkiye'nin AB Büyükelçisi Selim Yenel, 'Muhtemelen çekinmeye başladılar çünkü gerekli şartları yerine getiriyoruz. AB üyelerinden talebimiz üzerinde anlaştığımız şartlara saygı göstermeleri. Aksi takdirde AB'ye bir daha nasıl güvenebiliriz? Biz anlaşmanın üzerimize düşen kısmını yerine getirdik. Şimdi sıra onlarda' diyor."

Reklam
Reklam

'AB vize muafiyeti sözünü sulandırmaya çalışıyor'