21 yaşındaki genç, Kore Mutfağına şef aşçı oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde eğitim alan Aslı Akgün, en büyük hayaline bir adım daha yaklaşarak Kore Mutfağına şef aşçı oldu.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde aşçı yardımcılığı eğitimi alan Aslı Akgün’ün hayalleri gerçek oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde eğitim alan Aslı Akgün, en büyük hayaline bir adım daha yaklaşarak Kore Mutfağına şef aşçı oldu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde aşçı yardımcılığı eğitimi alan Aslı Akgün’ün hayalleri gerçek oldu. Kocaeli’nde yaşayan ve bazı sorunlar nedeniyle lise eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan 21 yaşındaki Aslı Akgün, aşçı yardımcılığı eğitimini tamamladıktan sonra yöneldiği Kore mutfağında şef aşçı oldu.
Yaşadığı çeşitli problemler nedeniyle liseyi bırakmak zorunda kalan 21 yaşındaki Aslı Akgün, eğitim alarak Kore mutfağı şef aşçılığına yükseldiği kariyerinde, hayalindeki restoranı kurarak kardeşlerinin iyi eğitim almasının hayalini kuruyor. Akgün, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Beyaz Kalpler projesi sayesinde hayata tutundu.
Çalışma hayatına 12 yaşında başlayan Aslı Akgün, Kocaeli’nin İzmit ilçesindeki çeşitli restoranlarda çalıştı. Akgün, daha sonra arkadaşının vasıtasıyla başladığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde Aşçı Yardımcılığı Eğitimi’ni başarıyla tamamladı. Babası Japon mutfağı şef aşçısı olan Akgün, babasından daha iyi bir şef olabilmek için Kore mutfağına yönelip kendisini geliştirerek, kentteki Güney Koreli bir otomobil fabrikası ile 5 yıldızlı bir otel ve büyük restoranlarda görev yaptı.
Lise ve ortaokulda eğitim gören kardeşlerinin daha iyi şartlarda yaşamasını isteyen Akgün, kendisine ait bir restoranda Türk ve Kore mutfağını harmanlayarak yemekler yapmayı hedeflediğini belirtti. İstanbul ve Ankara’da düzenlenen yarışmalarda birincilik ve ikincilik elde eden Aslı Akgün, kendisi gibi zorluklar yaşayan kişilere umutlarını kaybetmemelerini ve hedeflerine yürümelerini tavsiye ederek, "Kendi ayakları üzerinde durmak zor. Başım sıkıştığı zaman başımı yaslayacak bir omuz aramıyor değilim. Umudu kaybetmemek ve hayalinin peşinden koşmak gerekiyor. Ne istediklerini bilmeleri gerekiyor. O hedefe doğru yürümeliler. Engeller çıkıyor. Hayatın başındayım, daha çok engeller de çıkacak ama umudu yitirmeden devam etmek gerekiyor" dedi.
Çocuk yaşta yaşadığı zorluklar nedeniyle esnafın yanında çalışmaya başladığını söyleyen Akgün, “Lise ve ortaokulda eğitim gören 2 erkek kardeşim var. Kardeşlerimin eğitim durumları çok iyi. Zaman var, ihtiyaçları karşılanıyor. Bu saatten sonra kendime yapabileceğim tek iyi şey, kendime küçük bir yer açmak. Bu, her aşçının hayalidir. Kore ve Türk mutfağının birleştiği kendime özgü menülerim var. Onları hayata geçirmek istiyorum. Kardeşlerim için de hayat devam ediyor, onlar için daha güzel bir hayat hazırlamaya çalışıyorum. Kardeşlerim için okumadım, onlara ’Siz okuyun’ diyorum. Ben de üniversite okumak istiyorum. Liseyi açıköğretim vasıtasıyla tamamladım" diye konuştu.

Reklam
Reklam