21 Yaşındaki Gencin Organları 6 Ayrı Kişide Yaşayacak

Aksaray Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi görürken beyin ölümü gerçekleşen M.İ (21) adlı gencin...

Aksaray Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi görürken beyin ölümü gerçekleşen M.İ (21) adlı gencin organları, 6 farklı kişide hayat buldu.

Doku ve organ nakli konusunda uzman 12 kişilik 3 ekibin geçtiğimiz pazar gecesi başlayan Aksaray'daki operasyonu sonucunda M.İ’nin akciğerleri; İstanbul Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, böbrekleri; Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, karaciğeri; Malatya İnönü Turgut Özal Tıp Merkezi'ne, korneaları ise Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Kalbi ise Ankara Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yatmakta olan hasta için alınırken operasyon esnasında durdu.

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanlığı ilk defa Ulaştırma Bakanlığı ile irtibata geçerek, Nevşehir Havaalanı'nı gece uçuşuna açtırıp, organ nakil ekiplerini taşıyan iki ambulans uçağın alana inmesini sağladı. M.İ’nin organlarını taşıyan uçaklardan biri istanbul'a, diğeri Malatya'ya hareket etti. Ankara ekibi ise karayolu ile Ankara'ya dönerek, bekleyen hastalara, böbrek ve korneaları Ankara’da 4 farklı hastaya nakledildi.
Beyin ölümü gerçekleşen gencin organlarının alınması yönünde ilk teklifin anne ve babadan geldiği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: