212 Araçlık Kapalı Otopark İnşaatı Devam Ediyor

Malatya’da, Adliye ve Vergi Dairesi yakınındaki alana yapılan 212 araçlık kapalı otopark inşaatı hızla devam...

Malatya’da, Adliye ve Vergi Dairesi yakınındaki alana yapılan 212 araçlık kapalı otopark inşaatı hızla devam ederken, otoparkın hizmete girmesiyle birlikte bölgede trafiğin rahatlayacağı belirtildi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır yaptığı açıklamada, "Malatya Belediyesi tarafından çevre yolunun alt tarafında inşa edilen otopark, 5 bin metrekarelik büyüklüğe sahip bulunuyor. 9 blok halinde yer altına yapılan otoparkın tamamlanmasından sonra, üzerinin de toplu taşıma durakları olarak düzenleneceği kaydedildi. Otoparkın bir bölümü ise defterdarlık ve adliyeye tahsis edilecek" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Çakır, çevre yolu alt geçitlerinin üzerini kapattıklarını hatırlatarak, "Adliye ve Vergi Dairesi civarında otopark eksikliği fazlasıyla hissediliyordu. Bu durum trafiği de olumsuz etkiliyordu. Bu nedenle çevre yolu projemize ek olarak Adliye ve Vergi Dairesi civarındaki çevre yolunun kuzeyinde kalan bölgeye 5 bin metrekare kapalı otopark yapıyoruz. Üstünde de toplu taşıma araçlarının kullanılacağı duraklar olacak" şeklinde konuştu.

Çalışmaların bitmesiyle şehir merkezinde trafiği olumsuz etkileyen otobüs ve dolmuş duraklarının bir kısmını buraya alacaklarını kaydeden Başkanı Çakır, "Bu sayede şehir merkezindeki trafikte bir miktar rahatlama olacak. Otoparkın yapılmasıyla bu bölgedeki düzensiz araç parkının da önüne geçmiş olacağız" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: