22 el bombalı Yarbay kaçtı!

10'uncu dalga kapsamında Sapanca'daki evinde yapılan aramada 22 el bombası ile çok sayıda silah ele geçirilen Yarbay Mustafa Dönmez'in firar ettiği ortaya çıktı

Evlerindeki aramada 22 el bombası ile çok sayıda silah ele geçirilen Yarbay Mustafa Dönmez'in firar ettiği ortaya çıktı. Emniyet yetkililerinin verdiği bilgiye göre, operasyondan bir gün önce ve operasyon günü görev yerine gitmediği saptanan Yarbay Dönmez'e telefonla hakkındaki karar bildirildi. Dönmez, telefon eden polise, "Ben Emniyet'e geliyorum" dedi. Adapazarı polisi, Dönmez'i almak için Merkez Komutanlığı'na gitti.

Reklam
Reklam

Burada jandarmayla Dönmez'in evinde arama yapacaklardı. Ancak Merkez Komutanlığı, polisi içeri almadı ve tek başına gidip arama yaptı. Polis Dönmez'in nerede olduğunu sorunca da Merkez Komutanlığı, "Onu bulamadık. Galiba kaçtı" dedi. İddiaya göre bu yüzden polisle Merkez Komutanlığı yetkilileri arasında tartışma çıktı. Adapazarı'ndaki 1. Lojistik Komutanlığı'nda görev yaparken geçtiğimiz yıl Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na atanan Yarbay Mustafa Dönmez'in Sapanca ve Ankara Sincan'daki evlerinde yapılan aramalarda 22 el bombası, 100 aşkın mermi, 3 Kalaşnikof tüfek, 7 tabanca ele geçirildi.

6 muvazzaf subay gözaltında

Gözaltına alınanların arasında 6 muvazzaf subay da bulunuyor. Bu kişiler örgütün Karargah Evleri yapılanmasında faaliyet gösterdikleri ileri sürüldü. Halen İstanbul Merkez Komutanlığı'nda tutulan bu subayların Karargah Evleri'nde Harbiyeli öğrenciler ile genç subayları burada ideolojileri doğrultusunda eğittikleri ileri sürülüyor. İddiaya göre askeri savcılar Öz'ü arayıp, "Sorularınızı bize gönderin, ifadelerini biz alalım. Ya da buraya gelin" dedi. Ancak Öz, bunu kabul etmeyip subayların İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na getirilmesini istedi.

Reklam
Reklam