22 Mart İngiltere basın özeti

AB ile Türkiye arasında imzalanan ve yürürlüğe giren göçmen planı İngiliz gazetelerinde geniş yer bulmaya devam ediyor.

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında imzalanan ve yürürlüğe giren göçmen planı İngiliz gazetelerinde geniş yer bulmaya devam ediyor.

Daily Telegraphgazetesinde yer alan bir haberde, AB'nin Türkiye'nin yanı sıra Afganistan'la gizli bir anlaşma yapabilmek için çalıştığı belirtiliyor.

Haberde, "Gizli anlaşma uyarınca 80 bin Afganın sınırdışı edilmesi gündemde" deniyor ve bu kişilerin Afganistan'da Taliban'ın kontrolündeki 'savaş bölgelerine' gönderilme riskinin bulunduğu da ifade ediliyor.

Reklam
Reklam

"Sızan raporda, Avrupa Komisyonu'ndan Kabil'e Avrupa'ya gelen Afganları geri almayı reddetmesi halinde ülkeye sağlanan mali yardımı azaltma tehdini iletmesi isteniyor" denen haberde, Afgan hükümetinin işbirliği yapması halindeyse yönetim kademesindeki isimlerin ailelerine Avrupa'da eğitim kapılarının açılacağı söyleniyor.

Haberde Taliban'ın şiddet eylemlerinin geçen yıl hızla tırmandığı ve 2015'te ülkede 11 bin kişinin çatışmalarda öldüğü de hatırlatılıyor.

Türkiye'deki yasal mevzuat göçmen planı için sorun mu?Daily Telegraph'ın bir diğer haberindeyse,Türkiye'deki yasal mevzuatın Brüksel ile Ankara arasında imzalanan ve Pazar günü yürürlüğe giren göçmen anlaşmasını uygulanamaz hale getirebileceğini söylüyor.'Türkiye'nin yasaları göçmen anlaşmasını felç edebilir'

BM göçmen planının takviminden rahatsızBirleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNHCR) Avrupa Bürosu Direktörü Vincent Cochetel, Avrupa Birliği (AB) ile varılan anlaşma sonrası sığınmacıların Türkiye'ye gönderilmeye başlanmaları için belirlenen 4 Nisan tarihinin gerçekçi olmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Guardiangazetesine konuşan Cochetel, "Anlaşmanın zamanında uygulanabileceğini düşünmüyorum" dedi.BM göçmen planının takvimi konusunda endişeli

Hindistan'ın su mafyasıyla mücadelesi76 milyon kişinin temiz suya erişmekte zorlandığı Hindistan'da hükümet, açtıkları yasadışı kuyulardan su çekip yüksek fiyattan halka satmaya çalışanlarla mücadele ediyor.

Independentgazetesinin haberinde, kendi su kuyularını açanbazı fırsatçıların piyasa fiyatının üzerinde fiyatlardan su sattığı belirtiliyor. Bu kişilerin kimi zaman yerel yönetim temsilcileriyle işbirliği yaptığı da haberde aktarılıyor.

Delhi Meclisi'nde yasadışı su satışının yüksek olduğu Sangam Vihar bölgesini temsilen konuşan Dinesh Mohaniya su mafyası için 'Yaptıkları tamamen ahlaksızlık' dese de sorumluluğun hükümette ve devlet kurumlarında olduğunu da ekliyor:

"Ülkemizin bağımsızlığını ilan etmesinden bu yana geçen 65 yılı aşkın sürede başkent Delhi'de dahi vatandaşlarımıza temiz içme suyu veremiyoruz. Utanç verici."Hindistan su mafyasıyla mücadele ediyor

Reklam
Reklam