22 Nisan’da İzin Alarak Çelenk Sundular

Yeni yönetmeliğe göre ulusal ve resmi bayramlarda anıta çelenk koyamayan siyasi partiler, 23 Nisan Ulusal...

Yeni yönetmeliğe göre ulusal ve resmi bayramlarda anıta çelenk koyamayan siyasi partiler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 93. yıl kutlamaları kapsamında bir gün önceden izinli bir şekilde anıta çelenk sundu.

CHP ve MHP Ünye ilçe teşkilatlarının farklı saatlerde gerçekleştirdiği programlarda ilk olarak anıta çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından yapılan açıklamalar da ise ilgili yönetmeliğe karşı tepkiler dile getirildi.

İlk programı düzenleyen ve açıklamalarda bulunan MHP İlçe Başkanı Nedim Can, “23 Nisan 1920. Bu millet ve bu vatan için önemli bir dönüm noktasıdır. İşgalci devletlerin baskısı altında görevini yerine getiremeyen Osmanlı Meclisi’nin yerine, bu milletin gerçek sesi ilan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş tarihidir. Milletimizin egemenliğinde önemli bir basamaktır. Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 3 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu alanda, hem dünyada bir ilki oluşturmakta, hem de geleceğin cumhuriyet asillerine, atamızın verdiği önemi ifade etmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

CHP İlçe Başkanı Orhan Bodancı ise konuşmasında, “Türkiye Cumhuriyeti’nde maalesef zor günler yaşamaktayız maalesef çelengimizi bayram törenin olduğu gün devlet törenin yapıldığı saatler içinde koyamıyoruz. Hükümeti tüm engellemelerine, tüm baskılarına rağmen Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz çelengimizi Büyük Önder Ulu Atatürk’ün önüne koyma şerefini yaşıyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: