22 saat sonra mucize gerçekleşti

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde İnceçay köyü Şabanlar Mahallesinde dün sabah kaybolan 3 yaşındaki Nuri Can 22 saat sonra sağ olarak bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Safranbolu’ya bağlı İnceçay köyünde dün sabah saat 11:00 sıralarında Nuri Can Özenir isimli 3 yaşındaki çocuk kaybolmuştu. Ailesi tarafından tüm aramalara rağmen bulunamayan küçük çocuk bulunması için devreye Safranbolu ve Ovacuma İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü devreye girdi. Arama kurtarma köpekleri ile birlikte gece yarısına kadar ormanlık alan karış karış aranmasına rağmen Nuri Can’a ulaşılamamıştı.

**YOLDAN GEÇEN VATANDAŞ BULDU**
İnceçay köyünden çıkarak yaklaşık 8 kilometrelik ormanlık alanda yürüyen 3 yaşındaki Nuri Can Özenir’i Bartın istikametine giden bir vatandaş Ahmetusta Geçidi’nde verdiği tuvalet molası sonrası buldu.
Sabah saat 09:00 sıralarında Bartın istikametine gitmekte olan bir vatandaş tuvalet molası için 1050 rakımlı Ahmetusta geçidinde durdu. Bu sırada ormanlık yoldan doğru yürüyen çocuğu bulan vatandaş sabah saatlerinde haberlerde kayıp olduğunu duyduğu çocuk olma ihtimali üzerine durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen Jandarma ekipleri ve çocuğun ailesi karşısında çocukları Nuri Can’ı görünce gözyaşlarına boğuldu. Gece boyu ormanlık alanda yürüyen ve bulduğu yabani böğürtlen ile karnını doyuran Nuri Can’ın korktuğu ve ayaklarının şiştiği görüldü. Ailesi ve Jandarma ekipleri ile Safranbolu Devlet Hastanesine kaldırılan Nuri Can burada yapılan ilk müdahalesinin ardından 5000 evler Çocuk ve Doğum hastanesine sevk edildi.
Çocuğun babaannesi torununa kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Gece boyu ormanda yürümüş, acıkmış ve ayakları şişmiş. Böğürtlen bulmuş ve onları yiyerek ayakta kalmış” dedi.

[22 saat sonra mucize gerçekleşti](https://www.mynet.com/videolu-haberler "22 saat sonra mucize gerçekleşti") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Baba Mehmet Özenir ise, yolda hayırseverin birisinin ihtiyaç molası için durunca ormanda çıkarken oğlunu gördüğünü belirterek, “ Sabah televizyonlarda haberlerde kayıp haberini gören hayırsever vatandaş karşısında Nuri Can’ı görünce hemen tanımış. Bunun üzerine Jandarmaya haber vermiş. Yaklaşık 8 saat ormanda yürümüş. Oğluma kavuştuğum için mutluyum” ifadesinde bulundu.
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gazanfer Erbay ise, sabah saat 09:00 sıralarında Ahmetusta geçidinde bulunduğunu ve 22 saat sonra sağ salim bulunduğunu belirterek, 3 yaşındaki bir çocuk 8 kilometrelik ormanlık alanda yürümüş. Bu yaştaki bir çocuk bile çok uzun mesafeli bir yolu kat etmiş" dedi.
İHA
Anahtar Kelimeler: