"22 Temmuz'da yetkiyi bize verin"

ADANA (İHA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, "22 Temmuz'da yetkiyi verin bize en geç üç ay içinde yeni bir sandık getireceğiz önünüze. Bu millet gibi düşünen, bu millet gibi yaşayan bir cumhurbaşkanını siz seçeceksiniz" dedi.

Fırat, milletvekili adaylarıyla birlikte Adana'nın Feke, Tufanbeyli ve Saimbeyli ilçelerinde yaptığı seçim gezilerinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu. AK Parti Feke İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Fırat, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşanan sorunları değerlendirirken, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Celal Bayar için ne söylendiyse, Turgut Özal için ne söylendiyse şimdi biraz döndü onlar gibi konuşuyor ama Süleyman Demirel için o gün ne söylendiyse bugün Abdullah Gül içinde aynı şeyler söylenmiştir. Kavga Bayar, Özal veya Gül kavgası değildir. Kavga aslında bu milletin kendisiyle olan bir kavgadır. Bu cumhuriyeti kuran bu millettir. Bu cumhuriyetin bekçisi de bu millettir. Bu millet kararlı ve sabırlıdır. Millet şimdi 22 Temmuz'u bekliyor. 22 Temmuz'da sandığa gidecek ve 3 Kasım'daki gibi bazılarını sandığa gömecektir. 22 Temmuz'da milletin önüne iki sandık koyalım dedik o sandığı oradan kaldırmak için fellik fellik kaçtılar. 22 Temmuz'da yetkiyi verin bize en geç üç ay içinde yeni bir sandık getireceğiz önünüze. Cumhurbaşkanımızı size seçtireceğiz. Bu millet kendi cumhurbaşkanını kendisi seçecektir. Bu millet gibi düşünen, bu millet gibi yaşayan bir cumhurbaşkanını siz seçeceksiniz".

Konuşmasında, bugün Türkiye'de yaşananların çok partili demokratik sisteme geçildiği günden bu yana yaşananların bir tekrarı olduğunu söyleyen Fırat, "Bu millet 27 Mayıs'ta başında şapkası ayağında çarığıyla kaymakam odasına girebiliyor gerekçesiyle askeri darbe yaşamış bir millettir. Evet, 27 Mayıs darbesinin sıralanan gerekçelerinden birisi de milletin kaymakam odasına rahatça girebilmesi gösterilmiştir. Bu bir kavgadır. Ne zaman ki millet kendisinden birini iktidara taşıdı bazı kesimler bunu kabullenememiştir. Bazıları milleti sırtında sopa olduğu sürece sevebilmektedir. Ama artık bu millet kendisine hükmetmek isteyenlerden daha akıllı olduğunu gösterdi" dedi.

Reklam
Reklam