23. Hasyurt Tarım Fuarı Açıldı

ANTALYA (AA) – Finike ilçesine bağlı Hasyurt Mahallesi'nde bu yıl 23'üncüsü gerçekleştirilecek olan Hasyurt Tarım Fuarı törenle açıldı.

ANTALYA – Finike ilçesine bağlı Hasyurt Mahallesi'nde bu yıl 23'üncüsü gerçekleştirilecek olan Hasyurt Tarım Fuarı törenle açıldı. Hasyurt Mahmut Esen Kültür Merkezi Fuar alanında gerçekleştirilen açılış töreni halk oyunları gösterisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Finike ve yöresinin tarım bölgesi olduğunu, bundan dolayı bu tür fuarların yöredeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Sadece Türkiye'de değil dünyada gelecekte tarımsal ürünlerin öneminin bir kat daha artacağına değinen Yakuta, "Gelecekte en önemli iki sektörden biri tarım, diğeri de enerji olacaktır. Durum böyle olunca, tarımın önemi bir kat daha artmaktadır. Ülkemiz dünyada ürettiği tarım ürünleriyle kendi kendine yetebilen ender ülkelerdendir. Bu durumun daha ileriye taşınması, gelecekte daha iyi tarım üretiminin gerçekleştirilebilmesi adına bu fuarları çok faydalı buluyorum" dedi. Yakuta, fuarın bugünlere gelmesinde ve bu gün tekrar yapılmasında emeği geçenlere de teşekkür etti. Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu da, 22 yıl önce küçük bir okul bahçesinde zor şartlar altına başlatılan ve bugünlere gelen Hasyurt Tarım Fuarı’nın bölge çiftçisine ve yöre tarımına büyük katkılar sağladığını kaydetti. Finike Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre ilçede 63 bin dekar alanda tarımsal faaliyet yürütüldüğünü belirten Sarıoğlu, tüm bu rakamların Finike'nin başlı başına bir tarım kenti olduğunu gösterdiğini vurguladı. Finike Ziraat Odası Başkanı Hali Sarıçobanoğlu da, tüm Türkiye'de tarım sektörünün büyük bir çıkmazda olduğunu, bundan da Finike ve yöre çiftçisinin büyük oranda etkilendiğini söyledi. Özellikle bu yıl narenciye üretiminde portakalın dalında kaldığını ifade eden Sarıçobanoğlu, çiftçiler olarak devletten beklentilerinin, çiftçilerin varsa kullandıkları kredilerin en az bir yıl süreyle faizsiz olarak ertelenmesi ve tarımsal faaliyetler konusunda daha çok desteklenmesi olduğunu bildirdi. Konuşmaların ardından Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Antalya Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Antalya Gıda, Tarım Müdür Yardımcısı Gökhan Karaca ve diğer protokol üyeleri fuarın açılışını gerçekleştirdiler. Dört gün sürecek fuarda sebze teşvik yarışması yapılacak ve çocuk gözüyle Hasyurt Tarım Fuarı konulu resim yarışmasında dereceye giren resimler sergilenecek. Fuarda yerli ve yabancı yaklaşık 100 firma, 140 stantta ürünlerini sergilerlerken, fuar boyunca geçmişten günümüze tarım müzesi de gezilebilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: