23. İzmir Tiyatro Günleri'ne doğru

İZMİR (İHA) - 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde başlayacak ve 10 Nisan'a kadar sürecek "İzmir Tiyatro Günleri" kapsamında, İzmir'de bulunan kurumlar bu yıl da işbirliği içine giriyor.

1983 yılından bu yana DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü tarafından dünyada ve Türkiye'de ilk kez bir hafta olarak kutlanan 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nün 2005 yılında da güçbirliği içinde gerçekleştirileceği bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Sanat başta olmak üzere Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Devlet Tiyatrosu, İzmir Devlet Opera ve Balesi ile Konak Belediyesi'nin birlikte düzenlediği 23. İzmir Tiyatro Günleri'nde yer alan etkinliklerle, tiyatro sanatının toplumla kaynaşması, genç sanatçılarla ustaların biraraya gelmesi ve izleyiciye, kimi kez ücretsiz kimi kez de çok düşük fiyatlarla nitelikli oyunlar izletilmesi amaçlanıyor.

Reklam
Reklam

Bu yılki etkinlikler; İzmir Sanat, İsmet İnönü Sanat Merkezi, Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi-Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi ve Karşıyaka Oda Tiyatrosu, İZDOB

Elhamra Sahnesi, DEÜ GSF Özdemir Nutku Sahnesi, DEÜ Sabancı Kültür Merkezi, E.Ü. Atatürk Kültür Merkezi, E.Ü. Kampus Kültür Merkezi, E.Ü. Kültür Sanatevi ve Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Sahnesi'nde yapılacak. 2005 Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü'nün Tiyatro Bilimcisi Prof. Dr. Sevda Şener'e verileceği açılışta, "Suat Taşer Kısa Oyun Yarışması" ödülleri de sahiplerini bulacak.

İzmir Devlet Tiyatrosu'nun "Boyacı" oyunuyla başlayacak olan İzmir Tiyatro Günleri, "23. Dekor, Eskiz, Maket Sergisi"ne de ev sahipliği yapacak.