"23. Kadın Girişimci Buluşması"

ÇANAKKALE (A.A) - Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, "Banka olarak kadın girişimciliği alanında mevcut çalışmalarımızı sürdürmeye ve yenilerini

ÇANAKKALE (A.A) - Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, "Banka olarak kadın girişimciliği alanında mevcut çalışmalarımızı sürdürmeye ve yenilerini geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Karadere, Garanti Bankası ile Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından, Kepez beldesindeki bir otelde düzenlenen "23. Kadın Girişimci Buluşması"nda yaptığı konuşmada, ekonominin nabzını yakından tutan bir finans şirketi olarak kadın girişimciliğinin artmasıyla, üretime katılan kadın sayısının çoğalmasıyla, ülkenin sosyal ve ekonomik gelişiminin ivme kazanacağına, toplumun daha hızlı ilerleyeceğine inandıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Türkiye'de, toplumsal yapı nedeniyle eğitim ve iş hayatı gibi pek çok alanda kadınlara erkeklerden daha az fırsat sunulduğunu belirten Karadere, "TÜİK tarafından yayımlanan aralık 2012 araştırma sonuçlarına göre erkeklerin iş gücüne katılım oranı yüzde 70,9 iken kadınlarda bu oran yüzde 29,6 seviyesinde. Dünya Ekonomik Forumu 2012 Küresel Cinsiyet Uçurumu raporuna göre ise Türkiye dünya nüfusunun yüzde 90'ını temsil eden 135 ülke arasında ekonomik katılım ve fırsat kategorisinde 129, tüm kategorilerin toplamında ise 124. sırada" diye konuştu.

Karadere, 2006 yılında, Türkiye'de girişimci kadınları daha iyi anlamaya çalışan ilk özel banka olarak, kadınların her anlamda yanında olmak ve destek vermek üzere çalışmaya koyulduklarını, hem finansal çözümler üretmeye hem de bilgi birikimlerini artıracakları, cesaret kazanacakları ve seslerini daha fazla duyuracakları platformlar geliştirmeye başladıklarını ifade ederek, "Özel faiz oranıyla kredi imkanı sağladığımız Kadın Girişimci Destek Paketi kapsamında bugüne kadar kadınlarımıza 530 milyon lira tutarında 18 bin 200 adet kredi kullandırdık. Bu alanda gerçekleştirdiğimiz öncü çalışmaların, dünya çapındaki finans kuruluşları ve bankalar tarafından örnek alınması bizleri daha da motive ediyor. Garanti Bankası olarak kadın girişimciliği alanında mevcut çalışmalarımızı sürdürmeye ve yenilerini geliştirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Sevim Güral ise dernek olarak, girişimci ve çalışan kadınların ülke ekonomisinin önemli bir parçası olduğuna inandıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınların iş gücü ve istihdamda eşit oranda temsil edilemediğini görüyoruz. Ekonomide kadın varlığının artması için çabalıyoruz. Girişimciliğin hem ekonomide kadın erkek eşitliği anlayışını yaymak hem de kadın istihdamını artırmak için önemli bir çözüm olduğuna inanıyoruz. Kadın girişimcilerin başarısıyla kadının ekonomiye katılımına yönelik toplumsal algının daha çabuk dönüşeceğini savunuyoruz."

Toplantıya, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Belgin Akpınar ile girişimci kadınlar katıldı.

Muhabir: Mehmet Bayer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: