23 Kişilik Yabancı Heyet Başkan Aşkın'ı Ziyaret Etti

Avrupa Birliği Katılımcı Sulama Yönetimi Projesi heyeti, Türkiye'de ve Kula'da uygulanan tarımsal sulama projelerini inceliyor....

Avrupa Birliği Katılımcı Sulama Yönetimi Projesi heyeti, Türkiye'de ve Kula'da uygulanan tarımsal sulama projelerini inceliyor. Heyet, bilgi almak için Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın'ı ziyaret etti.

Türkiye'nin sulama yönetimini inceleyerek kendi ülkeleri için uygun olan sulama yönetimini araştırmak amacıyla gelen ve 8 farklı ülkeyi temsil eden, konusunda uzman kişilerden oluşan 23 kişilik heyet, Kula'ya da konuk oldu, Başkan Aşkın'ı ziyaret ederek yerel yönetimlerin sulama sistemleri konusunda bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Ziyaret hakkında bilgi veren Devlet Su İşleri (DSİ) İkinci Bölge Müdürlüğü İşletme Bakım ve Sulama Müdürü Mustafa Taşkın, DSİ'nin ülke çapında tarımsal sulama alanında çiftçilere, üreticilere büyük destekler verdiğini söyledi. Bölgesel anlamda tarımsal kalkınmanın sağlanması için sulama göletleri inşaatlarının devam ettiğini belirten Taşkın, şunları söyledi: "Türkiye'de tarımsal alanda ürün çeşitliliğini arttırılmasına yönelik DSİ olarak büyük yatırımlara imza atıyoruz. Kulada 8 adet Sulama Gölet Projesi'nden 2'si 2013 yılı içerisinde faaliyete geçecek. İnşaatı yapılacak olan 8 adet göletin yaklaşık maliyeti 48 milyon dolar. Biz de bugün 8 ülkeden oluşan Avrupa Birliği Katılımcı Sulama Yönetimi Projesi kapsamında 23 kişiyi ağırlayarak, Kula Belediyesinin tarım arazilerinin sulanması noktasında bilgi almaları için bir araya geldik. Proje kapsamındaki ülkeler, Türkiye'deki tarım arazilerinin sulanması hakkında elde ettikleri bilgileri kendi ülkelerinde model alarak uygulayacak, tarımsal kalkınma sağlanacak."

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Selim Aşkın da, ziyaretten memnun kaldığını belirterek, Kula'da tarım alanlarının sulama sistemine geçmesiyle ürün çeşitliliğinin arttığını, bugün Caramosa çilek üretiminde ülke çapında söz sahibi olmaya başladığını ve tarımsal kalkınma kooperatifleri ile birlikte yurt dışına ihracatın başladığını söyledi. Başkan Aşkın, "Kula Belediyesi olarak tarım arazilerin sulanması noktasında üreticilerimize büyük destek vermekteyiz. Düne kadar buğday, arpa gibi tahıl ürünleri üreten Kula, artık tarımsal sulama sistemlerinin gelişmesi ile birlikte meyvecilik, çilek üretimi, enginar üretimi gibi alternatif ürünlere yönelmiştir. Bugün mevcut olan göletlerle Kula'da sulanabilir tarım arazisi bin 830 dekardır. 8 adet göletin ilçede faaliyete geçmesi ile toplam sulanabilir arazi sayısı 100 bin dekara çıkacaktır. Kula, Ege Bölgesi içerisinde tarım arazilerinin sulanması ve ürün çeşitliliğinin arttırılması noktasında önemli bir yol kat etti. Edinmiş olduğumuz deneyimleri sadece ülke çapında değil, uluslararası düzeyde de paylaşmanın onurunu yaşıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: