23 Nisan Akçakoca'da Coşkuyla Kutladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Akçakoca Şehir Stadında yapılan gösterilerle kutlandı.23 Nisan Ulusal...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Akçakoca Şehir Stadında yapılan gösterilerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Akçakoca'da da yapılan çeşitli etkinliklerle coşku içinde kutlandı. Akçakoca’da ilk tören, Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Törene İlçe protokolü ve siyasi parti temsilcileri ile STK temsilcileri ve daire müdürleri katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürünün çelenk sunumu sonrası CHP'liler Atatürk anıtına birer karanfil bırakarak çelenk konulmamasına karşı tepkilerini gösterdiler.

Reklam
Reklam

Şehir stadındaki törenler saat 10.00'da başladı. İlçedeki tüm ilk ve ortaokulların katıldığı gösterilerde halk oyunları gösterileri, yarışmalar yapıldı. Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Berberoğlu yaptı. Berberoğlu, 23 Nisan tarihinin önemine ve TBMM 93 yıl önce kuruluşu ile başlayan sürece dikkat çektiği konuşmasında, “Yarınlarımız olan siz çocuklar bizim ve ülkemizin umudusunuz. Çok çalışıp Vatanı daha ilerilere getirmek zorundasınız. Biz çocuğuz demeyiniz. Unutmayın ki Alpaslan’da, Fatih’de, Türkiye Cumhuriyetini en zor şartlarda kuran Mustafa Kemal Atatürk de bir zamanlar çocuktu" dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler and içerek 'Ne Mutlu Türküm' diyerek andı tamamladılar. Ardından, Çuval yarışması, Halat çekme yarışmaları, top sektirme yarışmaları, Penaltı vuruş yarışmaları ve son olarak Azerbaycan Halk dansları topluluğunun ilgi ile izlenen gösteriminin ardından tören yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle sonlandı. Şehir stadında gerçekleştirilen törene halkın ilgisi yoğun oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: