23 Nisan Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Zonguldak Valiliği önünde çeşitli etkinliklerle kutlandı.Zonguldak Valiliği önünde...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Zonguldak Valiliği önünde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen etkinliğe, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, Milli Eğitim Şube Müdürü Kadri Arslan, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, “23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının var olduğunu tüm dünyaya egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri alan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda ve her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak milli birlik ve beraberliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektir. Büyük Önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak milli bayramımız olan 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı bu alanda hem dünyada bir ilki oluşturmakta hem de geleceğin cumhuriyet nesillerine atamızın verdiği önemi ifade etmektedir. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepinize kutlu olsun” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından ilkokul ve ortaokullar arasında kompozisyon, şiir ve resim dalında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Daha sonra İl Gençlik Merkezi Müdürlüğü Çocuk Orkestrası tarafından çeşitli müzikler çalındı. Ardından öğrenciler tarafından 23 Nisan’la ilgili şiirler okundu. Öğrenciler korosu tarafından çeşitli şarkılar söyledi. Halk oyunları ekipleri tarafından çeşitli halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: