23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 23 Nisan'ın, Türk halkının büyük mücadelelerle kazandığı egemenlik hakkının yeni kuşaklara bir bayram coşkusu

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 23 Nisan'ın, Türk halkının büyük mücadelelerle kazandığı egemenlik hakkının yeni kuşaklara bir bayram coşkusu içinde aşılanması yönüyle büyük önem taşıdığını bildirdi.

Büyükerşen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşamasının güvencesinin gelecek kuşaklarda olduğu bilinciyle 23 Nisan'ı çocuklara armağan ettiğini belirtti.

Atatürk'ün vatandaşlara egemenlik ve bağımsızlık kavramını çocukluk çağında aşılamayı hedeflediğini ifade eden Büyükerşen, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olmasından öte Türk halkının büyük mücadelelerle kazandığı egemenlik hakkının yeni kuşaklara bir bayram coşkusu içinde aşılanması yönüyle büyük önem taşıyor. Bugün bizler de Atatürk ilke ve devrimleri ile çağdaş Cumhuriyet'in kazanımlarını çocuklarımıza çok iyi anlatmak, onların çağdaş birer birey olarak yetişmelerini sağlamak için çalışmak zorundayız. Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızın bu idealler doğrultusunda yetişmesi için önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu bağlamda yeni projelerimizden gençler ve yetişkinler kadar çocuklarımızın da faydalanacağı Büyükşehir Belediyesi Uzay Evi ve yine çocuklarımıza 23 Nisan armağanı olan Bilim Deney Merkezimizi hizmete açtık. Eskişehir kadar civar illerdeki çocuklarımıza hizmet verecek olan bu güzide tesislerin, Atatürk'ün idealleri ışığında, bilimin yol göstericiliğinde çağdaş nesiller yetiştirilmesine katkı sağlayacak olması bizleri gururlandırıyor. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, tüm dünya çocuklarının yaşamlarını barış ve huzur içinde sürdürmesini temenni ediyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: