23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

ÇANAKKALE (A.A) - AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla

ÇANAKKALE (A.A) - AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Daniş ve Kaşdemir, ortak yayımladıkları mesajda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) halk iradesinin tecelli ettiği, halkın, seçtiği temsilciler aracılığıyla yönetime ortak olduğu siyasal sistemin çatısı olduğunu bildirdi.

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" sözüyle yüce meclisin temel prensibini ortaya koyduğuna işaret eden Daniş ve Kaşdemir, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bu prensiple, 92 yıldır milletin iradesinin tecelli ettiği yüce meclisimiz, en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti'ni her geçen gün daha da ileriye taşımak için çalışmaktadır. Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu bayramı ülkemiz ve hatta tüm dünya çocuklarına armağan ederek ülkemizin geleceğine olan güvenini en net şekilde ifade etmiştir. Dünyada başka hiçbir ülke böyle bir bayramı çocuk bayramı olarak kutlamamaktadır. Bu bizlerin geleceği olan çocuklarımıza olan güvenimizin göstergesidir."

-AK Parti İl Başkanı Kutlu'nun mesajı-

AK Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu da cumhuriyetin en önemli kurumlarından TBMM'nin açılışının 92. yıl dönümünü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını ifade etti.

23 Nisan 1920 tarihinin, sadece TBMM'nin açılış tarihi olmadığını, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olduğuna işaret eden Kutlu, şu görüşleri dile getirdi:

"Bugün ülkemiz Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarılması hedefine her zamankinden daha yakındır. Cumhuriyetin ve demokrasinin temellerinin atıldığı bu tarih ilelebet milli tarihin en parlak sayfalarından biri olarak anılacaktır. Unutulmamalıdır ki Türkiye'nin bugününü ve yarınını temsil eden TBMM, ülkemizin tüm sorunlarının çözüme kavuşturulacağı kurumdur. Bu milli onur gününün çocuk bayramı olarak kutlanması için Mustafa Kemal Atatürk bu bayramı Türkiye Cumhuriyeti'nin ebediyen var olmasının teminatı olan Türk çocuklarına armağan etmiştir. Çocuklar, sevgi dolu yürekleri, ön yargısız ve aydınlık bakışlarıyla yaşamımızı zenginleştiren, geleceğimizin güvencesi, en değerli varlıklarımızdır."

Reklam
Reklam

-AK Parti Merkez İlçe Başkanı Öncü'nün mesajı-

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü de Mustafa Kemal Atatürk'ün ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni bir Türk devleti kurma kararının ardında yatan temel düşüncenin, Türk ulusunun onurlu ve şerefli bir ulus olarak yaşaması olduğunu vurguladı.

23 Nisan 1920'nin, Atatürk önderliğinde tarih yazan yüce Türk ulusunun, çağdaş dünyanın saygın ve onurlu bir üyesi olma amacıyla verdiği savaşımın dönüm noktası olduğuna işaret eden Öncü, şunları kaydetti:

"Ulusal egemenlik, devletimizin temel yapısını belirleyen, demokratik rejimimizin yaşam kaynağı olan bir ilkedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak, kendimize güvenerek, bölünmez bütünlüğümüzü koruyarak, yarınlara emin adımlarla yürüyeceğiz. Ulusumuzun ve devletimizin tüm çabaları, çocuklarımıza vatandaşı olmaktan gurur duyacakları bir Türkiye bırakmak içindir. Çocukları çok seven Atatürk, tarihimizdeki bu önemli dönüm noktasını bayram olarak yine çok güvendiği, değer verdiği çocuklara armağan etmiştir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: